Annin lukupäiväkirja




 Moi! Tervetuloa lukupäiväkirjaan! En enää valitettavasti päivitä tätä sivua, mutta voit silti lukea vanhoja päivityksiä. Kerroin täällä lukemistani kirjoista, mielipiteistäni niihin, lukulistaani lisäämistäni kirjoista ja kaikesta muusta lukemiseen liittyvistä asioista maan ja taivaan väliltä. Toivottavasti pidät tästä sivusta, vaikken enää tänne mitään päivittelekään :) <3


21.10.21: Tänään kävin kirjastossa ja lainasin Suklaamurusten viimeisen osan, Onnenkeksin, sekä tietokirjan nimeltään Nuorten lakikirja. Onnenkeksi on kivan oloinen, mutta ei yllä ihan muiden Suklaamurusten tasolle. Mielipiteeni voi tietenkin vielä muuttuakin, koska olen lukenut vain pari lukua! Lisäsin Siskodiskot-sarjan luettavien kirjojen listalle, kuulostaa kivalta. Suklaamurusten jälkeen ehkä aloitan Erin Huntereiden muita kirjoja, tai Taru silmäterästä -sarjan ensimmäisen osan, Helmenkalastajan. Tai sitten alan lukemaan Nolo elämäni -sarjaa, on niin paljon kirjoja, joita haluaisin lukea! Onko teillä lukijoilla jotain kirjavinkkejä? Olisi tosi kiva kuulla, vaikka ei kyllä tälläkään hetkellä lukeminen ole loppumassa kesken 😅

22.10.21: No, luin eilen illalla paljon Onnenkeksi-kirjaa, ja perun sanani. "Ei yllä muiden Suklaamurusten tasolle" - yltää, ja reilusti! Kohta, jossa Jake eli Cookie saapuu Tanglewoodiin, on ihan kuin Cherryn saapuminen ensimmäisessä kirjassa! Tai no, Cherry sentään tiesi tyttöjen nimet... Mutta enempää höpöttämättä, joo, rakastan tätä kirjaa. Pitää varmaan käydä tänään uudestaan kirjastossa, kun Onnenkeksi pian luettu, eikä tuosta ohuesta Nuorten lakikirjasta riitä lukemista tunniksikaan! 

23.10.21: Eilen sain luettua Onnenkeksin loppuun, ja arvosanaksi annoin 9/10 (annan kaikille lukemilleni kirjoille kouluarvosanat, heh). Tänään aion aloittaa Helmenkalastajan lukemisen!

24.10.21: No, enpäs aloittanutkaan... Eilen en oikeastaan lukenut mitään, mutta tänään olen lukenut Runotyttö-sarjan ensimmäistä osaa, jota Testimadosta Toukkis-nimellä löytyvä Ester ehdotti. Ihana! Olen siis NIIN rakastunut. Pitää käydä katsomassa huomenna, löytyykö sitä kirjastosta. Nyt siis luen sitä e-kirjana Nextorystä, mielestäni parhaasta ääni- ja e-kirjapalvelusta. Luen varmaan tuota koko loppupäivän...
Päivitys: Voi ei, luin juuri sen kohdan Runotytöstä, jossa päähenkilö Emilia työntää muistikirjansa liekkeihin... Ei, alan melkein itkeä! En vain kestäisi, jos päiväkirjani katoaisi iäksi, ja muistikirjahan oli Emilialle melkein päiväkirja! Ja tästä taas huomaa, kuinka tunteella suhtaudun kirjoihin...😅

26.10.21: Lukulistalle lisätty Rakkaus ei katso aikaa -triologia, kuulostaa ihanalta! Olipa kerran - Esterin tarinoita -blogissa esiteltiin sitä viikon kirjavinkissä, kannattaa käydä katsomassa. Olen lukenut paljon Runotyttöä, ensimmäinen osa pian lopuillaan. Sitten luen seuraavat Runotytöt, ja sitten ehkä... Universumien tomu tai tuo ennen mainittu trilogia. En ole vielä päättänyt!

27.10.21: Äh, en muistanut kirjoittaa eilen! No, kuitenkin, lainasin kirjastosta kirjan Väläys pimeässä. Se kertoo nykyajassa elävän sokean Leon sekä pistekirjoituksen keksineen myöskin sokean Louiksen elämistä. Olen lukenut vähän matkaa, tosi kiva, suosittelen! Tykkään lukea sokeiden, kuurojen ja mykkien näkökulmista. On kiinnostavaa tietää, millä tavalla se eroaa esimerkiksi minun, joka olen näkevä, kuuleva ja puhuva, elämästä. Runotyttöä olen lukenut paljon, olen ihan pian kirjan lopussa. Hmm, mitäs sitten, kun se on luettu? Runotyttö maineen polulla, ja sitten... mitäs lukulistallani on seuraavana? Ööh... taitaapi olla Taru silmäterästä -sarjan ensimmäinen osa Helmenkalastaja! 

30.10.21: Moikka! Nyt käyty taas kirjastossa, lainasin kaikki Runotytöt ja Nolo elämäni -sarjan Olisinpa poptähti -osan. Se ensimmäinen Runotyttö, jota olen tässä lukenut, on siis Pieni Runotyttö, ja sain sen nyt luettua. Oikeasti, tuo päähenkilö Emilia on sellainen ihminen, jonka haluaisin tavata! Hän on menettänyt vanhempansa ja on silti tyytyväinen elämäänsä, kirjoittaa ja kirjoittaa. Niin ihanaa, rakastan Runotyttöä! Olen saanut myös inspiraatiota runoihin, ehkäpä niitä tulee joskus enemmänkin tänne? Noista Nolo elämäni -kirjoista en ole lukenut yhtäkään, mutta siellä ei ollut ensimmäistä eikä toista osaa, joten otin kolmannen. Eivätkös Nolo elämäni -kirjat ole sellaisia, että ne voi lukea missä vain järjestyksessä, vähän niin kuin Neropatin päiväkirjat? 

3.11.21: En ole lueskellut pitkään aikaan (pitkään ja pitkään, kahtena päivänä. Mutta on se minulle pitkä aika!), mutta Olisinpa poptähti -kirjaa on vähän luettu, ja alan nyt lukemaan aktiivisemmin Runotyttöä. Eipä tässä muuta, ensi päivitykseen!❤️

5.11.21: Sain koulussa lukutunnilla sen Väläys pimeässä -kirjan luettua, arvosana ehkä 8,5. Olen tänään kirjoitellut tosi paljon, aloitin kirjoittamaan iltapäivällä "kirjaa" nimeltään Loitsulinnan salaisuudet, ja siinä on nyt 15 sivua. Heh 😅 Alan nyt lukemaan varmaan viidettä kertaa Sisarla-nimistä kirjaa. Lisään sen nyt myös tuonne Hyviä kirjoja -listaan, se on vain ihana! 

