Ajatuksiani Harry Pottereista

 


Varoitus: Älä lue tätä postausta, jos et ole lukenut kaikkia Harry Pottereita etkä halua spoilereita!

 

Moi! Harry Potter- sarja on ollut aina lähellä sydäntäni, mutta nyt alan olla jo kunnon Potter-fani! Olen katsonut isäni kanssa viisi Potter-leffaa, ja aloin pari päivää sitten lukemaan kirjoja uudestaan (käy tästä tsekkaamassa lukupäiväkirjani, jos haluat seurata lukemisiani!). Ajattelin tehdä pitkästä aikaa tästä aiheesta postauksen blogiin, koska tiedän, että sieltä lukijoidenkin joukosta löytyy potterit lukeneita!

Tässä postauksessa höpöttelen Harry Potterista ja kerron mielipiteistäni siihen liittyen.

Millaistakohan olisi oma elämäni, jos eläisin Tylypahkassa, velhomaailmassa?

Olisin varmaankin Korpinkynsi. Lempiaineeni saattaisi olla loitsut tai muodonmuutos. Ja pimeyden voimilta suojautuminen! Inhokkiaineeni olisi varmasti ennustus… Opin vain, jos ymmärrän asian syyn jne., enkä todennäköisesti ymmärtäisi syytä teenlehdillä ennustamiseen tms. :D

Arvelen, että suojeliukseni olisi kissa. Animaagiksi haluaisin opetella! Mitä luultavimmin olisin silloin kissa, jonka turkki on samanvärinen kuin hiukseni (ne ovat siis todella vaaleat). Lemmikkinä olisi valkoinen kissa tai harmaa rotta (ei kun sininen rotta :D) Rotan puolesta kyllä pelkäisin jatkuvasti, kun joillakin oppilailla on kissoja... Ehkä sittenkin se kissa, en kestäisi jos joku söisi lemmikkini. 

Lempihahmoni Harry Potterista ovat Hermione Granger, Luna Lovekiva sekä Severus Kalkaros. Hermione Granger on paras hahmo ikinä! Hän on niin samanlainen kuin minä. Pitää koulusta, on fiksu (vaikka itse sanonkin :D), taistelee tasa-arvon puolesta ja on usein todella näsäviisas. 

Luna Lovekivaankin samaistun; hän on erilainen ja vähän omituinen, mutta ei välitä siitä. Hänen asenteensa kiusaamista ja nälvimistä kohtaan on ihailtava. Luna Lovekivan sukunimi on kyllä maailman kamalin suomennos – mikä ihmeen LOVEKIVA?! Onhan Hermionekin jokin Granger, miksei Luna voi olla Lovegood? Kutsun Lunaa mielelläni Lovegoodiksi, en Lovekivaksi. 

Ja lopuksi Severus Kalkaros; hän on oikeasti hyvä ja rohkea. Jos Kalkaros ei olisi kertonut Voldemortilta saamiaan tietojaan Dumbledorelle ja Feeniksin killalle, olisi ollut todella vaikeaa voittaa Voldemort. Kalkaros on myös jotenkin säälittävä hahmo. Hänen suurin rakkautensa on kuollut, ja hänen täytyy suojella Harrya, josta ei pidä. Olisin itsekin aika kypsä elämään! Kalkaros sentään yrittää ja auttaa Feeniksin kiltaa. 

Murjottava Myrtti on myös kiva hahmo! Elokuvien katsomisen myötä mielipiteeni hänestä on muuttunut hieman (huonompaan suuntaan. Myrtin ääni… se on niin ärsyttävä!). Pidän silti Myrtistä. Myrtti on niin säälittävä, mutta myös hauska ja niin – sellainen suloinen. Ei, tuo kuulostaa karmealle! Ei sillä tavalla suloinen, vaan sillä tavalla ärsyttävällä tavalla suloinen. Hmm… mitäköhän ihmettä selitän? Myrtin ihastuminen Harryyn on suloista. Sitä selitän. 

Lempikirjani Harry Pottereista on joko Salaisuuksien kammio, Feeniksin kilta tai Kuoleman varjelukset. Salaisuuksien kammiossa pääsemme tutustumaan vielä enemmän velhomaailmaan ja siinä selviää Harryn käärmesuisuus (miten ihmeessä se taivutetaan?). Siinä myös tuhotaan ensimmäinen hirnyrkki, joten kirja on myös merkittävä. Feeniksin kilta kertoo Feeniksin killasta (yllätys yllätys) ja kilta on niin tärkeä juonen kannalta. Yksi lempikohtauksistani koko kirjasarjassa on Harryn hakeminen Likusteritieltä Kalmanahanaukiolle. Siinä on – taianomaisuutta. Kuoleman varjeluksia ei todennäköisesti tarvitse edes selittää, se on vain – Kuoleman varjelukset. Ja totta kai Puoliverinen prinssikin on mahtava, koska Kalkaros esiintyy melko paljon siinä!

Elokuvista paras on Azkabanin vanki. Siinä on paljon aikamatkustusta, jota rakastan Harry Pottereissa, ja Siriuksen ”todellinen” luonne selviää. Azkabanin vangissa tuli kyllä kaikkein suurin järkytys itselleni koko sarjan aikana; Kutka. Olin lukenut paljon HP:sta etukäteen, mutta Kutka-Piskuilan-kuviosta ei ollut mitään hajua! Kutka oli oikeasti yksi lempieläimistäni (nyt se on Koukkujalka, koska Hermione ja se on vain ihana <3), ja melkein aloin itkemään kun hänen todellinen minänsä paljastui. Ihan vain siksi, että olisin halunnut nähdä Kutkan tarinan :( Ei kun ai niin, eihän hän ollut Kutka, hän oli jokin PETER PISKUILAN!

