Ajatuksia Harry Pottereista


 Moi taas kaikille! Ennen kuin alan puhumaan (tai kirjoittamaan) tämän päivän aiheesta, Harry Potterista, kiitän teitä; blogillani on Suomessa jo yli 2000 näyttökertaa! Jippii! En olisi ikinä uskonut, että se tapahtuu näin nopeasti! Vau! Kiitos aivan jokaiselle, joka on käynyt blogissani lukemassa edes yhden postauksen, ja kiitos juuri sinulle, että luet tätä postausta nyt! Se on tärkeää <3


Pysytäänpä aiheessa, Harry Potterissa! Olin siis päättänyt kauan sitten, etten missään nimessä ikinä koskaan milloinkaan lue Soturikissoja, tai etenkään Harry Pottereita. Ei hajuakaan mikä mahtoi olla syy, olin vain päättänyt niin. Se ei mennyt ehkä ihan putkeen, koska suomennetut Soturikissat - luettu ja potterit menossa, tätä postausta kirjoittaessa luen Feeniksin kiltaa. Kiinnosti vain, ja olin siis Wikipediasta jo lukenut kaikkien kirjojen pääjuonet (heh heh...). Ajattelin lukea ensimmäisen luvun tai jotain Viisasten kivestä, kunnes havahdun siihen, että oho, mites siinä näin kävi, kakkoskirjassa mennään jo? No, niin siinä kuitenkin kävi, ja täältä löytyykin uusi Harry Potter- fani! Lempihahmo Hermione Granger, ja tupa Korpinkynsi. Tuvista sen verran, että stereotypisesti Rohkelikossa ovat rohkeat ja hyväntahtoiset tyypit, Luihuisissa ovelat ja kunnianhimoiset, Puuskupuhissa rehdit ja rehelliset ja Korpinkynnessä älykkäät ja nokkelat. 


Olen tajunnut, että Soturikissat muistuttaa jonkin verran Harry Potteria; neljä klaania (jos Taivasklaania ei nyt lasketa), neljä tupaa. Myrskyklaani on Rohkelikko, Varjoklaani Luihuinen, ja itse voimme päättää, kumpi on kumpi Korpinkynnessä, Puuskupuhissa, Jokiklaanissa ja Tuuliklaanissa. Mietinkin, ovatkohan Erin Hunterit (Soturikissojen kirjoittajat) saaneet inspiraatiota Harry Potterista? 


Itse en tykkää yhtään katsoa elokuvia, ja näin tietoisesti jätän Harry Potter-elokuvasarjan katsomatta. Ehdottomasti luen ne lisäosakirjat, olivatkohan Kirottu lapsi ja Ihmeotukset ja niiden olinpaikat. Ja luen tällä hetkellä Feeniksin killan lisäksi Huispaus kautta aikojen- kirjaa, ja aion lukea Siuntio Silosäkeen tarinat heti kun vain jostain löydän. Vaikken elokuvia aio katsoakaan, olen hullaantunut YouTubesta löytyvään Harry Potter- räppiin, ja olen kuunnellut sen niiiin monta kertaa, etenkin kohdat, joissa Hermione esiintyy! (Googleta Harry Potter räp, ensimmäinen video) 


Pieni kertaus tähän väliin kaikille, jotka eivät ole lukeneet/katsoneet pottereita; sarja kertoo Harry Potterista, jonka paha Voldemort yritti tappaa, sekä hänen ystävistään. Henkilöt ovat velhoja ja noitia, ja kirjasarjan pääjuoni on hyvien velhojen ja Harry Potterin taistelu pahoja velhoja ja Voldemortia vastaan. 


Olen nyt siis Feeniksin killassa, erittäin hyvä kirja ainakin tähän melkeinpä puoliväliin asti, jossa olen. Lempikirja tällä hetkellä on ehkäpä Salaisuuksien kammio, mutta sehän voi vielä muuttua! Etenkin Kuoleman varjelukset kuulostaa hyvälle, toivottavasti pääsen pian siihen. 


Tästä lukemisesta sen verran, että kun nyt on Soturikissat luettu, Harry Pottereiden jälkeen luen Tiina-kirjat. Kyllä, ne vuonna (mikä nyt ikinä olikaan, kauan sitten) julkaistut kirjat, joita varmasti jokaisen koululaisen vanhemmat ovat lukeneet. Olen lukenut jo Tiinoista joitain yksittäisiä kirjoja, ja minulla on pari omaa, äidin vanhaa, mutta sitten Soturikissat vyöryivät päälle ja nehän tietenkin piti lukea. No, sittenpä oli vähän ajan sellainen "Mitä mä muka nyt luen"- fiilis, mutta onneksi sitten löysin nämä Harry Potterit! 


Harry Potterin kirjailija J.K Rowling on tosi hyvä kirjoittaja, ja kirjojen maailman on aivan hillittömän laaja! On paljon sivuhenkilöitä, oppiaineita, muita taikakouluja, taikakauppoja, pöllöjä, satuolentoja... kaikkea mahdollista! Se siinä on juuri hyvä asia, niin kuin Soturikissoissakin, että kirjojen maailma on niin iso. Molemmille sarjoille on olemassa netissä omat Wikit, joissa on artikkelit kaikista henkilöistä, paikoista yms. Wikejä ylläpitävät sarjojen fanit. Niistä itsekin tykkään katsoa joitain juttuja, vaikkapa kukas se yksi hahmo nyt olikaan ja mihin tupaan hän kuului.  


