Muistikirjan sivuilta #3


Kuva: minä

Nyt on taas vuorossa tekstejä muistikirjani sivuilta - osa on jotain tekstinpätkiä, osa runoja, osa ehkä ihan lyhyitä tarinoita. Jotain sellaista, mitä olen muodostanut sanoista. 


Tiedätkö sä sen tytön 
takarivissä,
joka ei koskaan sano mitään 
kirjoittaa vain vihkoonsa 
Joskus mietit 
mitä se kirjoittaa 
mutta et oikeasti välitä 
Yhtenä päivänä 
se ei tulekaan kouluun,
mutta ketään ei kiinnosta 
Päivä venyy viikoksi 
opettaja nousee seisomaan 
nielaisee, lukee paperista hiljaa 
"Roosa on tehnyt itsemurhan" 
ai oliko sen nimi Roosa 
Kaikki itkee,
tai ainakin esittää,
vaikka kukaan
ei edes 
tuntenut

~

Lasitiara lepäsi päällä pään 
kasvoja kehysti, kimalteli 
Hän hymyili 
oli rakastunut 
mutta mua pelotti
Tämä ei päättyisi hyvin 

Hän palasi 
surkeana, kyyneliä poskilla 
Sisin oli särkynyt, palasina 
enkä mä osannut lohduttaa 
Mutta tiara, se oli paikoillaan 
kiharoilla vaaleilla 
ehjänä säilynyt 

~

Se on täydellinen. Se laulaa paremmin kuin Spotifyn artistit, se kirjoittaa paremmin kuin kirjailijat, se näyttää melkein aika hyvältä, vaikka ei edes yritä. Silti se vaan sanoo "aww, en mä oo ees hyvä, sä olet!" niin ystävällisesti ja vaatimattomasti, mutta en mä ole. Se ei koskaan puhu pahaa läheisistään, se tekee kaiken niin kuin kuuluukin. 

Sen rinnalla mä en ole mitään, vaan joku pikkulapsi jostakin, joka yrittää kirjoittaa ja laulaa ja näyttää hyvältä. Mutta se väittää, että mä olen ihana. 

Mä rakastan ja vihaan sitä. Mä ihailen sitä. Mä inhoan sitä. 

~

Ihmiset on pahoja 
maailma on paha 
Onko täällä jäljellä enää 
mitään hyvää 
kun soditaan ja tapetaan 
vaikka pitäisi suojella ja rakastaa 

~

Syysillan taika 
Ruskan maalaamat lehdet 
Kirpeä ilma 

~

Pidän sinusta 
Tiedät sen kyllä 
Rakasta vain en 

~

Sataa lunta. Kuu loistaa taivaalla, mutta sen valo ei ylety aivan maahan asti. Yö on muuten täysin hiljainen ja liikkumaton, mutta Enne-niminen hahmo kävelee varovaisesti talojen varjojen suojissa kohti kaupungin keskiosia. Askelten jäljet peittyvät heti lumihuntuun, eikä kukaan huomaa Enneä. Hän on vain yksi varjo muiden keskellä. 

Pian Enne pysähtyy ja jää kuulostelemaan ympäristöä. Aivan kuin tyhjästä hänen eteensä ilmestyy toinen hahmo. Ennen kasvot kääntyvät pieneen hymyyn ja hän sanoo jotain hahmolle. Tämä nyökkää ja tummat hahmot lähtevät kävelemään yhdessä eteenpäin lumisateen hieman laantuessa. Vierekkäin kulkevat, samankokoiset askeleet jäävät maahan todisteiksi, joita kukaan ei koskaan tule näkemään.

Kohta hahmot ovat pienessä puistossa ja istuutuvat ränsistyneelle penkille. Enne sanoo jotain ja tarttuu toisen hahmon käteen hennosti puristaen. Tämä ei irrota kättään vaan katsoo Enneä silmiin. Heidän suunsa liikkuvat nopeasti, ikään kuin heillä olisi jokin tärkeä keskustelu meneillään. Ehkä onkin. 

Äkkiä toisen hahmon kulmat kurtistuvat ja hän nousee ylös. Ennen huulet raottuvat kuin hän olisi aikeissa sanoa jotain, ehkä anteeksipyynnön, mutta hahmo on jo juossut takaisin taas yltyvään, sankkaan lumikuuroon. 