7.11: Aloitin joskus viikolla lukemaan sitä Olisinpa poptähti -kirjaa, ja mielipiteeni siitä oli silloin "Njääh, ihan hyvä kirja, ei ehkä mun makuun", mutta nyt... tykkään! En rakasta, mutta tykkään. Suosittelen! 

13.11.21: Moi! Luin melkein koko päivän (heh) Runotyttö maineen polulla -kirjaa. Aivan ihana. Emilian päiväkirjamerkinnät ovat parhaita, niitä on kiva lukea. Suosikkihahmoni Runotytöistä on Emilian jälkeen ehkä Ilse. Emilian opettaja, en nyt muista ollenkaan mikä hänen nimensä oli, jokin herra, on myös ihan kiva hahmo. Olen lisäillyt lukulistalleni kirjoja, joita Ester on maininnut bloginsa päivityksissä. Olipa kerran - Esterin tarinoita -blogin Viikon kirjavinkki kannattaa aina tsekata! Mutta siis, jos et ole jo lukenut Runotyttöjä, nyt kipinkapin kirjastoon. Rakastan <3

15.11.21: Ester viisaana kommenttikentässä (käy kommentoimassa, jos mitenkään ehdit, se olisi minulle tärkeää <3) muistutti, että se Emilian opettaja oli herra Carpenter. Hän on todella hyvä hahmo! Runotyttöjen jälkeen yritän haeskella muita kirjoja Nolo elämäni -sarjasta, tykkään. No, olenkohan joskus lukenut kirjan, josta en pidä? Öö... en. Lopetan yleensä huonot kirjat heti alkuun, joten en ehdi lukea niitä. Ei kun, Saimi ja Selma! Ihan hyvä sarja, luin pari kirjaa, mutta en oikein sulanut niille. Luin vain lukemisen takia, en kirjojen, ja niin. Käy testaamassa itse, jos olisi sinun makuusi!

18.11.21: Luen edelleen Runotyttö maineen polulla, heh, ja eilen aloin lukemaan myös sellaista kirjaa kuin Ruukin salaisuus. Se kertoo Florasta, joka muuttaa joulukuuksi (voit lukea joulua odotellessa, 24 lukua!) äitinsä kanssa vanhan kartanon tiluksille. Ihana! Teen ehkä siitä kirja-arvostelun joskus tänne blogiini, nyt olen jossain... mm... kahdeksannessa luvussa? Tai jotain sinne päin 😅

20.11.21: Luin toissailtana Ruukin salaisuutta niin paljon, että se on melkein lopussa. Se on AIVAN mahtava! Lisäsin sen jo tuonne Hyviä kirjasarjoja ja kirjoja -kohtaan sivupalkkiin. Koulussa on sellainen lukupiiri, jossa jokin kirja pitää lukea kuukaudessa, neljässä osassa. Meidän ryhmällämme on Osasto 23 -kirja, ihana. Tajusin juuri lukeneeni jo yli sen sallitun rajan ennen perjantain kokoontumista, heh... Lisäsin myös Osasto 23 -kirjan tuonne sivupalkkiin!
Päivitys: Sain nyt tuon Ruukin salaisuuden luettua, suosittelen ehdottomasti kaikkia lukemaan! Paras kirja pitkiin aikoihin <3

21.11.21: Saakohan tätä merkitä lukupäiväkirjaan, kun kuuntelin enkä lukenut? No, aivan sama. Eli aloin nyt kuunnella The Baby-Sitters Clubin ensimmäistä osaa Nextorystä. Ihana sarja! Neulon samalla, ja neulominen onkin varmaan paras asia, mitä voi tehdä samaa aikaa kuunnellessaan äänikirjaa 🙃 The Baby-Sitters Club on todella hyvä sarja, kannattaa myös lukea/kuunnella! Käyn ensi viikolla tsekkaamassa kirjastosta, löytyisikö oikeana kirjana. 

23.11.21: Baby-Sitters Clubin ensimmäinen osa kuunneltu, nyt toinen osa, Valerie ja aavepuhelut, kuuntelussa! Ja neulominen jatkuu, tällä hetkellä neulomani kaulahuivi pitenee päivä päivältä... heh! 


Annin lukupäiväkirjalla on nyt 200 näyttökertaa (ja ylikin) täynnä! Jipii! Kiitos kaikille, jotka ovat käyneet lukemassa tätä, olen todella kiitollinen <3


24.11.21: Susanin salaisuudessa mennään jo, Baby-Sitters Clubia kuuntelen siis edelleen, tietenkin... Kaulahuivikin etenee. Aloin tänään kirjoittaa Ruukin salaisuudesta kirja-arvostelua, ehkäpä tällä tai ensi viikolla ilmestyy! 

27.11.21: Osasto 23 edistyy. Tykkään! Tarina imaisee mukanaan, ja kirjan lukisi helposti yhdeltä istumalta, on melko lyhytkin. Luen Osasto 23:sta koulutehtävään, ja tällä viikolla minun piti ryhmässäni tehdä muistiinpanoja tapahtumapaikoista:
-Stiina kokee parantolan isoksi ja tyhjäksi paikaksi.
-Työntekijöiden kartanot näyttävät erittäin ylellisiltä Stiinan silmissä.
-Ruumishuone vaikuttaa aivan kirkolta.
-Metsän ilma on raikasta ja puhdasta, ja siellä on kaunista. Metsä on ilmeisesti todella iso.
-Parantola on kolkko paikka, ja köyhä, vähään koko elämänsä ajan tyytynyt Stiina ajattelee sen olevan kuin hieno kartano. 

1.12.21: Moi! Mahtavaa joulukuun alkua juuri sinulle! Tämä on kuitenkin lukupäiväkirja, joten nyt lukemiseen liittyviä asioita. Olen lukenut Olipa kerran - Esterin tarinoiden Sinistä hetkeä (käy katsomassa!), ja aloitin juuri Villitalon lukemista nyt toista kertaa. Tykkään tosi paljon Villitalosta ja sen jatko-osasta, Villitalon valitsemista. Tarina alkaa vaikuttaa mahtavalta, kun juoneen pääsee kiinni luettuaan jonkin matkaa.     

