Kirjavinkkejä; tietokirjoja

 


Moikka! Olen nyt lähiaikoina alkanut tykätä kirjoittaa enemmän tänne blogiin muutakin kuin tarinoita. Alunperin tämän blogin pitikin olla pelkkä tarinablogi, mutta mitäs täältä löytyykään; runoja, lauluja, jotain höpöttelyä ja paljon muutakin... sekä lisäksi toki paljon tarinoitakin! 

Tässä postauksessa onkin nyt sitten... rumpujen pärinää... (fiksut tajuavat tässä kohdassa katsoa otsikon) tittiritii! Kirjavinkkejä! 


Alla hyviä tietokirjoja!


Tarinoita suomalaisita tytöistä, jotka muuttivat maailmaa


Kannattaa ehdottomasti lukea! Lempikirjani! Kirja kertoo monien suomalaisten naisten tarinat, niin kuin otsikosta voi päätellä. Tarinat ovat totta, vaikka ovat sadun muodossa. Kirjassa on mm. poliitikkojen, kirjailijoiden ja taiteilijoiden tarinoita. Jokaisen naisen elämäntarina on tiivistetty kahteen aukeamaan. Kertomukset ovat aikajärjestyksessä, ensin vanhin ja viimeisenä nuorin, mutta niitä voi lukea yksittäin. Itseäni kiinnostaa eniten kirjailijoiden ja poliitikkojen tekstit. Tämä kirja on tietokirja vailla vertoja! Kannesta tykkään myös, koska se on kaunis. Piirretyt/maalatut kuvat maailmaa muuttaneista naisista ovat älyttömän hienoja, ja kuvittaja osaa hommansa. Tekstit on helppo sisäistää, koska ne ovat sadun muodossa. Sopii sen vuoksi myös nuoremmille lukijoille. Lopussa on aikajana, jolta voi katsoa erilaisia tasa-arvoon liittyviä saavutuksia ja muita Suomessa tapahtuneita asioita! 


Suomen luonto; Lasten pikkujättiläinen


Kirjassa on esiteltynä Suomen yleisimpiä eläin-, kasvi- ja hyönteislajeja, sekä puita, sieniä ja muutakin. Tosi hieno kirja! Jokaisella sivulla on upeita kuvia. Kirjaa voi joko lukea aivan kiinnostusmielessä, tai sitten vaikka pitää pöydän laatikossa, jotta voi tarkistaa, että mikäköhän se yksi eläin oli. Kauniiden ja selkeiden kuvien vuoksi kirjaa voi myös selailla, vaikkapa perheen pienimpien kanssa, tai ihan vanhemmatkin! Kirjan kirjoittaja on kirjoittanut myös toisen, aika samanlaisen kirjan, joka kertoo lemmikeistä. En nyt ihan tarkasti muista, mutta nimi taisi olla Lemmikit; Suuri lemmikkieläinkirja. Siinä on kaikki lemmikit, akvaariokalasta frettiin ja ylämaankarjasta mehiläisiin! 


Tästä tuli mieleen, että suurin osa tietokirjoista, joita omistan, ovat pikkujättiläisiä; Koululaisen pikkujättiläinen, Lasten pikkujättiläinen, Eläimet; Koululaisen pikkujättiläinen, tämä kirja jonka juuri esittelin... 😅


Sankaritarinoita- sarja


Sarjaan kuuluvat kirjat; Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille), Sankaritarinoita kaikille sekä Sankaritarinoita nuorilta nuorille. Itse omistan kaikki nuo kirjat, ja ehdottomasti yksiä lempikirjojani! 


Jokaisessa kirjassa on monta tiivistettyä tarinaa vaikuttajista, urheilijoista, laulajista ja kaikista muista lasten/nuorten esikuvista. Vähän samassa tapaa kuin ensimmäisessä tässä postauksessa esittelemässäni kirjassa, mutta silti eri tavalla. Tässä ei nyt osaa selittää, minkälaisia kirjat ovat, mutta kannattaa lukea. Kuvitus on ihanaa! Jokaisen tekstin lopussa löytyy myös tietoboksi, jossa kerrotaan tärkeimpiä asioita henkilöstä! 


Hmm, en nyt keksi muita tietokirjoja tähän postaukseen. Ja ainahan voi kakkososakin ilmestyä!😊 Ajattelin muuten nyt, että suurinpiirtein tämä kolmen päivän välein- julkaisutahti olisi hyvä. Oletko samaa mieltä? Seuraavaan postaukseen! Moikka! 




Kommentit