Esittelen kaikki kirjavinkit



 Moi! Arvaapas mitä? No, et varmaan arvaa, joten kerron; blogini on jo melkein kuusi kuukautta ollut täällä pystyssä! Eli puoli vuotta, vau! Tämän saavutuksen kunniaksi esittelen tämän hetkiset kaikki sivupalkista löytyvät kirjavinkit, eli kerron niistä lyhyesti. Toivottavasti on kiinnostavia sarjoja, kaikista ehdoton suositus! 


Ja hei, hauska fakta; blogini TOP 3 suosituimmat tekstit ovat Miten lähettää kommentti? (70 näyttökertaa), Taikametsä (68 näyttökertaa) sekä Pilvien valtakunta, eli ensimmäinen tänne julkaisemani tarina (62 näyttökertaa). Nämä tiedot ovat siis päivältä 2.9.2021! 



  • Ebba (sarja); Et ole ehkä kuullutkaan Ebba-sarjasta? Sarjaan kuuluu kolme kirjaa; Kahden maan Ebba, Kahden perheen Ebba ja Kahden isän Ebba. Ebba on siis tyttö Helsingistä, tai puoliksi Saksasta. Hänen vanhempansa ovat eronneet, isä asuu Saksassa, ja äiti Suomessa. Kirjasarja kertoo Ebban tavallisesta elämästä, kavereiden ja kahdessa maassa asuvien vanhempien siivittämänä. 


  • Etsiväkerho Hurrikaani (sarja); En ole lukenut pitkään aikaan tätä sarjaa, pitäisikin taas alkaa lukemaan ne vikat kirjat. Kuitenkin, sarjassa on kaveriporukka, jotka selvittävät rikoksia ja ongelmia kotikylässään. Etsiväkerho Hurrikaaniksi itseään kutsuvat nuoret pitävät salaisuutta, eikä kovin moni tiedä koko etsiväkerhosta. Jokaisessa kirjassa on jokin rikos tai muu arvoitus, jota kerho ratkaisee!  


  • Geoetsivät (sarja); Jos tykkäät siitä/harrastat geokätköilyä, tämä sarja sopii sinulle kuin nakutettu! Kaveriporukka, jotka geokätköilevät, ratkaisevat samalla myös ongelmia, tai rikoksia. Sarjan päähenkilöt ovat Salli ja Raparperi, sekä Sallin pikkusisko. Geoetsivät kertoo samalla myös erilaisuudesta, koska Raparperillä on kaksi isää.


  • Harry Potter (sarja); Tiedät varmasti, mikä on Harry Potter! Kirjasarja siis kertoo Harry Potter- nimisen velhon ja muun velho/noitayhdyskunnan sodasta pahaa Lordi Voldemortia vastaan. Sarjassa puhutaan myös ystävyydestä ja normaaleista tapahtumista velhokoulu Tylypahkassa. Harry Potterissa päähenkilö on tietenkin Harry Potter, ja hänen kaverinsa Hermione Granger sekä Ron Weasley.


  • IceLove (sarja); Sarjassa taitaa olla nyt neljä kirjaa, jos oikein muistan. Jokainen kirja on kuvattu yhden IceLoven, eli taitoluisteluryhmän näkökulmasta. IceLove on tiivis ryhmä, ja kaikki ovat ystäviä. Melkein kaikki kirjat kertovat jollain tavalla taitoluistelukisoista. 


  • Irin kennel (sarja); Iriksi kutsuttu tyttö on muuttanut Irlannista Suomeen perheensä kanssa, tosin äiti ja perheen kissa tulevat myöhemmin kotiin. Perheellä on oma kennel, ja tosi paljon omia koiria, sarjan ensimmäisessä kirjassa niitä on kahdeksantoista. Jokainen koira on erilainen, ja Irin arki onkin täynnä koiria. Irin paras ystävä Suomessa on Minkkis, ja hänelle tytöt yrittävätkin hankkia koiran. 


