Tarinaideoita


muokkaus 5.4.2024: Heipä hei sinä uusi mahdollinen lukija, joka olet ehkä hakenut netistä tarinaideoita ja löytänyt tiesi tähän postaukseen. Olen pahoillani sen epälaadukkuudesta, sillä olen kirjoittanut tämän postauksen 2021, jolloin mä olin 11-vuotias. Nyt olen 13, täytän tänä vuonna 14, joten älä tee tämän postauksen perusteella oletuksia minusta, haha. Jos yhtään kiinnostaa lukeminen ja kirjoittaminen (jotka ehkäpä kiinnostavat, koska olet tänne tiesi löytänyt :D), tervetuloa lukemaan Annin tarinablogia 💙 Lisätietoa mm. mun profiilista, blogin kuvauksesta ja sivuista :)


 Moi! 

Tällä kertaa annan teille ideoita tarinoiden kirjoittamiseen. Voit käyttää näitä vapaasti! Ideoita voi myös muuttaa ja editoida omiin tarkoituksiin sopiviksi. Halusin tehdä tällaisen postauksen, sillä itselleni esimerkiksi Wattpadin inspiraatiokirjat ovat käteviä silloin, kun muut ideat ovat hävinneet. 



Tarinoiden nimiä: 

- Syysmyrsky ja kettu 

- Mitä pilvet ajattelevat

- Syksyn sade ja sen oliot 

- Väärinymmärretty 

- Hämähäkin matka 

- Ampiaispesän elämää 

- Jos olisin muurahainen 

- Käärmekö se siellä? 

- Omituinen historian tunti 

-  Arkinen elämäni


Tuossa oli nyt monta hyönteisiin liittyvää nimeä, heh!



Päähenkilöiden nimiä:

- Siiri 

- Jade 

- Olivia 

- Kukka 

- Eerika

- Eerin 

- Sointu 

- Ilona

- Katariina

- Anni (totta kai oma nimeni on tässä... heh!)


Juoni-ideoita: 

- Kouluikäisellä A:lla on jokin erityiskyky. Se voi olla näkymättömyys, ajatusten luku, lentäminen, teleporttaus... mikä vain! Mitä A ajattelee kyvystään? Onko siitä enemmän hyötyä vai haittaa?

- Kaksi aivan erilaista eläintä, jotka ovat normaalisti vihollisia, tutustuvat. Esimerkiksi susi ja peura, jänis ja kettu, orava ja pikkulintu, kissa ja hiiri... Miten he tapaavat? Miten heidän elämänsä ystävinä luonnistuu?

- Kirjoita tarina aivan tavallisesta lapsesta/nuoresta, joka tekee aivan tavallisia juttuja aivan normaalissa koulussa, aivan normaalissa kodissa jne. Yleensä tarinoissa on jokin huippukohta, jännittävä tapahtuma tai vaikka Voldemortin tappaminen pottereissa, mutta nyt on aivan normaalia elämää. Sellaisia tarinoita olisi kiva lukea!

- Tarina, joka sijoittuu sisäoppilaitokseen. Ne ovat aina kiinnostavia! Onko siellä joku inhottava opettaja? Onko päähenkilöllä ystäviä, onko hän suosittu, kiusataanko häntä? Yritä panostaa ihmissuhteisiin sisäoppilaitostarinoissa.

- Fanifiktiota JOSTAIN. Harry Potter ja Soturikissat ovat varmaan yleisimmät fanifiktion tekemisen kohteet, mutta ehkä keksit jotain muutakin? 

- Viisi- tai nelihenkinen perhe asuu asuntoautossa. Millaista heidän elämänsä on? Kuinka paljon se eroaa talossa asumisesta? Onko autossa ahdasta, riitelevätkö perheenjäsenet tilan puutteen vuoksi?

- Draamaa. Esimerkiksi kolme tyttöä ovat parhaita kavereita, mutta kaksi heistä alkaakin olla bestiksiä ja välttelevät kolmatta ym. Tällaiset kertomukset toimivat aina!

- Ihan mikä vain mielipidekirjoitus, mutta jonkin eläimen tai hyönteisen näkökulmasta! Olen itse kirjoittanut joskus mielipidekirjoituksen hämähäkin näkökulmasta. Mitä eläin ajattelee, miksi hän haluaa kirjoittaa mielipiteensä, onko kirjoituksessa ystävällinen vai terävä tunnelma?


