Kiinnostava Vatukkatähden myrsky


 Moi! Tässä kirja-arvostelu Soturikissat-sarjan kirjasta Vatukkatähden myrsky. Hauska fakta; Luulin ennen kuin olin lukenut Vatukkatähden/kynnen syntymiseen asti, että Vatukkatähden oikea nimi on Vadelmatähti, ja sitä vain kutsutaan Vatukkatähdeksi!

Kirjailija: Erin Hunter 
Kirjan nimi: Vatukkatähden myrsky 
Ilmestymisvuosi: Englanniksi 26.8.2014, suomeksi 22.3.2019. 
Suomentaja: Nana Sironen 
Kustannusyhtiö: Englannissa HarperCollins Children's Books, suomessa Art House 
Sivumäärä: 462 

Kirja on nuorten fantasiaa. Vatukkätähden myrsky kertoo Suuren Taistelun jälkeisestä ajasta järvellä, jossa villikissat asuvat. Kauan hallinnut päällikkö Tulitähti on kuollut, ja Vatukkatähdesta tullut päällikkö. Järveen iskee vedenpaisumus ja kissojen on pakko pelastautua. Myrskyklaaniin liittyy tulvan eristämiä kotikisuja ja sen on pakko muuttaa tunneleihin. Kirja kertoo siitä, kuinka soturikissat selviytyvät vedenpaisumuksen ajan. 

Hahmoissa on erilaisia henkilöitä. Päähenkilö on Vatukkatähti, jonka asemasta kirjaa kuvattiin. Yksi merkittävimmistä sivuhenkilöistä on varmastikin Oravaliito. Kyyhkysiipi, Varpusloiste ja kotikisut Jessi, Frank sekä Minttu ovat myös merkittäviä sivuhenkilöitä. Lempikissani kirjassa ovat varmaankin Jessi ja Närhisulka. Jessi on fiksu ja itsenäinen, Närhisulka taas on ollut lempikissani jo aika pitkään. En tykkää Milli-nimisestä kissasta, koska hän koko ajan hyörii pentunsa Varpuloisteen ympärillä, eikä sen vuoksi osoita huomiota muille pennuilleen. Vatukkatähti on mielestäni ihan mukava hahmo. 

Olisi ollut hauska, jos kirjassa klaanit olisivat enemmän auttaneet toisiaan. Kirja olisi myös ollut parempi, jos kissat olisivat muuttaneet syvemmälle tunneleihin, ja tarina olisi keskittynyt enemmän juuri tunneleihin. 

Kirjan nimi, Vatukkatähden myrsky, kuvaa hyvin kirjaa. Kaikilla erikoisseikkailuilla nimessä on päähenkilön/klaanin nimi, sekä jokin asia, mikä kuvaa kirjan tapahtumia. Nyt esimerkiksi myrsky (vedenpaisumus) piinasi klaaneja, ja sen näkee nimestä. 

Kirja kertoi mielestäni hyvin yhteistyön voimasta, kun Myrskyklaani auttoi esimerkiksi Varjoklaania ja kotikisuja, joita klaanit yleensä hyljeksivät. Kirja oli mielenkiintoinen ja tapahtumarikas verrattuna muihin Soturikissojen erikoisseikkailuihin. Erikoisseikkailut kuvaavat yleensä jonkun kissan elämää, mutta tämä kirja sijoittui saagojen Tähtien enne ja Varjojen aika väliin. 

Suosittelen kirjaa kaikille nuorille/lapsille, jotka pitävät Soturikissoista. Kirja oli juuri tapahtumarikas, eli jos tykkää sellaisista kirjoista, kannattaa lukea tämä. Kirjassa on vaikea päästä kärryille, jos ei ole lukenut Tähtien ennettä. Annan arvosanana kirjalle 5/5, koska se on mielestäni paras kirja, jonka olen vähään aikaan lukenut. 



Kiitos, kun luit tämän kirja-arvostelun! 

Kommentit

  1. Hyvät arvostelut😀

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen arvostelu!:) Olen itse suuri siturikissafani ja olen myös lukenut kyseisen kirjan😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