Ennekin nousee ylös penkiltä kyynelkarpalo poskella jäätyen. Hän lähtee kävelemään eri suuntaan kuin toinen hahmo, kauas pimeyteen. Jossakin siellä olisi syvä metsä, sellainen, johon kukaan ei tahdo mennä. Enne vaeltaisi niin pitkälle, ettei koko lumisadetta enää näkyisi. 

Ja loppuun päivitetty lista suomen kielen kauneimmista sanoista :)

ilta 
kyynel
pisara
lasitiara 
vadelma 
enkeli 
syksy 
suudelma 
hiljaisuus 
solina 
jäänsiru 
laulu 
huurre 
kupla 
aprikoosi 
kaste 
sade
valkea 
okra 
syys 
salainen 
silkki 
sirpale 
epätäydellinen 
violetti 
tähtisumu 
usva 
välke 
siluetti 
kimalteleva 
lumoava 
suruhuntu

Kommentit

 1. Ihania!!! Tykkäsin oikeasti ihan jokaisesta, joten kirjoitan reaktioini niistä vuorotellen – kuinkas muutenkaan? :)
  1. VAU. Jotenkin niin haikea ja ihana, tosi koskettava teksti <3 Tuo tyyli, jolla se on kirjoitettu sopii niin hyvin tekstiin – pätkissä, säemuotoisesti, upeaa!
  2. Mä en tykännyt tästä niin paljon kuin muista, mutta olihan sekin nyt niin hieno! <3 :)
  3. Tällaista ristiriitaista henkilöä kuvaava teksti... on todella hyvin kuvailtu ja kirjoitettu! Se jotenkin sai mut ajattelemaan – en osaa selittää tarkemmin, mutta tämäkin on sellainen ajattelemaan saava teksti :)
  4. Mä en osaa sanoa mitään muuta kuin että vau!
  5 & 6. Ihanaa kuvailua ekassa, ja toinen oli sellainen pohdiskeleva ja kaunis :)
  7. Enne on niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hieno nimi!!! Ja tekstikin on sellainen mystinen, ja "sellaiset mystiset" tekstinpätkät ovat melkeinpä aina sellaisia, joista mä tykkään :) Kuvailu myös on tosi hyvää ja teksti sujuvaa!
  8. Kauniita sanoja! <3 Usva, välke, ilta, kaste, sade & violetti ovat omasta mielestäni ne kauneimmat sanat, mutta muutkin ovat kivoja! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, kiitos 💙 Mäkin voin vastata näihin yksitellen, kuinkas muutenkaan? :)
   1. Eikä, kiitos 💙 Niin ihana kuulla!
   2. Mäkään en oikein pitänyt tästä :/
   3. 💙💙
   4. Tämä teksti oli vähän sellainen, joita mulla on noin sata sivua täynnä, koska kirjoitan niitä jatkuvasti. Tuo taisi tulla tunnilla, kun joku sanoi jotain Ukrainan sodasta. Enkä mä edes tiedä, miksi laitoin sen tähän. 😅
   5 & 6. Kiitos 🖤
   7. Ihana kuulla, kiitos :)
   8. Kiva kuulla sunkin suosikit! Nuo on niin ihania sanoja 💙

   Poista
 2. Siis Anni wow! Ensimmäinen oli mun lemppari ihan ehdottomasti. Lyhyessä tekstissä ehti kertomaan niin paljon 💙 Ja hei, etkös sä ole joskus lähettänyt mulle tuon Lasitiara -tekstin? Jos et ole, niin mua oikeasti pelottaa, koska oon lukenut sen ihan varmasti joskus. Se on mun toisiksi lemppari näistä. Muutkin olivat ihan mahtavia 💙💙💙
  Ps. Tuossa tekstissä, missä oli se Enne, mä olin ihan varma että sen nimi tarkoittaisi jotain – siis sellaista mikä kerrottaisiin tuossa tekstissä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana 🤍 Joo, mä olen lähettänyt Lasitiaran sulle WhatsAppissa, kun mietin, kehtaisinko julkaista sitä :) Haha, tällä kertaa Enne oli ihan vaan nimi 😅

