Mitä ihmettä?



 Moi! Mitä ihmettä? on siis tämän todella lyhyen tarinan nimi. Se kertoo Sinistä, joka herää aamulla sängystään ja huomaa, ettei mikään ole ennallaan...

Osallistuin tällä tarinalla Tarinaplaneetta- blogin Tarinakilpailuun, jossa aihe oli muutos. Tosi kiva kilpailu, osallistukaa, jos kuulostaa hyvälle! 30.11.21 mennessä täytyy olla tarina lähetettynä, ja se lähetetään Tarinaplaneetan sähköpostiosoitteeseen tarinaplaneetta@peruna.fi. Toivottavasti tykkäät tarinasta! 


Sini avasi silmänsä, kuten joka aamu. Hän tuijotti huoneensa tylsän valkoista kattoa, kuten joka aamu. Mutta... tässä oli nyt jotain todella omituista. 


Hänen huoneensa tylsän valkoinen katto ei ollut tylsän valkoinen, ei suinkaan, vaan oikein räikeän punainen. Mitä? 


Sini hieroi silmiään. Hänellä oli varmasti vieläkin unihiekkaa silmissään, aivan varmasti, ei hänen kattonsa muuten olisi punainen. Mutta vaikka Sini kuinka räpsytteli silmiään kiinni ja auki, katto pysyi punaisena, aina vain. 


Lopulta Sini päätyi tulokseen, että hänen ärsyttävä isoveljensä Samu oli maalannut hänen kattonsa yön aikana, ja nousi ylös sängystä. Se, mitä sitten tapahtui, oli vielä hämmästyttävämpää. Järkyttyneenä Sini katsoi seinällään olevaa taulua; siinä olisi pitänyt olla seesteinen, maalattu maalaismaisema, mutta siinä olikin abstrakti, hyvin värikäs sekasotku. 


Nyt Sini vilkaisi taakseen. Kyllä, hänen takanaan olevalla seinällä olisi pitänyt olla pieni, suloinen ikkuna, josta näki ulos. Mutta nyt ei ollut. Nyt siinä oli melkein koko seinän kokoinen ikkuna, josta ei näkynyt ulos, vaan... meriakvaarioon? Akvaariossa uiskenteli trooppisia kaloja, haita ja altaan pohjassa tepasteli kirkkaan värisiä rapuja. Sini oli epäuskoinen. Taulun vaihto ja katon maalaaminen olisivat saattaneet olla isoveljen tekosia, mutta akvaario... sitä ei olisi 17-vuotias Samukaan saanut kiinni kerrostalon seinään. 


Sini huokaisi. Hän oli aivan varmasti menettämässä järkensä, tälle ei löytynyt mitään muuta syytä. Ja kun oli menettämässä järkensä, piti lähteä sairaalaan, joten Sini avasi ovensa ja astui olohuoneeseen. Ei sitä oikeastaan tunnistanut ollenkaan olohuoneeksi - sohvan tilalla oli jättimäiskokoinen joogamatto, televisio oli puhtaanvalkoinen, ja lattiamatolla makasi kissa. Sini kavahti taaksepäin. Ei, ei, ei. Heillä oli koira, ei kissaa! Ei pikkuruista maatiaiskissaa, heillä oli tanskandoggi! 


-Samu! Sini huusi. Jos isoveli näki kaiken tämän omituisuuden, hän ei olisi tulossa hulluksi, vaan heidän talonsa oli seonnut. Joku todella astui Samun huoneen ovesta, mutta se joku ei ollut Samu, ei varmasti. Samulla oli pitkät, aina takussa olevat hiukset, lökäpöksyt ja rento T-paita, mutta tällä kummajaisella oli siisti pusero, farkut ja lyhyet hiukset, joita pieni määrä geeliä piti paikallaan. -Hei, Sini. Milloin lähdet töihin? Samun huoneesta astunut nuori mies kysyi arvokkaan oloisena. -Töihin? Sinin suusta pääsi. Töihin? TÖIHIN? Entä koulu? -Minkä ikäinen minä olen? Sini kysyi Samua esittävältä henkilöltä. -12, miten niin? nuori mies kysyi ja odottamatta vastausta käveli keittiöön. Keittiössä seisoi vieras nainen, joka hymyili. -Kuka sinä olet? Sini kirkaisi. -Kotiapulaisenne Maria. Mitä haluaisitte aamiaiseksi? Kävisikö brunssi ennen työpäivää? loistavaa hammashymyä hymyilevä nainen kysyi kirkkaalla äänellä. Siniä alkoi heikottaa. Tässä oli nyt jotain todella pahasti pielessä. Heidän perheellään oli aina ollut hieman pulaa rahasta, ja nyt keittiössä seisoi brunssia tarjoileva kotiapulainen? -Mikä tämän maan nimi on? Sini kysyi. Ehkä hän oli Ruotsissa? Tai noh, ei siellä ehkä tälläistä olisi. -Tuomi, kotiapulainen vastasi. Tuomi? Mikä ihmeen paikka tämä oli? -Haluatko maitoa? Mariaksi esittäytynyt kotiapulainen kysäisi tämän omituisen maailman Samulta. -Kyllä, nuori mies vastasi. Sini suu loksahti apposen auki. Samu oli ALLERGINEN maidolle, siis maidoton. Maria ojensi Sinille kuoritun mandariinin. -En minä... Sini änkytti. Hän vihasi mandariineja yli kaiken. Maria kuitenkin näytti niin hämmentyneelle, että Sini päätti maistaa. Ja... mandariini maistui aivan taivaalliselle, kuin jäätelölle. Siniä alkoi ahdistamaan. Jos hänen makuaistinsakin osallistui tähän... sekasortoon, miten hän pääsisi ulos?