  • Jesse (sarja); Sarjassa Jenna- niminen tyttö pelastaa ystävänsä Hannelen kanssa kultainennoutaja Jessen järven rannalta, johon se on selvästi yritetty hukuttaa. Jennan äiti pakottaa tytöt viemaan Jessen Tytti Lehtisen koirakotiin, jonka omistaja on Jennan mielestä ilkeä ja välittää vain rahasta. Sinne Jesse päätyykin. Kirjan lopuksi Jenna onneksi saakin pitää ihanan Jessen itsellään! Jesse-sarjassa on tosi kivoja kirjoja, ja niitä on melkein kolmekymmentä. Jokaisessa kirjassa on eri idea, ja ne kertovat Hannelen ja Jennan normaalista arjesta Jessen kanssa, tosin osassa he törmäävät Jessen entiseen omistajaan, juoppoon Matsiin. 


  • Koirahullun päiväkirja (sarja); Koirahullun päiväkirja-sarjassa seurataan kuudesluokkalaisen (siis sarjan alussa kuudesluokkalaisen) Ullan ja hänen belgianpaimenkoira groenendael Daran elämää. Daran Ulla sai äitinsä (joka kovasti vastusti alussa koiran pitämistä) entiseltä työkaverilta, joka on koirankasvattaja. Daran saatuaan Ullan imaisee mukaansa koirien maaima! Ulla tutustuu myös Kisseen, jolla on oma koira. Kirjailija selvästi tietää tosi paljon koirista!

  • Me Rosvolat (sarja); Normaali kouluikäinen tyttö Vilja ryöstetään maantierosvojen kyytiin, ja niin alkaa seikkailu. Rosvoloiden perhe nappaa koko Viljan perheen mukaan maantierosvon elämään, ja lopulta kaikista tulee rosvoja. Tosin nämä rosvot varastavat karkkia, ja vähät välittävät rahasta, eivätkä myöskään halua satuttaa ketään. Eri rosvoryhmät kohtaavat, ja kirjasarja jatkuu! Huumorin, karkkien ja jännittävien tilanteiden ystäville!



  • Sankaritarinoita (tietokirja-sarja); Jokaisessa kirjassa on monta tiivistettyä tarinaa vaikuttajista, urheilijoista, laulajista ja kaikista muista lasten/nuorten esikuvista. Vähän samassa tapaa kuin ensimmäisessä tässä postauksessa esittelemässäni kirjassa, mutta silti eri tavalla. Tässä ei nyt osaa selittää, minkälaisia kirjat ovat, mutta kannattaa lukea. Kuvitus on ihanaa! Jokaisen tekstin lopussa löytyy myös tietoboksi, jossa kerrotaan tärkeimpiä asioita henkilöstä! (Kopioitu postauksesta Kirjavinkkejä; tietokirjoja)


  • Soturikissat (sarja); Soturikissoista oletkin ehkä kuullut! Ne kertovat villikissojen, jotka elävät klaaneissa, elämästä ja kuolleiden kissojen klaanin Tähtiklaanin lähettämistä ennustuksista, jotka toteutuvat. Soturikissoista on tehty paljon fanifiktioita. Kirjasarjan alkaessa kissat asuvat metsässä, mutta muuttavat sitten järven rannalle. Lukemista sarjasta ainakin löytyy, koska suomennettuja on tähän mennessä yli neljäkymmentä, ja lisää suomennetaan koko ajan!


  • Supermarsu (sarja); Kun tavallinen helsinkiläinen tyttö Emilia Laitinen-Nieminen muuttuu supermarsuksi, kirjasarja alkaa. Jokaisessa kirjassa Emilia-supermarsu, eli iso, lentävä marsu, pelastaa muita tai ratkaisee ongelmia. Kukaan ei tiedä Emilian supermarsuudesta, paitsi itse Jättiläismarsu. Kirjojen selkeän, värikkään kuvituksen ja hauskojen tapahtumien vuoksi kirjat sopivat pienemmillekin. Kirjoja tulee lisää, eli sarja ei ole vielä loppunut!