Olen aivan hirveä spoilaaja, tajusin sen vasta nyt :D

Kuuntelen muuten tätä postausta kirjoittaessani Harry Potter- elokuvien tunnusmusiikkia. Se luo tunnelmaa ja pääsen oikeaan mielentilaan :)

Yksi ärsyttävimmistä asioista Harry Pottereissa on se, kuinka Hermionen tekemisiä ei aina kuvata niin tarkasti. Ron kun liikkuu jatkuvasti Harryn mukana, mutta Hermione välttämättä ei. 

Ron on välillä hyvin ärsyttävä hahmo. No, oikeastaan melko usein. Voi, anteeksi kaikille Ron-faneille! En vain ole oikein Ron-tyyppiä. 

Harry on kiva hahmo, mutta en oikein osaa sanoa hänestä juuta enkä jaata. Viisasten kiven alussa (ja joissakin kohdin myöhemminkin sarjassa, ei kuitenkaan viimeisissä kirjoissa) Ron on kamala Hermionelle! Se taitaa olla melko suuri syy siihen, ettei Ron ole oikein mieluisa minulle. Harry sentään yritti olla mukava (yritti ja yritti, ei ollut kuitenkaan yhtä ilkeä kuin Ron).

Jos saisin käydä Viistokujalla, kävisin ehdottomasti Säilä et Imupaperissa (läppärissäni ei ole et-merkkiä!). Ja saman tien ostaisin koko paikan tyhjäksi. Kiva sitten kaupan omistajien selitellä: -Voi, anteeksi, Tylypahkaan ensimmäiselle luokalle menijät, mutta meillä ei ole enää koulukirjojanne. Eräs jästi, Anni, kävi juuri ostamassa kaikki tuotteemme jästirahalla. Myimme kaikki rahat herra Weasleylle, hän maksoi niistä sievoisen summan velhorahaa! 

Parista HP-shipistä; Hermione + Ron – ei! Tässä J. K Rowlingilla on käynyt varmasti jonkinlainen ajatuskatkos, koska eihän se voi mennä noin. Harry ja Hermione kuuluvat ilmiselvästi yhteen.

Ja Draco + Hermione taas on niin mielenkiintoinen yhdistelmä. Toisaalta pidän siitä, toisaalta en, mutta enimmäkseen pidän. Tätä shippiä on tuonut ajatusmaailmaani hyvin paljon ihanan Esterin ihana Wattpad-kirja Dramione – Ylpeys ja ennakkoluulo. Se on aivan paras! Käy myös vilkaisemassa Esterin postaus HP-shipeistä tästä.

Ginny + Harry: Parempi kuin Hermione + Ron, mutta tämäkään ei oikein sytytä. Ja lisäksi liian epäuskottava: kuinka usein kaveriporukassa kaksi seurustelevat ja kolmas toisen pikkusiskon kanssa? Mm…

James + Lily: Paras asia koskaan! (Ei ehkä aivan, mutta melkein) Niin ihana shippi <3

 

Ehkäpä tässä olisi tarpeeksi HP-tuumailuja yhteen postaukseen. Toivon kovasti, että nautit ja kommentoit! Kerro vaikkapa lempihahmosi ja inhokkihahmosi Harry Potterista :)

 

 

Kommentit

  1. Tykkään itsekin paljon harry potterista ja oli kivaa kuulla mielipiteesi. Tykkään lukea blogejasi ja minulla on oman huoneeni seinälläkin muistutus että: muista lukea annin tarina blogia :) (ps en itsekkään tykkää erityisemmin ronista)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että pidit! Voi kiitos, aivan ihanaa, että pidät blogistani <3 <3 Kiva, että on samoja mielipiteitä, kuten tuo Ron :)

      Poista
  2. Ihana postaus :) Huomasin, että mulla on myös jonkin verran samoja lempihahmoja, kun sulla! Kun täällä sun blogissa on ollut aiemminkin toinen tämäntyyppinen postaus, niin mietin, että saisiko "ideaa" käyttää? Siis esimerkiksi, että saisinko tehdä Soturikissoista tämäntyyppisen postauksen? Ja no, HP on ihana, siitäkin olisi kiva tehdä, matkimatta sua, ja mainiten idean olevan sun blogista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vastaukseni kysymykseesi voitkin lukea sieltä Lukijoiden omlalta sivulta, jossa myös kysyit :)

      Poista
  3. Päätin tulla kommentoimaan tähänkin, koska... miksipä ei? :) Tämä on vain niin hyvä postaus, että se on välttämätöntä. :D
    Meillä on näköjään kaksi samaa lempihahmoa: Luna & Hermione. Itsekin osaan samaistua molempiin, ja he ovat muutenkin niin loistavia hahmoja. *hikipisaraemoji* Sitten mulla on läjä TODELLA monta muutakin lempihahmoa, joiden luettelemiseen menisi luultavasti ikuisuus.
    Tosiaankin, miksi Lunan sukunimi on suomennetuissa versioissa LoveKIVA?! Ymmärrän täysin tämän pohdinnan. Ja Ron... Ei ole lempihahmoissa, mutta ei mulla mitään sitä vastaankaan ole. ;)
    Feeniksin kilta on oma lempikirjani Pottereista, mutta Azkabanin vanki & Kuoleman varjelukset ovat myös hyviä. :)
    Joka tapauksessa tämä postaus on yksi lemppareistani AT:ssa, joten tottahan toki siihen piti tulla kommentoimaan! :D Kerroit niin hyvin silloin tammikuussa mielipiteitäsi ja hahmoista ja... Niin. Mahtava postaus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