4.12.21: Olen nyt kuunnellut todella paljon The Baby-Sitters Clubia, olen menossa kirjassa Näytön paikka, Anne! Ja enää en hirveämmin neulo äänikirjoja kuunnellessa, vaan nykyään joogaan ja venyttelen. Se on tuottanut tulosta, saan jo sormet varpaisiin :) Luen nyt myös Runotyttöä aktiivisemmin, ja Villitalo taisi nyt jäädä, ainakin se ensimmäinen osa, koska arvatkaapas mitä: sain eilen selville, että Villitaloon on tullut kolmas osa! Jipii!

4.12.21: Onko sallittua tehdä samana päivänä kaksi päivitystä lukupäiväkirjaan? No, en tiedä, joten sovitaan niin. Äitini kaivoi tänään kaapistaan vanhoja kirjojaan. Sieltä löytyi Jean Richardsonin kirja Miiru tahtoo balettikouluun, Marie Louise Rudolfssonin Maria, Prinssi ja hevosvarkaat, F.H. Burnettin Salainen puutarha (jonka olen tosin jo lukenut, luenpahan uudelleen), Anni Swanin Pikkupappilassa sekä Louisa M. Alcottin Pikku naisia. Ja ai niin, olihan siellä tietenkin myös Ronja Ryövärintytär! Se on pitänyt jo pitkään lukea. Kävimme tänään myös kirjastossa, otin Näytön paikka, Anne! -kirjan ihan fyysisenä kirjana sekä Nolo elämäni -sarjan ensimmäisen osan Olisinpa suosittu. 

5.12.21: Moikka! Nuo Nolo elämäni -kirjat eivät ole mitään suurimpia suosikkejani, mutta nopeastihan niitä lukee, ja ovathan ne ihan hyviä kirjoja. Luin eilen puoleenväliin Olisinpa suosittu -kirjan, ja aioin lukea vielä Runotyttöä, mutta huomasin kellon olevan yksitoista ja laskin kirjan lattialle. Mites siinä noin pääsi käymään? Sain myös luettua sen Näytön paikka, Anne! -kirjan, ja nyt harmittaa, kun kirjastossa ei ollut seuraavaa osaa. No, kuuntelen sitten äänikirjana. 

7.12.21: Sain toissapäivänä (?) Runotyttö maineen polulla -kirjan luettua, ja siirryin nyt kolmanteen sen sarjan kirjaan. Lukulistalle lisäilin kirjoja, joita joku kommenteissa ehdotti Lukijoiden omalle sivulle, jonka löytää blogin esittelytekstin alta. Kiitos paljon hänelle, ja kaikki muutkin, laittakaa kirjavinkkejä. Niitä kaipaan aina 😅

9.12.21: Olen lukenut paljon Runotyttö etsii tähteään -kirjaa, tosi hyvä! Ehkä paras Runotytöistä. Tämä tai ensimmäinen osa. Usein itselleni jää jonkun hahmon kuolemasta surullinen fiilis, mutta (JOS ET HALUA SPOILEREITA KIRJASTA RUNOTYTTÖ ETSII TÄHTEÄÄN, ÄLÄ LUE ETEENPÄIN) herra Carpenterin kuolema oli jotenkin... en osaa kuvailla, en voi sanoa erään lempihahmoni kuolemaa mukavaksi tai hauskaksi. Carpenter oli todella oma itsensä menehtyessään, ja se on kaunista. 

13.12.21: Heräsin kuusi minuuttia sitten ja ensimmäinen asia, jonka teen, on lukupäiväkirjan päivittäminen. Sain kuitenkin eilen luettua Olisinpa suosittu -kirjan ja annan arvosanaksi... hmm... ehkä 8,5/10. Sarjakuvakirjat eivät ole mitään suurimpia lempikirjojani, mutta menettelee. Etenkin jos on vaikeuksia lukemisen kanssa tai lukeminen ei oikein innosta, kannattaa lukea Nolo elämäni -kirjoja! Omasta mielestäni parempia kuin Neropatit. Ehkä. En osaa päättää. Ehkä Nolo elämäni. 

14.12.21: Luin eilen ja tänään todella paljon Runotyttöä. Niin paljon, että välitunnilla oli kaatosade, ja minä tyynen rauhallisesti istuin risti-istunnassa koulun katoksessa ja luin. Katoksessa oli sateen takia aikamoinen tungos ja opettajakin kompastui melkein minuun, mutta istuin kaiken keskellä ja luin. Niin kiinnostava kirja! Lisäsin lukulistalleni kaikenlaisia kirjoja, joita löysin netin syövereistä. Luettavaa riittää, sillä näin karkeasti arvioituna puhelimeni muistiinpanoissa sijaitseva lukulistani on yli yhden A4-sivun pituinen...

15.12.21: Sain eilen sen viimeisenkin Runotytön luettua. Tuli vähän sellainen fiilis, että "Ei tämä voi tähän loppua! Ei, ei... miksei Runotyttöjä ole kirjoitettu enempää?" Emilia (Runotyttöjen päähenkilö) on tullut minulle jotenkin tärkeäksi, hän tuntuu kaikista tietämistäni kirjallisuuden hahmoista läheisimmältä. Loppu olisi voinut olla vähän pidempi, koska se tuntui vähän "kiirehdityltä" tai jotain. Sain myös tänään Osasto 23 -kirjan luettua, se oli todella mielenkiintoinen. Tahti oli melko nopeatempoista, joten kirja olisi voinut olla pidempi ja hiukan hitaampi. Muuten ihana kirja! Lainasin myös kirjastosta Lasilapset -sarjan jonkin osan. Se ei tosin ollut ensimmäinen, enkä ole ennen Lasilapsia lukenut, joten en voi lukea. Lainasin myös Linnean laiskanlinna -nimisen kirjan, näin ensisilmäykseltä vaikuttaa hyvältä. 

17.12.21: Luen nyt aktiivisesti Ujo elämäni -kirjaa, jonka ensimmäinen osa Tylsä elämäni oli hauska. Tämäkin vaikuttaa kivalta! Olen nyt vähän yli puolen välin. Ja hei, jos odottelet uutta postausta, se tulee tänään tai huomenna. Postausväli on nyt jonkin aikaa vähän pidempi, sillä kirjoitan yhtä tarinaa (en aio julkaista sitä täällä), eikä aikaa oikein jää lyhyempien tarinoiden kirjoittamiseen. Ei hätää, postailen silti aina välillä! :)

18.12.21: Ujo elämäni on luettuna! Melko hyvä kirja, 9 on kouluarvosana. Puhekieli ehkä ihan vähän häiritsi, mutta ei se mitään. Kirjailija on saanut todella hyvin kuvailtua päähenkilön Lindan ajatuksia, ja hän vaikuttaa aivan oikealta henkilöltä. Tykkään paljon kirjoista, jotka ovat minä-näkökulmasta ja samaistuttavia. Ujo elämäni on varmastikin monelle samaistuttava kirja, mutta itse melko puheliaana ja rohkeana ihmisenä en oikein osannut samaistua. 

