Pääsiäispupun päivä


 Moi! Hyvää pääsiäistä! Tässä tarina AIDOSTA ja OIKEASTA pääsiäispupusta! Mitäköhän se tekee? Mikä on oikea pääsiäismuna? Se selviää nyt! 

Moi kaikki, täällä aito ja oikea PÄÄSIÄISPUPU! Nyt on pääsiäinen, joten menen piilottelemaan pääsiäismunia. Voin muuttaa itseni näkymättömäksi, jos haluan. Nyt muutun. Puf! Olen nyt näkymätön! 

          Nykyään aikuiset piilottavat usein itse pääsiäismunat tai niitä ei piiloteta ollenkaan. Se on ärsyttävää. Kaikki suklaamunat vain ostetaan kaupasta ja niissä on sisällä jotain ihme muovinpalasia, jotka pitää yhdistää että saa todella turhan lelun. Oikeat pääsiäismunat ovat paremman makuisia ja niissä ei ole turhaa muovia sisällä. Niitä ei enää kukaan myy kaupoissa, minä olen ainut joka edes tietää sen kanan joka munii ne! Sen kanan nimi on muuten Suklaa, ja se on paras kaverini. Olen yrittänyt kysellä Suklaalta, tunteeko hän sen kaupan suklaamunien munijan, mutta ei hän tunne. Tunnetko sinä sen? Jos tunnet, tule kertomaan minulle! 

          Ikkunoista voi tiirailla sisälle taloihin. Voi ei, katso! Tuon perheen vanhemmat vain nukkuvat, vaikka on PÄÄSIÄISPÄIVÄ! Missä kaikki suklaamunat on? Eikö ole edes piilotettu yhden ainutta kaupan krääsämunaa? Voi ei. Suklaamunaröntgenkatseeni näyttää, että talon ainoat suklaamunat ovat kupissa ruokapöydän päällä. Ei ole todellista! Tämä perhe on ymmärtänyt pääsiäisen aivan väärin. Niitä munia pitää ETSIÄ, eikä ottaa jostain kiposta pöydältä. Onneksi osaan tiirikoida lukon. Tuonne tarvitaan apua! 

          Nyt olen piilottanut ympäriinsä suklaamunia. Olkaapas kiitollisia äidit ja iskät nyt! Katso, katso, nyt piiloon! Hiljaa! Lapset heräävät! Olen kiinnittänyt lapun niiden huoneen oveen. Siinä lukee, että "Etsi suklaamunat talosta". No niin! Nyt jännittää! Ei, vanhempi vain kävelee pöydän ääreen ja alkaa voidella jotain paahtoleipää. Ihan oikeasti. Jes! Nuorempi alkaa etsiä! No niin, yksi löytyi. Hopi hopi, lisää vaan! Kyllä niitä riittää! Innostuihan tuo isompikin. Hei hei, pääsiäispupua ei nyt enää tarvita! 

          Kuuletko tuon puheen seinän läpi? Ai et? Voin tulkata. -Kiitos iskä ja äiti! -Mistä? -Niistä suklaamunista! -Ai niistä pöydällä olevista? -Ei, piilotetuista! -Ei me mitään piilotettu! -Just joo, kukas se sit oli, pääsiäispupu vai? -En minä tiedä! 

Täällä on nyt ehkä aiheutettu tarpeeksi hämmennystä. Seuraavaan taloon! 

          Mitä ihmettä! Miksi noilla on jokin työkokous pääsiäisenä? Eikä niillä ole pöydässä mitään muuta kuin vesilasit! Missä pääsiäismunat? Odota hetki, pitää mennä auttamaan. Lausun nyt salaiset taikasanat, joilla saan pääsiäismunat ilmestymään pöydälle. En voi edes sinulle kertoa niitä sanoja. Odota hetki. ----------

          Katso! Ne ovat nyt paljon onnellisempia ja mukavampia, kun saivat kerrankin oikein kunnolla pääsiäismunia! Kiitos Suklaa-kana. Seuraavaan kohteeseen! 

          Tämä on näköjään kauppa. Voin pomppia sisälle, koska olen näkymätön. Missä suklaamunahyllyt ovat? Tuolla! Siellä on paljon lapsiperheitä. Kuuntele! -Äitiii, saadaanko Kindereitä? Pliis!

Mitä? Kindereitä! Eikä! No niin, taion tuonne nopeasti oikeita pääsiäismunia. ------. Valmis! Katsopa nyt! -Äiti, osta noita! -Iskää, voidaanks maistaa! -Näyttää hyvälle! -Mitä noi on? Voinko maistaa! 

          No huh huh, nyt se on jo koko rasia tyhjä. Ovatpa suosittuja! Teen pääsiäisen kunniaksi palveluksen ja taion tämän kaupan omistajalle noita munia! ------ 

          Nyt olen vihdoin kotona Suklaan kanssa. Olipa rankka päivä! Ensi vuonna nähdään taas! MOIKKA! 



Kommentit