Tapahtumapaikkoja: 

- Sisäoppilaitos 

- Pilvet

- Lentokone 

- Matkailuauto 

- Hotellihuone 

- Eduskuntatalo 

- Maanalainen käytävä

- Opettajan koti

- Koulumatka

- Kaverin perheen kerrostaloasunto


Toivottavasti sait tästä ideoita! Itselleni kyllä tuli näitä kirjoittaessa pari sellaista ideaa, jotka voisin tehdäkin... pitääkin alkaa kirjoittelemaan :)

Kiitos kun luit tämän postauksen, se on tosi tärkeää minulle!

Hei, vielä yksi asia! Ehdottakaa tähän postaukseen jokin kirja, jonka voisin lukea, ja jota ei ole kirjavinkkauksia- postauksissani tai listassa. Eli sellainen, jota en todennäköisesti ole vielä lukenut! Luen ehdotetun kirjan, ja teen siitä kirja-arvostelun 4K näyttökertaa- spessuksi. Eli julkaisen sen sitten, kun blogillani on Suomessa 4 tuhatta näyttökertaa. Nyt jo reilusti yli 3 tuhatta, eli ehdottakaa nopeasti, jotta ehdin lukea koko kirjan😬 Jos kukaan ei ehdota kirjaa, haen kirjastosta aivan minkä vain kirjan, jota en ole lukenut! 

HUOM. 4K-SPESIAALI ON JULKAISTU

Ensi postaukseen, moi!

Kommentit

  1. Tosi kiva postaus! Lähetin aiemmin kommentin mutta se ei näy täällä..? No, ehdottaisin Universumien Tomu osa ykköstä, Kultaista Kompassia! Se on kyllä aika pitkä, joten ehdottaisin myös Sk erikoisseikkailua, Sinitähden Tarinaa, muta sen olet saattanut lukea!? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti tästä oli hyötyä! Hmm, omituista, mutta kiitos kirjaehdotuksista! Ja juu, Sinitähden tarina on luettu!

      Poista
    2. Tosi kivoja ideoita, tykkäsin kovasti🥰

      Poista
    3. Ihanaa, että pidit 💙

      Poista
  2. Hyvältä vaikuttaa, voisin käyttää paria ideoista!
    - Bianca

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos nämä auttoivat, se tämän postauksen tarkoitus onkin! :)

      Poista
  3. Hmm... Ihanaa! Tuli kuitenkin nyt pilkunviilaamaan: "Onko siitä enemmän hyötyä vai hyötyä?" Heh, oli pakko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että kommentoit! :) Kävin korjaamaassa, kiitos pilkunviilauksesta :D

      Poista
  4. Ihana postaus! ❤️ Tein juuri äsken tällaisen samanlaisen postauksen, kannattaa käydä katsomassa klikkaamalla nimeäni tässä kommentissa! Kerta kaikkiaan ihana postaus.

    VastaaPoista
  5. Sain tästä tosi monta ideaa Millasta tarinaa teen!

    VastaaPoista
  6. Kirjoitan tosi usein kaikkea normaalista elämästä, niin voisitko tehdä siitä aiheesta enemmän ideoita? Etin myös erikoisia nimiä kuten esim. Chatra, Salil, Becky... (: jotain tuollaista, mutta on nuo muutkin ideat kivoja! Voisi alkaa itsekkin kirjoittaa vaikkapa muurahaisesta joka elää jonkun vanhan röttelön lattialla...

    VastaaPoista
  7. Lähetän kommentin myöhässä, mutta tää postaus autto mua tälleen vuodenki jälkeen joten ei tää nyt mitään haittaa. Ideat oli tosi hyviä! Aluks katoin vaan nimiä ja sit mulla naksahti. Syysmyrsky niminen tarina / novelli sammakoiden näkökulmasta (miltä tuntuu sade, tuuliset säät ja ihmisten sienestäminen pienten eläinten mielestä). Perustuis siis syysmyrsky nimi-ideanlisäks semmoseen tip tip sammakot-runoon

    VastaaPoista
  8. vois olla lisää ehdotuksia

    VastaaPoista
  9. kiiti tästä oli apua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