22.12.21: Öö... miksi en ole päivittänyt tänne mitään neljään päivään? No, syynä on totta kai se, etten ole oikeastaan lukenut paljoakaan. Mitä nyt välillä kuunnellut äänikirjana The Baby-Sitters Clubia. Nyt päivitän tänne, sillä haluan purkaa ärsytystäni jonnekin: en päässyt eilen käymään kirjastossa enkä toissapäivänäkään, enkä ole varma ehdinkö tänään. Ja kirjastot ovatkin sitten joulupyhien ajan kiinni, joten TARVITSEN jotain lukemista! En kestä. Lukulistani on niin pitkä, että räjähtää varmaankin ihan pian. Kirjavinkkejä tulvii joka puolelta ja haluan lukea niistä jokaisen :D 

23.12.21: Pääsin eilen kirjastoon, jes! Otin Heidi Silvanin kirjat Puhu, Nelli, puhu sekä Tytti Seckelin elämä ja esikoisteos. Ja lisäksi mukaan tarttuivat Yokon yökirja ja Filigraanityttö. Pitkästä aikaa kävi sellainen tilanne, että en oikeasti osannut valita, minkä lukisin! Pohdin asiaa 10 minuuttia ja päädyin Filigraanityttöön. Lukaisin sen nopeasti, sain siis jo illalla luettua. Hyvin kirjoitettu kirja, nopealukuinen. Kirja kertoo tytöstä, jolla on pakko-oireita ja ahdistuneisuushäiriötä, ilmeisesti. Hän pyörittää ahdistuksen hetkellä filigraanisormustaan kolme kertaa oikealle, kolme kertaa vasemmalle: Ei-mitään-pahaa, ei-mitään-pahaa. Annan arvosanaksi 9/10. Sitten aloitin lukemaan Puhu, Nelli, puhu! - kirjaa, joka kertoo selektiivisestä mutismista. Tällä hetkellä ainakin todella hyvä kirja, 10- arvoinen.

24.12.21: Hyvää joulua <3 Oli tarkoitus, etten päivitä tänään tänne mitään, mutta oli pakko :) Sain joululahjaksi SK:n Pirstoutuneen taivaan, Universumien tomun kaksi ensimmäistä osaa sekä muitakin kirjoja, joita en ala nyt luettelemaan. Eilen sain Puhu, Nelli, puhu -kirjan luettua, arvosanaksensa saa 9,5. 

30.12.21: Pirstoutunut taivas on luettu, pidin erittäin paljon! Lempihahmoni on varmaan Orvokkitassu, mutta pidän myös Varputassusta. Ja monesta muusta hahmosta, heh! :) Annan arvosanaksi 10-. Sain myös Linnean laiskanlinnan luettua. Se parani loppua kohden, huomasin asian selvästi. Koko Linnean laiskanlinnan idea oli mahtava, ja pidin siitä paljon. Arvosana myöskin 10-! Alan lueskelemaan tänään tai huomenna Universumien tomua, kiva sitten kertoa tännekin, mitä pidän :) 

4.1.22: Universumien tomun ensimmäinen osa Kultainen kompassi on mahtava! Aluksi on hieman vaikea päästä mukaan tarinaan, mutta puolivälin jälkeen lukemista ei vain voi lopettaa. Nytkin olen lukenut yli 40 minuuttia putkeen, kirja on ihan pian lopussa. Arvosana 10/10. Koko juoni, idea, kaikki... mahtavaa. Oi, haluaisin niin paljon daimonin! Se olisi suloista... Oletteko te lukeneet Universumien tomua? 

6.1.22: Kultainen kompassi luettu jo toissapäivänä. Muuten jännittävä, mielenkiintoinen ja upea kirja, mutta en oikein pitänyt lopusta. En osaa selittää, mutta yleensä, kun saan jonkin kirjan luettua, voin hengähtää hetken iloisena ajatellen "Olipa hyvä kirja, taas yksi luettuna", mutta tästä jäi jotenkin tyhjä olo. Et ehkä tajua, mutta eipä sen väliä :D Mahtava kirja kaiken kaikkiaan! Arvosanaksi antaisin 10-, se - lopusta. Yokon yökirjakin tuli luettua. Ihan hyvä kirja, 8,5 arvosana. Sopii paremmin 3.- 4. luokkalaisille, mutta ei se lukemista niin paljoa häirinnyt :)

9.1.22: Tytti Seckelin elämä ja esikoisteos luettu. Mahtava kirja! Pidin todella paljon. Arvosanaksi saa 10. Pitkästä aikaa annan jollekin kirjalle kympin! Se oli myös samaistuttava, sillä se, että joku lukisi keskeneräisen tekstini vieläpä ääneen... Ei! Se olisi yksi pahimmista peloistani. Kansi oli myös niin kaunis ja houkutteleva! Huomenna menen kirjastoon, aion ottaa kaikki Heidi Silvanin nuortenkirjat jotka löytyvät :D Ihan mahtava kirjailija!

12.1.22: Kävin eilen kirjastossa, jes! Ei ollut Heidi Silvanin kirjoja, mutta matkaan tarttui neljä Allien tyttösäännöt -sarjan kirjaa. Sopii todennäköisesti vähän nuoremmille, mutta ihana Cute_avocado suositteli blogissaan näitä kirjoja, joten olihan pakko ottaa! Lainasin myös kirjat Emman salainen toive, Siuntio Silosäkeen tarinat sekä Runotytön tarina jatkuu -kirjan. Tuo viimeisin kiinnostaa erittäin paljon! Kirjan ovat kirjoittaneet Runotyttöjen rakastajat Vilja-Tuulia Huotarinen sekä Satu Koskimies, joiden fanifiktio paisui romaaniksi asti. Saa nähdä, mitä mieltä olen tästä! Olen jo vähän lueskellut Siuntio Silosäkeen tarinoita, mutta muita en ole vielä lukenut. 