Silloin Sini ymmärsi. Hän oli juuri edellisenä päivänä täyttänyt jonkin nettikyselyn, jonka ajatteli olevan aivan harmiton. Viimeinen kysymys oli kuulunut; "Haluatko elämääsi muutosta?". Sini oli vastannut kyllä, koska hän halusi elämäänsä muutosta. Muttei tälläistä. Hän halusi paremman puhelimen, kivemmat vanhemmat ja hienompia vaatteita. Sini ryntäsi puhelimelleen, poisti koko Google-sovelluksen, ja yhtäkkiä oli taas aamu. 


Sini avasi silmänsä, kuten joka aamu. Hän tuijotti huoneensa tylsän valkoista kattoa, kuten joka aamu. Ja tällä kertaa... se oli oikeasti tylsänvalkoinen. Sini hymyili. Ehkä hän ei sittenkään halunnut elämäänsä muutosta. 




Ps. Järjestän Annin tarinablogille Q&A:n! Eli laittakaa tähän postaukseen (tai ihan mihin vaan postaukseen, heh!) kysymyksiä, joihin sitten vastaan Q&A- postauksessa. Kysymyksiä saa lähettää kolmen päivän ajan, eli aikaa on 12.9 asti. Idea on otettu mahtavalta Tarinaplaneetalta, käykää tsekkaamassa heidän Q&A- artikkelinsa!

Kommentit

  1. Siiiiis... ihan superhyvä tarina!! Oliskohan tän saanut jo julkaista täällä? Siis kilpailun kannalta mietin vaan, että pitikö sen olla ennen julkaisematon, vai onko se ok, että se on myös täällä? 🤔 Mutta siis, SUPER tarina, ja jotenkin toi nimi on niin hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kysyin siis Tarinaplaneetan kommenteissa, saanko julkaista, ja NEKKU vastasi, että saan, jos mainitsen sen osallistuneen kisaan. En nyt ole ihan varma, tarkoittiko hän ennen tulosten julkaisua vai tulosten julkistamisen jälkeen? Taco, kommentoi tähän postaukseen, jos ei ole ok julkaista tarinaa jo nyt myös täällä, peruuan sitten julkaisun.

      Poista
  2. Q&A kysymyksiä;

    1. Miksi Annin tarinablogin nimi on Annin tarinablogi? Tai siis, se on hyvä ja simppeli nimi, mietin vaan, harkitsitko koskaan mitään muuta? ;)
    2. Mikä on suosikkitarinasi blogistani?
    3. Lempivärisi on indigo, mutta jos pitäisi valita toinen väri, mikä se olisi?
    4. Mikä on oma henkilökohtainen suosikkitarinasi Annin tarinablogista?
    5. Mikä on mielestäsi parasta blogissasi ja mitä pitää vielä kehittää?
    6. Mikä on suosituin postaus Annin tarinablogissa?

    Siinä oli jotain! Lähettäkää hei muutkin näitä kysymyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon, alan jo suunnittelemaan postausta! Ehkäpä tulee muiltakin kysymyksiä? Please, mä tartten kysymyksiä😅

      Poista
  3. Hyvä tarina, ja kiitos (Vielä kerran) että osallistuit!! Vastaus Esterin kysymykseen on että ei haittaa, saat julkaista omankin tarinan blogissasi kunhan kerrot että se on kilpailussa.

    Q&A:han:
    - Mikä on mielestäsi erittäin onnistunutta Annin Tarinablogissa?
    - Mikä tarina on ollut "haastavin" tai "vaikein" kirjoittaa, jonka olet julkaissut täällä?
    - Mistä idea blogiin lähti?
    - Miten blogin pitäminen vaikuttaa muuten elämääsi?

    Siinä oli ainakin jotain kysymyksiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja ole hyvä! Okei, hyvä että tämä saako-julkaista-juttu selvisi. Kiitos paljon kysymyksistä, ne tulevat tarpeen <3

      Poista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