Maailma


Kuva: minä

 Moi :) Mitä sulle kuuluu? Oliko sulla kiva hiihtoloma, jos se on jo ollut? Mitä oot lukenut viime aikoina? Mulle kuuluu hyvää, hiihtoloma oli sopivan rento ja oltiin siitä puolet kotona, puolet isovanhemmilla. Lukukuulumisia: luin Loistavan hullun hankkeen vähän aikaa sitten ja se oli tosi ristiriitainen kirja, mä en osaa hirveesti sanoa, mitä mieltä olin siitä - paitsi että kyllä mä siitä jollakin tasolla pidin. Sitä ennen luin sellaisen kirjan kuin Tuhkataivas, se oli ihan hyvä, ehkä 4+/5 tai jotain. Sen jälkeen luin parissa päivässä Betoniruusun, joka oli UPEA. Angie Thomaksen kirjat on niin hyviä, Viha jonka kylvät ainakin oli niin mahtava, ettei mulla ehkä riitä sanat kuvailemaa n sitä. Betoniruusun jälkeen luin nopeasti Punainen kuin veri -kirjan uudestaan, ja mä rakastin sitä. Tällä hetkellä mä luen Mun vuoroa ja se on tosi tosi hyvä. Nyt sä voit alkaa lukea tätä tekstiä ja kertoa vaikka kommenteissa, mitä pidit siitä. Ja olis kiva kuulla myös sun vastaukset noihin alun kysymyksiin. 🖤


Mä katon maailmaa 
istun kuistin portaiden reunalla 
hengitän kylmään ilmaan 
kiehkuroita 
Taivaalla on valkoisia pilkkuja 
tähdiks ne niitä sanoo 
nekin varmaan kattoo meitä 
pudistelee päitään, huokailee 
miettii yhdessä
jonkun olis pitänyt panna 
tälle piste jo kauan sitten 

Mä en huokaile 
mua pelottaa 
mihin tää kaikki johtaa 
ja aikooko kukaan muuttaa suuntaa 
Tää planeetta on antanut meille 
veden, hapen, ruuan 
kaiken mitä me tarvitaan 
ja palkkioksi 
me ajellaan autoilla lentokoneilla 
lämmitetään ilmasto 
tuhotaan metsät 
syödään eläimiä
Soditaan, tapetaan, 
kylvetään vihaa 
ostetaan made in china -sontaa 
Mietitään, 
mikä tässä maailmassa 
olikaan vikana 

Onhan täällä hyvääkin 
on joo 
mutta se ei vaan mitenkään riitä 

Hyppään lumihankeen 
koskemattomaan 
heilutan jalkoja, enkeliksi 
Tekis mieli huutaa tähdille 
voitteko tulla hakemaan 
mut päätän yrittää 
josko me saatais vielä tää toimimaan

Kommentit

 1. Ensinnäkin pisteet sun kirjavalinnoille :))) Mun hiihtoloma alkoi vasta eilen, kuten tiiätkin, mut ihan hauskaa on tähän mennessä ollut. Se ihme taide-elokuva oli vähän erikoinen, mut musta tuntuu, että sä tykkäisit siitä.

  Tää ei oo ihan niin hyvä kuin pari sun aikaisempaa postausta (mikä on ihan ymmärrettävää, koska ne alkoi olla jo yliluonnollisen hyviä), mut toimiva silti, ja hyvä loppu. Ehkä oisin ite poistanut sen "syyttelee toisiaan", kun tähdet kerran kuvataan hyvinä, öö, olentoina, jotka on vaan pettyneitä ihmisiin? Ehkä siihen sopis paremmin lohduttaa, kyselee, hämmästelee tms. Mut anyways, toi loppu oli MAHTAVA, ja kokonaisuutenakin tää on tosi, tosi hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että mun kirjavalinnat oli susta pisteiden arvoisia :) Ja kiva, että sulla on/oli ollut kiva hiihtoloma. Enkä mä katso elokuvia, koska suurin osa elokuvista vaan on huonoja :))

   Kiitos 🖤 Joo, tää ei oo mun parhaimpia tekstejä, mutta ihana silti kuulla, ettei tää ollut susta ihan huono :) Muokkasin tota tähtikohtaa vähän, toivottavasti se on nyt parempi. Mm, kiitos vielä 🖤🖤

   Poista
 2. Ihan hyvä teksti, ei mitään sun parhaimmistoa, mut aiheesta plussaa:)❤️
  Ite oon lomalla lähinnä laskenu mäkeä, katsonut YouTubea(ehkä vähän liiankin paljon…), shoppaillut synttärirahoilla ja tietty lukenut tarinablogeja. Vaikka kommannut oon viimeks ehkä viime vuonna?:o
  Ja lukenut oon lähinnä Taru sormusten herrasta, siitä sain just Sormuksen ritarit luettua:D Sitten jotain mangaa
  ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💙 (mähän en sun punainen sydän -ansaan ratkea, siniset on parempia -_-) Uu, sun lomatekemiset kuulostaa kivoilta! Ja tärkeintä on, että luet, vaikka kommentit onkin ihania ❤️ (mun oli sittenkin pakko laittaa punainen sydän, koska se näyttää söpöltä)

   Poista
 3. Erittäin hyvä teksti ja myös erittäin hyvä tunnelma🙂 Tarinan loppuosa oli aika hyvä.. Minulla alkoi eilen hiihtoloma.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana teksti, ja vaikka tästä ei löytyny niitä tavallisia annimaisia ”toi pieni lause on paras ja kaunis”-kohtia niin paljoa, kokonaisuutena puhutteli hyvin💙 Ja hei, kai siitäkin voi päätellä jotain, että mun kirjakielimoodi meni päälle😂😂

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Aivan ihanaa, jos aiot kommentoida! Jokainen kommentti on minulle todella tärkeä, oli se sitten minkälainen tahansa 💙 Kommentoi rohkeasti sekä positiivista että kriittistä palautetta, koska molemmat auttavat minua paljon :)