   Poista
 3. + tämä postauksen kuva on aivan ihana 💙 Oot paras valokuvaaja kenet tiedän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, kiitos 💙 Tuo oli tuollainen pikainen räpsäisy, haha 😂 Pitäisi tehdä uusi Annin linssin läpi -postaus :)

   Poista
 4. Hitto, ainoa päivä moneen viikkoon, kun en käynyt täällä kymmenen kertaa päivässä... Ja juuri silloin tulee näin upea postaus! :3 Anni, sä olet niin taitava kirjoittamaan! Kiitos kaikesta just sulle! 🩷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitoooos! 💙 Mulle tuli tästä kommentista niin hyvä mieli 🖤

   Poista
 5. Tykkäsin silleen synkällä tavalla tosta ekasta ,missä Roosa teki itsemurhan.Tiedän että tää kuulostaa oudolta mut mä ihailen tota sun kirjotustapaa!!!

  VastaaPoista
 6. Uu vau! Okei, pidin teksti oli mun suosikki. Kolmannen kuva oli tosi selkeä, ja haikut olivat nättejä ja yksinkertaisia :)))

  VastaaPoista
 7. Noita oli tosi kiva lukea, en vain aina ymmärtänyt milloin yksi tarina päättyi ja toinen alkoi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ✨ Laitoin noiden erillisten tekstien väliin aina aaltoviivan, ~, sen jälkeen vaihtuu aina uusi teksti/tarina :)

   Poista
 8. Mitäs tässä nyt sanoisi... Wau 💙 Mä en osaa nimetä näistä mun suosikkia, koska jokainen on niin ihana, sä tunnut koko ajan vain paranevan kirjoittajana. Koskettavia, kauniita, sä osaat todellakin käyttää sanoja <33 Ja apua kun suruhuntu on niin ihana sana 🖤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 💙💙 Näiden kommenttien lukeminen piristää mua niin paljon, etenkin kun mulla on viime aikoina ollut itsevarmuus kirjoittajana aikas hukassa... Suruhuntu ON ihana sana :) Kiitos vielä 🖤

   Poista
 9. Nää kaikki on niin ihania <3 Miten osaat kirjoittaa näin hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon 🖤 Haha, tuohon en osaa vastata 😅

   Poista
 10. Mielenkiintoista kyllä, mä pidin erityisesti just tosta kakkosesta. Siis jos sun päivä ei olis jo ollut, niin mä itse asiassa kirjoittaisin siitä, koska se kuulostaa siltä, kun nuori prinsessa menee naimisiin ilkeän prinssin kanssa ja kuningattaren kiltti äiti (eli tän prinsessan mummi) on vanha ja viisas ja rakastava ja huolissaan prinsessasta.. ja kun se mies särkee prinsessan sydämen, mummi on pahoillaan ja surullinen mutta ei yllättynyt ja koska sillä on paljon elämänkokemusta, se toisaalta tietää, että niin nuoren sydän on vielä marsipaania (lukekaa REKA niin tajuatte), ja se pääsee kyllä eteenpäin 💕
  Eka taas ei ehkä niin mun makuun. Toteutus hyvä, kauniisti tehty, ehkä sen Roosa-on-tehnyt-itsemurhan-kohdan mä olisin jättänyt pois, sanonut sen jotenkin verhotummin, tyyliin "Roosa ei palaa enää kouluun", mutta siis sä toteutit tekstin kokonaisuutena kauniisti ja tyylitajuisesti. Idea vaan on mun mielestä pikkaisen käytetty, ei muuta.
  Ja sitten toi viimeinen teksti!!! WAU! Se, miten kauniisti, arvoituksellisesti, surullisesti ja lumoavasti sä kerroit sen >>>>>
  Parasta sulta pitkään aikaan, rakastin 💓💓💓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, vau. Mä rakastan sitä, kuinka selkeät mielikuvat sulle tulee joistakin teksteistä 💙 Kiitos paljon pitkästä kommentista, ihanaa, että sä pidit ainakin osasta näistä 💕

   Poista

Lähetä kommentti

Aivan ihanaa, jos aiot kommentoida! Jokainen kommentti on minulle todella tärkeä, oli se sitten minkälainen tahansa 💙 Kommentoi rohkeasti sekä positiivista että kriittistä palautetta, koska molemmat auttavat minua paljon :)