Tarinaplaneetan Jatka tarinaa -tapahtuma


 Heippa! Oletko jo kuullut Tacon ja NEKUN Tarinaplaneetta-blogin Jatka tarinaa -tapahtumasta? Jos et ole, käy ennen tämän tarinan lukemista lukemassa läpi TP:n postaus, johon pääset tästä linkistä. Käy myös lukemassa ihanan Olivian kirjoittama osa tähän tarinaan tästä. Haastan itse Perhon Perhon tarinametsästä, joten Perho, ala kirjoittelemaan 🖤 Sitten voitkin alkaa lukea omaa tekstiäni Raymondin uudesta koulusta! 💙 


Tunnin loputtua työnnän tavarani reppuuni, nousen pulpetin äärestä ja lähden seuraamaan Leoa, joka kävelee jo ulos luokasta.

”Onko nyt välitunti?” kysyn päästyäni hänen rinnalleen. En ehtinyt kotona katsoa kovinkaan tarkkaan lukujärjestystäni, enkä halua enää edes meinata myöhästyä yhtään mistään.
”Joo, on. Mennään sitten mahdollisimman kauas pöydistä”, Leo toteaa. Vilkaisen häntä ja olen jo avaamassa suuni kysymykseen, kun hän vastaa.
”Ai niin, ethän sinä tiedä, senkin untuvikko”, Leo kiusaa. ”Pöydät-sana painotuksella, niin kuin pöydät, tarkoittaa tässä paikassa yksiä tiettyjä pöytiä. Tämän koulun pahin jengi, pari inhottavaa poikaa ja heitä mielistelevät tytöt, istuu niissä. Ja ne pöydät haisevat. Ei hyviltä.”

Kävelemme ulos ovista – tai ehkä kävelemme on väärä sana. Me vyörymme ulos ihmisjoukon mukana, ei meidän tarvitse edes itse kävellä.

Piha on iso, mutta ei näytä kovin isolta kaikkien näiden ihmisten valtaamana. Tuolla on ihmisiä, tuolla on ihmisiä, tuolla on ihmisiä… Ja ai niin, edessänikin on ihmislauma, johon melkein törmään. Leo nauraa vieressäni, ilmeisesti hämmentyneelle katseelleni.
”Tähän on jo niin tottunut, etten edes huomaa sitä”, hän sanoo. Kohotan kulmiani. Kuinka kukaan voi edes väittää olevansa huomaamatta tätä?

Olen juuri huomauttamassa siitä Leolle, kun porukka ärsyttävästi nauravia, isokokoisia poikia kävelee ohitsemme.
”Katsokaa tätä ihmettä! Ottakaa kuvia! Soittakaa lehteen! Joku puhuu vapaaehtoisesti meidän pikku-Leollemme – ja hän on vielä tyttö!” joku pojista huutaa ja muut räkättävät päälle.

Leon silmät suurenevat ja hän näyttää siltä, että voisi kadota hetkenä minä hyvänsä maanrakoon.
”Minun mielestäni se ihme tässä on se, että te kestätte toisianne sekoamatta – tai itse asiassa nyt ymmärrän. Olette kaikki jo aivan sekaisin, sehän selittää myös ulkomuotonne!” huudan takaisin ja levittelen käsiäni porukkaa kohti osoittaakseni, mikä kaikki heidän ulkoasussaan huutaa sanaa ’sekaisin’.

Leo tuijottaa minua. Poikaporukasta kuuluu tirskahduksia, mutta he lähtevät silti kauemmas.
”Miksi…” Leo yrittää sanoa, mutta nielaisee.
”Siksi, koska en siedä minkäänlaista nälvimistä, ja on fakta, että he taitavat olla idiootteja.”
Leo hymähtää ja minä virnistän.

Pidän hänestä jo nyt.

”Mennäänkö keinuihin?” kysyn parin minuutin kuluttua.
”Keinuihin?” Leo pärskähtää nauruun, ikään kuin olisin sanonut ratkiriemukkaan vitsin. ”Katsopas tarkemmin näitä keinujasi.”
Vilkaisen ympärilleni ja huomaan jonkin matkan päässä parit keinut. Niissä kaikissa istuu ihmisiä, kaikkien niiden vieressä seisoo ihmisiä antamassa vauhtia ja kaikissa niissä on yli kymmenen ihmisen jonot.

”Mutta Pinewoodissa…”
”Mutta tämä ei ole Pinewood.”
Tyrskähdämme molemmat nauruun.

Kommentit

 1. Mahtava! 💚 Tämä vaikuttaa tosi hyvältä tarinalta - katsotaan mitä Perho sitten keksii :) Tuo "pöydät"-juttu (en voi kursivoida...) oli hauska yksityiskohta tässä tarinassa. Mä en sitten mitenkään osaa sanoa, miksi pidän siitä, mutta se vaan jotenkin tuntui niin sopivalta tähän: uusi koulu ja uusia asioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva, ettei tämä ollut aivan huono 💙✨ Haha, mä tykkään lisäillä tällaisia yksityiskohtia tarinoihin, joten kiva, että pöydätkin kelpasi 😂💜

   Poista
 2. Wow! Ihana🧡! En millään jaksa oottaa mun vuoroa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 💜 Toivottavasti sun vuoro tulee pian, tämä koko idea on Tacolta ja NEKULTA aivan ihana :)

   Poista
 3. Siis wow! Upeaa, Anni! En malta odottaa myöskään Perhon jatkoa tähän tarinaan.✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos 💙 Ja kiitokset myös sulle & Tacolle, kun keksitte koko tämän idean ✨

   Poista
 4. Vau, ihana tarina Anni! 😍 Ainakin tuo loppu oli mielestäni mahtava. 🙃

  Minun motivaationi on ollut vähän hukassa, mutta toivottavasti keksin jotain tähän! Jokatapauksessa, kiitos että haastoit minut! 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 💙 Ole hyvä - tietenkin haastoin, koska olet niin hyvä kirjoittaja :)

   Poista
 5. Vau, mahtava postaus Anni! Mä odotan innolla että miten perho keksii jatkaa!

  VastaaPoista
 6. Anni, käy katsomassa Lukijoiden sivua! Siellä on sulle omistettu kommentti <33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin jo katsomassa, mutten ole ehtinyt vastata, se oli aivan ihana 💜 Käyn nyt vastaamassa! :)

   Poista
 7. Joo, hienosti sait pidettyä tämän kiertävän tarinan tasoa yllä, pisteet siitä. Pidän myös päähenkilön luonteesta, ja sait tässä pätkässä sen välittymään oikein hyvin 💚

  VastaaPoista
 8. Enkö mä muka ole kommentoinut tähänkään? No, aivan ihana ja annimainen jatko! <3 Täydellinen dialogi, ja sä rakensit Leon hahmoa upealla tavalla!
  Kyllä, paljon ylisanoja, mutta mä tosissaan pidin tästä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Aivan ihanaa, jos aiot kommentoida! Jokainen kommentti on minulle todella tärkeä 💙 Kommentoi rohkeasti sekä positiivista että kriittistä palautetta, koska molemmat auttavat minua paljon. Jos kommentointi ei onnistu, käy vilkaisemassa tähän liittyvää sivua, joka löytyy Linkit-sivulta :)

Suosituimmat tekstit

Tarinaideoita

Annin lukupäiväkirja

Runokilpailu - 30 000 näyttökerran spesiaali

Talo metsän keskellä