15.1.22: Miksi en ole merkannut tänne mitään? Sain kuitenkin 12. päivä illalla luettua Emman salaisen toiveen. Se kertoo Emmasta, joka asuu isovanhemmillaan äitinsä huumeriippuvuuden vuoksi. Emman suurin toive on olla aivan tavallinen tyttö. Kertomus on ihana, aihe ajatuksia herättävä, kirjoitustyyli on mukava, ja kaikkiaan pidin tästä kirjasta. Kansi kyllä vähän hämäsi luistimien kuvillaan, kun kirjassa ei luistelusta puhuttu kuin parilla sivulla.

22.1.22: Olenko unohtanut lukupäiväkirjan? En. Jostakin kumman syystä en vain ole päivittänyt tänne mitään! Aloitin toissapäivänä lukemaan Harry Pottereita alusta. Potterhead-kauteni on siis käynnistynyt 😅 Olen nyt Salaisuuksien kammiossa. Viisasten kivestä päällimmäiset fiilikset olivat ”Miksi, Harry ja Ron, miksi kiusaatte Hermionea?!”. Ron ja Harry ovat aluksi niin ilkeitä hänelle, etenkin Ron! Ja Siuntio Silosäkeen tarinatkin tuli luettua :)

22.1.22: Kävin tänään myös kirjastossa, josta mukaan tarttuivat Harry Potter ja salaisuuksien kammio (kyllästyin e-kirjana lukemiseen), Harry Potter ja kirottu lapsi sekä Kunhan ei nukkuvaa, puolikuollutta elämää (kiitos ehdotuksesta, 🦌!). Ja nyt aion myöntää virheen, jonka olen tehnyt. Olen joskus kirjoittanut ja lausunut ääneen nämä sanat: "En aio lukea Kirottua lasta, se kuulostaa vähän omituiselle ja se näytelmäkäsikirjoitus häiritsee liikaa". Voi menneisyyden Anni, miten oletkaan mennyt toheloimaan noin pahasti? Harry Potter ja kirottu lapsi on M-A-H-T-A-V-A! Se jatkaa niin ihanasti sarjan tapahtumia, eikä näytelmäkäsikirjoitus enää edes häiritse. Olen jo lukemassa vähän yli puolessa välissä! (Hmm, luen Kirottua lasta ja Salaisuuksien kammiota samaan aikaan... no, mitäpä siitä.) Harry ja Ron vaikuttavat kyllä niin erilaisilta itse sarjaan nähden, Hermione ei niinkään. Huomenna alan lueskelemaan tuota Kunhan ei nukkuvaa, puolikuollutta elämää -kirjaa. 

2.2.22: Nyt on tullut mokattua ja pahasti. En ole päivittänyt lukupäiväkirjaa YLI VIIKKOON! Korjataan tämä ongelma nyt. Kunhan ei nukkuvaa, puolikuollutta elämää on ihana, olen jo yli puolessa välissä. Ihailen Minna Canthia ja tarina hänen lapsensa näkökulmasta on niin upea! Kannattaa lukea, etenkin jos on kiinnostunut historiasta :) Kirja siis kertoo tarinaa Minna Canthin tyttären Ellin näkökulmasta. Millaista on olla maailmaa muuttavan vaikuttajan tytär? Kuten kaikki tiedämme, Canth eli aikoja sitten, joten kirja on kuin portti menneeseen maailmaan. Mielenkiintoinen kirja historian, juonen ja koko Minna Canthin vuoksi :)

3.2.22: Päivittelin lukulistaani (fun fact: siellä on nyt 29 kirjaa/kirjasarjaa :D) lisäämällä sinne mm. Kuura-trilogian, Kosmoksessa tavataan -kirjan sekä Routasisarukset-nimisen sarjan. Odotan innolla kaikkien noiden lukemista! Harry Potter ja salaisuuksien kammio on jo siis luettu, olen lukenut noin 1/4 Azkabanin vangista :) Ja hei, vaikka tämä onkin lukupäiväkirja, haluan suositella teille podcastia: käykää kuuntelemassa Pottermaniaa! Se on Harry Potter- aiheinen podcast, aivan mahtava. Löytyy Spotifysta. Itse rakastan, koska no, olen HP-fani :D

6.2.22: Olen jo melkein puolivälissä Harry Potter ja Azkabanin vangissa. Se on ihana kirja, ehkä yksi suosikeistani! Azkabanin vangissa on jotenkin muihin sarjan kirjoihin verrattuna enemmän Tylypahkalaisten arkielämää, ja tykkään lukea siitä. Ja selvennykseksi kaikille; olen siis lukenut Potterit jo kerran, mutta halusin lukea uudelleen, niin upea sarja se on :) Löysin myös e-kirjapalvelu Nextorysta Huimaa-sarjan ensimmäisen osan Kiepauksen, alan tänään lukemaan! 

7.2.22: Sain äsken luettua Huimaa-trilogian ensimmäisen osan Kiepauksen. 10/10, mahtava kirja! Idea (päähenkilö asuu väärinpäin kääntyneessä kaupungissa Kardumissa) on niin upea, kirjailijalla on aivan äärettömän hyvä mielikuvitus, ja kaikki kirjassa oli yksinkertaisesti mahtavaa. Alan tänään illalla lukemaan todennäköisesti toista osaa, odotan jo paljon, että saan sen luettua! Lainasin tänään myös koulun kirjastosta Nevermoor-sarjan ensimmäisen osan Morriganin koetukset. Minulle on suositeltu Nevermooria paljon, ja odotukset ovat korkealla :) On kuulemma melko samanlainen sarja kuin Harry Potter. Fantasia ei aina oikein ole ollut mieluista itselleni, joten toivotaan, että Nevermoor toimii :)

12.2.22: Kai olet jo lukenut Esterin kanssa kirjoittamani Pakopaikan? Jos et ole, käy lukemassa! Mutta mennään asiaan, eli lukemisiin. Aloitin Nevermoorin eilen illalla, ja se muistuttaa sekä Harry Potteria että Amari ja Yön veljet -kirjaa, enkä oikein tiedä, onko se hyvä vai huono asia. Fantasiakirjoissa nyt on alussa aina se "Mitä, kuka, häh, voisiko joku kertoa, mitä tässä kirjassa tapahtuu?!" -tunne, kun ei tiedä mistään mitään :D En ole vielä oikein päässyt kärrylle kirjasta, joten en osaa kertoa mielipidettäni. Mutta sitten vielä tärkeämpi asia: sain tänään Idiootit ympärilläni -kirjan omaksi! Ester on sitä suositellut niiiiiiin paljon, että se oli ihan pakko ostaa ,kun näin kaupassa :D 

17.2.22: Sain Idiootit ympärilläni -kirjan luettua pari päivää sitten, ja se oli mahtava! En kerro nyt siitä enempää, sillä ensi viikolla tai viikonloppuna julkaisen täällä blogissa kokonaisen kirja-arvostelun :) Kannattaa kuitenkin lukea etenkin, jos on kiinnostunut ihmisistä, kuten minä!