  • Tarinoita suomalaisista tytöistä, jotka muuttivat maailmaa; Kirja kertoo monien suomalaisten naisten tarinat, niin kuin otsikosta voi päätellä. Tarinat ovat totta, vaikka ovat sadun muodossa. Kirjassa on mm. poliitikkojen, kirjailijoiden ja taiteilijoiden tarinoita. Jokaisen naisen elämäntarina on tiivistetty kahteen aukeamaan. Kertomukset ovat aikajärjestyksessä, ensin vanhin ja viimeisenä nuorin, mutta niitä voi lukea yksittäin. Itseäni kiinnostaa eniten kirjailijoiden ja poliitikkojen tekstit. Tämä kirja on tietokirja vailla vertoja! Kannesta tykkään myös, koska se on kaunis. (Kopioitu postauksesta Kirjavinkkejä; tietokirjoja)


  • Tassu-Trio (sarja); Tassu-trio alkaa, kun Allu- niminen päähenkilö saa koiran. Hän tutustuu erääseen kissaihmiseen Christaan ja koiraagilityä harrastavaan Erikaan. Päähenkilöt ovat aivan erilaisia, mutta silti ystäviä. Jokainen on erilaisesta elämäntilanteesta ja perheestä. Kirjasarjan kaikissa neljässä kirjassa, ja uusia varmaankin tulee joskus, puhutaan kaverusten normaalista eläinten täytteisestä elämästä. 


  • Villitalo (sarja); Villitalosta on tällä hetkellä julkaistu kaksi kirjaa, en tiedä tuleeko lisää. Villitalo on siis kirjaimellisesti villitalo. Päähenkilö Tomtom muuttaa taloon, joka paljastuu itse käveleväksi taloksi. Hän ja hänen ystävänsä selvittävät Rapinalinna- nimisen villitalon saloja talon matkaessa aina uuteen seikkailuun. Ehdoton suositus! Kirjoissa Rapinalinnan asukkaat tutustuvat myös toiseen villitaloon. Salaperäistä!

  • Värikkäät (sarja): Olen lukenut vain vähän matkaa, mutta tykkään jo. Tällä hetkellä sarjassa on kaksi osaa, Tiukun salaisuus ja Kirjava kartano. Värikkäät on perhe, jossa jokaisella on värivoimia, eli he voivat liikuttaa oman värisiään esineitä ja asioita ajatuksillaan. Esimerkiksi Merin väri on sininen, ja Tiukun punainen. Pikkuveli Tapion taas vihreä. Tiukun salaisuus kertoo siitä, kun Tiuku tutustuu aivan tavalliseen tyttöön. Kirjava kartano- kirjassa Värikkäät lähtevät tapaamaan muita Värikkäitä! En ole lukenut tätä sarjaa kuin pari lukua, joten olen vähän huono kertomaan siitä! 😅 Suosittelen silti!



No niin, tämä teksti on nyt paketissa! Löysitköhän jotain kiinnostavaa luettavaa? Toivottavasti! Moikka, seuraavaan postaukseen! 

Kommentit

  1. Tosi kiva postaus! Osasta olin kuullut osasta en, tällä hetkellä luenkin Tassu-trion ekaa osaa! ;) Värikkäiden idea kuullosta ihan superille, seuraavana lukulistallani! (PS: Teen varmaan itsekkin tämäntapaisen omaan blogiini, kun on niin hyvä idea!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun oli uusiakin tuttavuuksia! Aa, kiva, Tassu-trio on mahtava, ja kannattaa aloittaa Värikkäätkin! Hauska juttu, jos teet, olisi kiva kuulla muiltakin kirjavinkkejä.

      Poista
    2. Kivoja kirjoja ai waw juu huullessiippi

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