Väärin, mutta totta


Moi! Tervetuloa pitkästä aikaa runon pariin. Tai no, en tiedä, onko tämä runo - mutta sovitaan, että se on. En vastaa laadusta, teksti on kirjoitettu todella nopeasti, mutta toivon silti, että se saa sinut ajattelemaan. 


Onko kiduttaminen oikein
Onko tappaminen oikein
Onko tuhoaminen oikein
Ei
Kysy äidiltä, isältä, siskolta, serkulta
Ei on vastaus vieläkin

Se on väärin, mutta totta
Kauheaa, mutta totta
Järkyttävää, mutta totta

Ihmiset on välillä
niin ilkeitä,
niin typeriä.
Autetaan me niitä
joille se on totta. 


Ps. En julkaise pääsiäisen aikana (torstai 14.4 - maanantai 18.4) postauksia - eli nähdään taas pääsiäisen jälkeen :)


Kommentit

  1. Ihanaa, rakastan runoja! Ja vielä sellaisia, jotka saa ajattelemaan.❤️ Aiheeltaan masentava runo mutta hienosti kirjoitettu, ja niin kuin sanoit, se on valitettavan totta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että pidit tästä runosta, ja ihanaa jos se sai sinut ajattelemaan!

      Poista
  2. En ehtinyt tohon edelliseen postaukseen kommentoida, joten tässä tulee nyt kahden postauksen palautteet.

    Ensinnäkin, tää oli mun mielestä hyvin puhutteleva runo. Tällaisia tapauksia oikeasti tapahtuu (vaikka yleensä jossain kauempana, kuin vaikkapa omassa kaupunginosassa), mutta yleensä ihmisten reaktio on suurinpiirtein tämä: “Se tapahtui jossain tuolla kaukana, eli ei koske minua. Ihan surullista sinänsä, mutta se ei ole mun asia, joten ei mun tarvitse tehdä asialle mitään.“ (jos asia tapahtuu jossain lähellä, niin ainakin toivottavasti ihmiset reagoisivat eri tavalla, se on ymmärrettävää.) Mun mielestä tää runo on ihana just siksi. Se havahduttaa ihmiset ajattelemaan.
    Sori, oli vähän sekava selitys.

    Ja sitten Verhon takainen maailma #3. Siis mä niin rakastan sitä tarinaa! Voitko jatkaa sitä, pliiss! Sen kuvailu onnistui tosi hyvin, ja musta on ihanaa, että Helinällekin tuli täydellinen mahdollisuus menestyä haaveammatissaan!❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhut aivan totta. Itse toivon, että ihmiset ottaisivat enemmän tosissaan muiden hädän - se hätä ja kamaluus on yhtä kauheaa toisella puolella maapalloa kuin samassa kylässä. Me, joilla ei ole tällä hetkellä hätää, voimme auttaa muita, ja niin meidän täytyykin tehdä!

      Ihanaa että pidit Verhon takainen maailma kolmosesta <3 Kiitos paljon! Voin paljastaa, että vielä yksi osa on tulossa ;)

      Poista
  3. R A K A S T A N tätä runoa. Tärkeä aihe, muttet kuitenkaan alkanut saarnaamaan! Tekstin tunnelma on vain niin upea, ja kaikki säkeet sopivat täydellisesti... "Kysy äidiltä, isältä, siskolta, serkulta / Ei on vastaus vieläkin." 💙
    Jos jotain kritiikkiä on keksittävä, niin 'mut'-sanat voisi vaihtaa muotoon 'mutta'. Tai en tiedä. Se ehkä kuulostaisi paremmalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, kiitos, aivan ihana kommentti! <3 Olin itsekin noihin säkeisiin tyytyväinen, ihanaa että ne olivat sunkin mielestä hyviä :) Kävin vaihtamassa nuo 'mut'-sanat 'mutta'-sanoihin. Se kuulosti oikeasti paljon paremmalta, joten kiitos paljon myös kehitysehdotuksesta! :) <3

      Poista
    2. Mietin aika pitkään, raaskisinko sanoa, mutta yksi 'mut' jäi vaihtamatta 😅

      Poista
    3. Hahah, kiitos huomautuksesta, asia korjattu :D

      Poista
  4. Upee runo, ihanan kantaaottava ja mahtava <3 Käy tsekkaamassa, laitan sulle viestillä yhden jutun tähän liittyen :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