19.2.22: Olen lähdössä perheen kanssa ulkomaille hiihtolomaksi, joten etsiskelin tänään kaupasta jotain kirjaa mukaan. No, eipä löytynyt. Oli vain aikuisten dekkareita ja jotain taaperoiden kuvakirjoja :D E-kirjoja on kuitenkin onneksi aina saatavilla, niillä mennään :) En ota Nevermooria mukaan, koska se on koulun kirjaston kirja, ja todennäköisesti vain kadottaisin sen...

20.2.22: Latasin lentomatkalle joitakin kirjoja Nextorysta. E-kirjoina latasin Huimaa-trilogian osat 2 ja 3, ja äänikirjana yhden The Baby-Sitters Club -sarjan osan. 

22.2.22: Mikä päivämäärä 😂 Sain Huimaa-trilogian Kaipauksen ja Keikauksen luettua ja olen oikeasti aivan räjähtää! Molemmat kirjat olivat siis niin mahtavia! Huimaa hyppää heti lempikirjojeni listalle. Siis koko tarina, kirjoitustyyli, idea, siis kaikki - kirjoissa ei ollut mitään, mistä en olisi pitänyt. Rakastin Huimaa-sarjaa, ja voisin kehua sitä seuraavat viisi vuotta, mutta sanon vain: LUE KIEPAUS, KAIPAUS JA KEIKAUS. Se on aivan uusi kokemus, pääsee aivan eri maailmaan - en ole koskaan lukenut kirjaa putkeen, mutta Kaipauksen luin putkeen lentokoneessa :D

23.2.22: Aloin lukemaan Värikkäitä eilen, ja sain Tiukun salaisuuden ja Kirjavan kartanon luettua. Varjovieras on vähän yli puolessa välissä. Ihania, Vuokko Hurme on yksi lempikirjailijoistani! (Kirjoittanut Värikkäät ja Huimaa-sarjan) Rakastan Hurmeen tyyliä yhdistää tosielämä ja fantasia, rakastan hänen kirjoitustyyliään... yksinkertaisen ihanaa <3

26.2.22: Varjovieras luettu, pidin tosi paljon! Rakastan Värikkäiden ideaa, kannattaa lukea <3 Ester onnistui tällä postauksellaan mainitsemalla Pikku Myyn saamaan itselleni päälle Muumi-innostuksen :D Muumeihin on kiva uppoutua nyt, kun maailmalla tapahtuu niin paljon huonoja asioita. Muumien maailma on vain ihana, niin lempeä! Luin siis ensimmäisen Tove Janssonin kirjoittaman Muumin eli Muumit ja suuri tuhotulva -kirjan. Aloin myös lukemaan Lasilapset-trilogian ensimmäistä kirjaa, ja vaikuttaa hyvältä! 

27.2.22: Lasilapset luettu. 9/10, todella hyvä kirja! Etenkin jännityksen ystäville. Se jotenkin yhdistää kaikkia hyviä kauhun ja jännityksen elementtejä yhteen kirjaan - ihanaa. Poistin muuten Hyviä kirjoja/kirjasarjoja -listan sivupalkista, ja tein kirjavinkeille oman sivun, jonne pääset tästä :)

28.2.22: Lasilapsien toinenkin osa, Hopeapoika, on nyt luettuna. Vaikea tilanne - en voi nimetä kaikkia kirjasarjoja parhaiksi, mutta tekisi niin kovasti mieli! Sanotaan vaikka, että 10/10, ihana kirjasarja! Yhdistää juuri sopivasti seikkailua, jännitystä ja hieman kauhuakin, luonnollista ja yliluonnollista <3

5.3.22: Lasilapset on aivan mahtava trilogia! Sain sen viimeisen osan, Kivienkelit, luettua, ja pidin paljon. Tämän trilogian paras osa oli keskimmäinen, Hopeapoika. Luin myös Kristina Ohlssonin toisen sarjan, Hirviötrilogian, ensimmäisen osan Zombikuumeen. Hyvä kirja, ei yllä ihan Lasilapsien tasolle, mutta ei se mitään. Hirviötrilogia on enemmän kauhua, enkä kauhua hirveästi olekaan lukenut! Äsken lukaisin myös loppuun Allien tyttösäännöt -sarjan ensimmäisen osan Muuttopäivän. 8/10, ihan hyvä. 

6.3.22: Mitä Anni tekee, kun hänellä ei ole mitään tekemistä? Lukee. Ja mitä tapahtuu, kun saatavilla ei ole muuta kuin Allien tyttösääntöjä? Anni lukee koko sarjan. Luin siis eilisen aikana koko neliosaisen sarjan, ja arvioni vaihtui 9/10! Sarjat yleensä parantuvat loppua päin, kuten tämäkin (oletteko muuten huomanneet, että usein viimeinen osa on paras?). Paras kirja oli kyllä kolmas, jonka nimeä en nyt muista... Sarja on ehkä vähän nuoremmille, päähenkilö on nelosluokalla, mutta ihan hyvin se sopii vanhemmillekin :)

9.3.22: Kävin eilen kirjastossa ja lainasin kolme kirjaa: Yokon yökirja -sarjan Yönmustaa ja ihanaa, Sori vaan, se on totuus sekä Rakas kuka vain; Kirjeitä joita ei koskaan lähetetty. Tuon Rakas kuka vain -kirjan sain äsken luettua, ja pidin siitä paljon! Kirjaan on kerätty erään nettisivun kautta kirjeitä, joita ei koskaan lähetetty. Ideakin oli ihana! Sori vaan, se on totuus -kirjan olen lukenut jo kerran, mutta se on niin ihana, että haluan lukea uudestaan :)

25.3.22: Apua, anteeksi! Liian kauan aikaa päivittelemättä... Sori vaan, se on totuus oli aivan ihana, kuten viime kerrallakin. Se kertoo - todella monesta asiasta. Totuudesta, köyhyydestä, ystävistä. Kannattaa lukea! Uusi lempikirjailijakin on tässä välillä tullut - Kirsti Ellilä. Hänen nuortenkirjasarjansa Emma oli todella hyvä ja kiinnostava! Se kertoo ensimmäisessä osassa (osia on kuusi) yhdeksäsluokkalaisesta Emmasta ja hänen elämästään. Majavakevät oli vielä parempi kirja, aivan ihana, ihana, ihana! 💙 Tällä hetkellä olen kuuntelemassa Homma hallussa, Keiko Carter- -kirjaa. Ei oikein herätä mitään tunteita, hyvä kirja, muttei mitenkään erityisen hyvä. 