Tylypahka kuulostaa tosi mukavalle ja lämpimälle paikalle (jos ei kaikenmaailman salaisia vaarallisia kammioita lasketa😂). Outoa kyllä, kodikkaan siitä tekee mielestäni myös esim. Riesu-räyhähenki! Yksi lempihahmoni on myös Murjottava Myrtti. Hän on myös vähän säälittävä hahmo. Myrtin ihastuminen Harryyn on vain hauskaa, ja (spoilerivaroitus kirjasta Salaisuuksien kammio!) rakastan sitä kohtaa, kun Harry palaa elossa Salaisuuksien kammiosta, ja Myrtti sanoo pettyneenä  "Olet elossa?" Harry sanoo jotain "Eikö se ole hyvä?", johon Myrtti vastaa ujosti "Ajattelin, että jos olisit kuollut, olisit voinut muuttaa minun vessaani". Oikeasti, niin söpöä😂 


Tykkään (lievästi sanottu, rakastan) Hermione Grangerista. Hermione on melko samanlainen kuin minä, tykkää koulusta ja lukemisesta. Hermione puolustaa myös sorrettuja ja niitä, jotka eivät voi puolustaa itseään, kuten vaikkapa kotitonttuja. Hermionesta tulee myös aikuisena taikaministeri, ja itse ehkä haluaisin olla jokin poliitikon tyyppinen kirjailijan uran lisäksi, tietenkin!), vau! Muuten, Hermione olisi selvästi kuulunut Korpinkynteen, ei todellakaan Rohkelikkoon. Tai no, ehkä hän jotenkin sopii Rohkelikkoonkin, mutta enemmän Korpinkynteen. Ja ainakin Neville on enemmän Puuskupuh, ainakin näissä kirjoissa, joita olen lukenut. Jossain keskustelupalstalla myös ajateltiin, että Ron sopisi Puuskupuhiin, mutta mielestäni Ron sopii paremmin Rohkelikkoon. Ja Harry on ehdottomasti Rohkelikossa! 


Lempiaineeni Harry Potterissa on... öö... hmm... *mietintää*... äh, viis siitä, en keksi. Lempiopettajani on McGarmiva! Kuten jo sanoin, tykkään Riesusta, ja kaikki kummitukset ja tupakummitukset ynnä muut ovat ihania! Ja Hermione; rakastan vaan häntä! Kirjoissa ainut ärsyttävä asia on se, kun Hermionen tekemisiä ei aina kuvata tarkkaan, kuten Ronin. Ron kun liikkuu aina Harryn kanssa, Hermione välttämättä ei, ja kirjat ovat oikeastaan Harryn näkökulmasta. Aargh. Ärsyttävää on myös välillä Hermionen "kiusaaminen"  Ronin ja Harryn suunnalta. Ron on välillä tosi ärsyttävä hahmo, ja mieluummin Harryn kaveri voisi olla joku Neville... ei, ei, stop, stop, peruutetaanpa kaikki tuo jota sanoin äsken, Neville EI sovi Harryn kaveriksi! 😂 En nyt NIIN kamalasti tykkää Hagridista (luulin pitkään, että Hagridin etunimi on Hagrid, mutta se on Rubeus🤦🏼‍♀️). Enemmän silti kivan puolelle kääntyy. Ja Harry on tosi kiva, mutta kirjojen perusteella hänestä annetaan ihan eri kuva, kuin se, miltä hän näyttää kuvissa. Tai siis, näyttää ihan erilaiselle kuin ajattelisin, jos olisin lukenut pelkät kirjat tietämättä Harryn ulkonäköä. 


Ja muuten, tulevasta; Isosiskon elämää 4, joka jossain kohdassa ilmestyy, on kuvattu Nooran, eli pikkusiskon näkökulmasta! (Hei, täällä blogin ylläpitäjä Anni, joka oikolukee pari viikkoa sitten kirjoitettua postaustaan. Isosiskon elämää 4 on tullut jo, ja sattuneesta syystä ei ole pikkusiskon näkökulmasta...) Olisikohan tämä postaus nyt tässä? Kommentoi, kuka on lempihahmosi pottereista, ja onko sinulla samoja mielipiteitä kuin minulla! Moikka, ja seuraavaan postaukseen! 




Kommentit

  1. Kiva postaus, oli kiva lukea toisten mielipiteitä hp:sta! Itse tunnen kuuluvani Puuskupuhiin, mutta Hermionesta olen samaa mieltä!! Lempihahmni on ylivoimaisesti Cedrig Diggory! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aa, Puuskupuh! Puuskupuhit ovat varmasti Tylypahkan kilteimpiä! Cedrig on mielestäni aliarvostettu hahmo, niin reilu ja kiva!

      Poista
  2. Moi! Tää on aivan ihana artikkeli. Tykkäsin paljon lukea, mitä asiaa sulla oli Harry Potterista. En oo niin Potter-fani, mutta oon sitä mieltä, että J.K. Rowling on ehdottomasti nero ja kirjat todella taitavasti kirjoitettuja.
    Jos olisin joku hahmo Potterista, olisin Pimennon ja Lunan sekoitus. Pimento - pehmeä ja vaaleanpunainen, kuin kissanpentu, mutta silti täysi piru, joo, ehdottomasti minä! Luna taas on blondi ja haaveileva ja kaikkien mielestä vähän vinksahtanut, mikä kaikki sopii muhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ja kiitos mielettömästi! J. K Rowling ON nero! Pimento on lempipahikseni, ja Lunakin on ihana, haaveileva blondi✨

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