1.4.22: Huhtikuussa mennään jo! Tällä hetkellä olen lukemassa sellaista kuin www.liisanblogi.net. Se on siis kirja, vaikka joissakin laitteissa se näkyykin nettiosoitteena 😁 En oikein pidä, mutta en nyt vihaakaan. Kiva idea, osa tekstistä blogipostauksia ja kommentteja, mutta toteutus ei ehkä niin onnistunut. Tällä hetkellä todella monta kirjaa odottamassa lukemista! Sitten kun saan tuon liisanblogin luettua, alan lukemaan Esterin suosittelemaa Sirpale-kirjaa. Tässä vielä pari kirjaa, jotka olen lähiaikoina lukenut: 

-Yokon yökirja; Yönmustaa ja ihanaa. Yokon yökirjat eivät ole oikein mieleeni, luen huvikseni välillä. Päiväkirjamuotoinen.
-Matilda. Se Roald Dahlin siis. Pidin todella paljon, kannattaa lukea! 💙 Lukaisin vähän yli tunnissa, sellainen kirja, joka teki mieli lukea heti.
-Filigraanityttö. Kyllä, luin sen uudestaan. Ja pidin taas erittäin paljon, ihana!
-Homma hallussa, Keiko Carter. Ihan hyvä kirja, joka kertoo Keikon näkökulmasta seiskaluokalla olevasta ystäväporukasta Audreysta, Jennasta ja Keikosta.
-Pää kylmänä, Jenna Sakai. Jatko-osa tuohon ylempään kirjaan. Tästä pidin todella paljon, 10/10! Kannattaa lukea!
-Rambo. Melko perusnuortenkirja, mutta silti jotenkin koukuttava. Suosittelen lukemaan!
-Minä vastaan marraskuu. Ihana! <3 10/10. 

14.4.22: Surullisia uutisia: Annin lukupäiväkirja lopettaa toimintansa. En jaksa aina merkata lukemiani kirjoja tänne, ja siitä on tullut enemmänkin sellainen pakollinen asia kuin mukava juttu. Jätän lukupäiväkirjan silti tänne teidän luettavaksenne - ja postailut totta kai jatkuvat samaan tahtiin! Pidän edelleen Kirjavinkkejä-sivua, sieltä löytää aina uusia vinkkejä :) 


Kommentit

  1. Tosi kiva idea!! Ehkä voisin itse kokeilla...? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juu, kokeile ihmeessä itsekin! Ajattelin, että tännekin pitää saada jokin ”päivittyvä” postaus, kuten Tarinaplaneetassa esim. blogipäiväkirja.

      Poista
    2. Suosittelen, jos haluat lukea Erin hunterin kirjoja niin Etsijöitä, siinä kerrotaan karhuista, (fantasia-tarina) oisin suositellut palavasti soturikissoja, mutta taisitkin jo lukea niitä😅 ja tosi kiva, vaikka luinkin vain ensimmäisen päiväsi postauksen!😅🥰

      Poista
    3. Okei, kiitos paljon vinkistä! ❤️ Olen noista Etsijöistä kuullutkin, mutta en ole vielä lukenut... Ehkäpä joskus luen. Ja jep, Soturikissat on luettu 😅

      Poista
  2. Todella kiva idea! Ihanaa myös kuulla, että luet Runotyttöjä. Lempisarjani, jota kaikki ovat aina hyljeksineet vanhanaikaisen kielen takia. RAKASTAN sitä, ihanaa että joku muukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja ihanaa että pystyt nyt kommentoimaan! Mikäs siihen auttoi? Ja juu, Runotyttö on ihana, ihana, ihana! Se vanha kieli häiritsee joskus jossain muissa kirjoissa, mutta tässä se vain tekee tarinasta kauniin. Kiitti myös niin paljon, kun ehdotit, en olisi muuten tajunnut lukea!

      Poista
    2. Siihen auttoi se, että kirjauduin ulos vanhalta tililtäni. Joo, erittäin tyhmää, etten ollut muistanut sitä, mutta silti. 😅 Vasta sun kommentin jälkeen kokeilin vaan kaiken mahdollisen, mikä vois auttaa...

      Poista
  3. Yksi ehdotus Anni!! Lisäisitkö sivupalkkiin vai mikä se nyt onkaan niin tämän Lukupäiväkirjan? Tää on niin ihana idea, että olisi kätevämpää päästä tänne suoraan kelaamatta postauksia! Mutta tää on vain ehdotus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos, pelastit juuri koko lukupäiväkirjan! Laitan heti. Mietin pitkään, mihin laitan linkin, mutta sivupalkkiinpa tietysti🤦🏼‍♀️ Heh!

      Poista
  4. Joko sä olet lukenut Pieni Runotyttö? Seuraavaks sit Runotyttö maineen polulla ja sen jälkeen Runotyttö etsii tähteään. Odotan jo, että pääset siihen viimeiseen, koska se on... henkilökohtainen lempikirjani kaikista kirjoista, jotka olen ikinä lukenut (tosin jaetulla sijalla Twilight 2:n kanssa, niin ihana ja surullinen ❤️😭), joten kiva kuulla, mitä sä siitä ajattelet!! Ja hei, ihanaa että löytyy sivupalkista, en muuten aina muistakaan tulla tänne tarkistamaan. Heh, pitkä kommentti, mutta joo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen, ja muutkin tuossa pöydällä odottavat lukemista! Runotyttö maineen polulla on jo aloitettu, alan sitä pian aktiivisesti lukemaan. Odotan nyt itsekin, että olen siinä vikassa kirjassa, jos kerran tykkäät siitä niin paljon, oon huomannut että sulla on hyvä kirjamaku😂❤️ Ehkä voisin lukea joskus Twilightit...? Kiva että se linkki tänne sivupalkissa- juttu auttaa! Eikä haittaa yhtään pitkät kommentit, ihanaa vain että kommentoit, se on toooosi tärkeää✨

      Poista
    2. Jos tykkäät Runotytöistä, sun kannattaa myös lukee
      - Kahdeksan serkusta + jatko-osa Kun ruusu puhkeaa
      - Pikku naisia ja kaikki jatko-osat
      - Tytöistä parhain
      - Anna-kirjat (samalta kirjoittajalta kuin Runotytöt)
      Oli vaan pakko sanoa ❤️😂

      Poista
    3. Kiitos tosi paljon kirjavinkeistä, lukulistani pitenee päivä päivältä!

      Poista
  5. Hei, saitko sä tehtyä tästä sivun? Jee, kiva, jos sait! :) joka tapauksessa, IHANAAAA idea, luen tätä päivittäin, heh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti? Ainakin siihen pääsee nyt tuosta etusivulta😅

      Poista
  6. Kiva kun täää löytyy nyt etusivultakin!! :) Tuosta kommentoinnista, en pääse muuten kommentoimaan, paitsi jos olen kirjautunut ulos KAIKISTA google sivustoista (Esim. kuvat, docs ja semmoiset) että joskus joudun säätämään ennenkuin saan kommenti julkaistua! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva asia munkin mielestä <3 Oho, omituista! Aivan ihanaa että jaksat silti joskus tehdä sen ja kommentoida, se on mulle tärkeää!

      Poista
  7. Herra Carpenter (hait tossa postauksessa, että mikä se nimi oli) - ihan paras! Mun kirjoituskoneen taustakuvana on teksti: "Älä koskaan kirjoita miellyttääksesi ketään muuta kuin itseäsi. Pidä se - ja sinä selviät kyllä.", ja se on Carpenter-lainaus! Carpenter, PARAS <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, se oli herra Carpenter! En vain jaksanut tarkistaa... hän on kyllä ihana <3

      Poista
  8. Oon lukenut nuo kaikki, jotka sanoit lainanneesi, paitsi tuon Yokon yökirjan 😅 Ehkä pitäisi lukea sekin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, otin niihin Heidi Silvanin kirjoihin vinkin sun viikon kirjavinkistä joskus kauan sitten, kiitos siitä! Olen lukenut vähän matkaa Yokon yökirjaa, hyvältä vaikuttaa :)

      Poista
  9. Uu, toivottavasti Nevermoor on sun mieleen! (Huomaan muuten olevani ainut, joka kommentoi tänne. Masentavaa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivotaan niin! :) Ja niin olet, mutta sun kommentit on aina niin ihania, ettei se haittaa <3

      Poista
  10. Tätä on kiva seurailla, kun saa kirjavinkkejä : D
    Tässä olisi sulle parit kirjavinkit, en tosin ole varma, ootko lukenut nämä:
    Perillinen sarja on 4 osainen sarja, kirjojen sivut vaihtelee 400-900. Eka kirja on Eragon (en muista kirjailijaa). Kirjat sisältää fantasiaa, lohikäärmeitä, haltioita yms. Lisäksi on myös jotain "aika raakoja" taisteluja, ja jännitystä on!
    Laura Ingalls Wilderin "Pieni talo preerialla" sarja on myös tosi hyvä. Eka osa on Pieni talo suuressa metsässä. Kirjoja on muistaakseni 7 tai 9 ja ne on sellasia reilut 300 sivusia (muistaakseni). Tyyli on samantyyppinen kuin Runotytöissä ja aika jotain samankaltaista.
    Sitten, jos et vielä ole lukenut, olisi Narnia sarja (En muista kirjoittajaa). Osia on seitsemän, jotain 200-300 sivusia. Kanssa fantasiaa, eka osa nimeltään "Velho ja leijona". Sit sellanen "varotus", että näissä on "pieniä, iljettäviä kohtia", mutta vika osa "Narnian viimeinen taistelu" on sit jo aika raaka. Mutta muuten, ihana kirjasarja!
    Suosittelen näitä kaikkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidät! Ja kiitos, kiitos, kiitos - mä kaipaan aina kirjavinkkejä! Yhtäkään noista en ole lukenut :)

      Poista
  11. Mä luin vähän aikaa sitten sellaisen kirjan kuin Sirpale. Jotenkin musta tuntuu, että se olis sun makuun, ja haluaisin jutella siitä sun kanssa, joten viitsisitkö lukea? 😅

    VastaaPoista
  12. Mikä tuon www.liisanblogi.net kirjan kirjailija on? Kuulostaa hyvältä kirjalta ja kaipaisin kirjailijaa, jotta voin etsiä sen kirjastosta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija Lehtinen. Itse en suosittele, mutta ehkä sä pidät :D

      Poista
  13. Harmi jos tämä lopettaa toimintansa, sillä olen saanut täältä todella paljon lukuideoita, mutta ymmärrän sinua:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olet saanut täältä vinkkejä! Harmittaa totta kai itseänikin tämä, mutta kiitos kun ymmärrät <3

      Poista
  14. Kiva että mä olen taas kuukauden myöhässä tänkin asian suhteen.. 🙄 Mut harmi, et lopetit, vaikka tietty ymmärrän <3

    VastaaPoista
  15. Siis todella hyvä kirjablogi! Itse sain innokkaana lukijana paljon hyviä kirjavinkkejä.🩵 Oletko lukenut Neiti Etsiviä? On hyvä kirjasarja! Ne on pieniä kirjoja, mutta sarja on valtava. Suosittelen myös Narnia-sarjaa. Siis Narnia on hyvin vanha seitsemän- osainen kirjasarja. Yksi minun lemppareistani!😂 Myöskin voisin suositella kirjasarjaa nimeltä Viisikot. Jotenkin tuntuu, että sinä olet ne jo lukenut, tai niistä on joku lukupäiväkirjamerkintä, joka on mennyt minulta ohi! Pidin myös henkilökohtaisesti J.K.Rowlingin kirjoista Jouluposso ja Ikkabog! Suosittelen niitä lämpinästi! Antaisin molemmille arvioksi 10/10.🙂 Pidin paljon sinun ideastasi, kun perustit tämän! Itsekin olen hyvin innostunut lukija, ja minut löytää aina kirjan äärestä. Voisi olla kiva yrittää tuollaistakin ideaa... Anteeksi jos kommentissa on kirjoitusvirheitä!🫣 Kiitos vielä tästä, oli kiva lukea!

    VastaaPoista
  16. Toivottavasti en ole myöhässä, olisi ihana saada palautteesta kommenttia!😬: äsköinen kirjoittaja/kommentoija🫣

    VastaaPoista
  17. Että juu. Olen saanut ihania kirjavinkkejä täältä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