Loka- ja marraskuun kirjavinkit

 

Kuva: minä

Moikka ❤️ Anteeksi tästä postausvälistä - aikaa ei vain tunnu löytyvän blogille kaikkien koulujuttujen (ja nyt joulujuttujen) keskeltä, enkä ole myöskään oikein kirjoittanut mitään julkaisukelpoista viime aikoina. Loka- ja marraskuun kirjavinkit tulevat nyt todella myöhässä ja samassa postauksessa samaisien kiireiden vuoksi, mutta toivottavasti ei haittaa. Mm... tästä puuttuu nyt tosi hyvistä kirjoista Night Schoolin ensimmäiset osat ja Let it snow, lukekaa ihmeessä nekin :)


Kiltin tytön murhaopas - Holly Jackson 

Meidän piti alun perin lukea tämä kahden ihmisen lukupiirinä Esterin kanssa, mutta sitten kyllästyin odottamaan Esterin varauksen saapumista kirjastoon ja luin itsekseni koko kirjan yhdessä illassa. 😅 Kiltin tytön murhaopas on aivan ihana, ja siirtyi heti lempikirjojeni pieneen ja tarkkaan valittuun (tai suureen ja tarkkaan valittuun, miten sen nyt ottaa) joukkoon. 

Kirja kertoo Pippa-nimisestä teini-ikäisestä tytöstä, joka ottaa koulututkielmansa aiheeksi pienessä kotikaupungissaan viisi vuotta sitten tapahtuneen Andie Bellin murhan. Virallisesti tapauksen tutkinta on päättynyt ja lopputuloksena on se, että syyllinen on Andien poikaystävä Sal Singh. Pippa ei kuitenkaan tahdo uskoa tähän ja alkaa tutkia asiaa omin päin, pian apunaan Salin isoveli Ravi. Ja seuraava lause on kopioitu suoraan kirjan takakannesta, koska en osaa muotoilla sitä toisin: Jos todellinen tappaja on edelleen vapaalla jalalla, kuinka pitkälle tämä on valmis menemään salatakseen tekonsa? 

Rakastan tätä kirjaa. Perusteluja? Todella hyvin rakennettu juoni, mielenkiintoisuus, hahmot, kirjoitustyyli, todella hyvin rakennettu juoni 2. Tämä ei ole ollenkaan sellainen selkeä, me-hahmot-emme-tajua-syyllistä-mutta-jokainen-pienenkin-aivotoiminnan-omaava-lukija-tajuaa-kirja, vaan epäiltyjä on oikeasti paljon ja jokaisella olisi syynsä tappaa Andie. Se on myös upeaa, kuinka Pippa saa koko ajan tietää lisää ja lisää Andiesta kaikkien keinojensa avulla, ja se loppu... Ravi on myös tosi tosi hyvä lisä. 

Eli jos pidätte vähääkään jännityksestä, mysteereistä, mistä vain, lukekaa tämä! 🖤 


Kolme pahan perii - Karen. M. McManus 

Takakansi: Kaunis ja rikas Storyn perhe on hallinnut Gull Cove Islandia ja rakentanut sinne lomaparatiisi rikkaille. Perhe kuitenkin hajoaa, kun Mildred Story katkaisee välinsä neljään lapseensa yhdellä ainoalla piinaavaa lauseella: Tiedätte mitä teitte. Vuosia myöhemmin Milly, Abreu ja Jonah Story kohtaavat. He ovat serkuksia, mutta tuskin tuntevat toisiaan. He eivät ole koskaan tavanneet isoäitiään, joka teki lapsensa perinnöttömiksi jo kauan ennen nuorten syntymää. Nyt erakkomainen matriarkka tarjoaa serkuksille kesätöitä lomasaarellaan. Kesä on täynnä yllätyksiä ja valheita. Mikä synkkä salaisuus hajottikin perheen vuosia sitten, se pitää suvun edelleen otteessaan ja on uhkaavampi kuin koskaan. 

Kolme pahan perii kertoo siis Storyn perheen salaperäisestä tarinasta ja isoäiti Mildredin kummallisen Tiedätte mitä teitte -kirjeen arvoituksesta. Samalla kirjassa kerrotaan Millyn, Jonahin ja Aubreyn välisten suhteiden muodostumisesta pitkän, pitkän tauon jälkeen. 

Idea on tosi hyvä ja koukuttava, kuten muissakin McManuksen kirjoissa. Toteutukseltaan tämä ei kuitenkaan ihan yltänyt toisten hänen kirjojensa tasolle. Vaikka suurin osa tekstistä toimii hyvin, jotakin jää silti selkeästi puuttumaan - en vain osaa sanoa, mitä. Ehkä juoni ei tuntunut jotenkin tarpeeksi monimutkaiselta (monimutkaiset juonet ovat juttuni, haha), vaikka se näin jälkikäteen olikin sitä 😅 

Eli lopputulos on se, että Kolme pahan perii on hyvä kirja, joka kannattaa lukea, vaikkei se muita McManuksen kirjoja voitakaan 💙 


Armoton unelma - Riikka Smolander-Slotte 

Armoton unelma kertoo Iinasta, jonka elämän yksi tärkeimmistä - tai tärkein - asioista on voimistelu. Teini-iän alussa Iina siirtyy eri seuraan eri valmentajalle, joka on paljon tiukempi ja tavoitteellisempi kuin vanha valmentaja. Yhtäkkiä uusi valmentaja tuo treeneihin vaa'an ja Iina alkaa vahtia painoaan - terveytensä uhalla. 

Eli syömishäiriö- ja urheiluasiaa siis. Pidin tästä kirjasta paljon, tärkeän aiheen, kirjoitustyylin ja juonen vuoksi, eli suosittelen 🖤 Kuulostan tässä nyt jotenkin liian masentuneelta, mutta luin tämän kirjan lokakuun alussa enkä muista enää niin paljoa 😅 Olen tästä kirjasta kuitenkin aika samaa mieltä Linnean kanssa, joten käykää lukemassa Linin kirja-arvostelu Armottomasta unelmasta tästä linkistä :)


Houkutus - Stephenie Meyer

Kaikki varmasti tietävät Twilightit, etenkin Houkutuksen, mutta laitoin sen silti tähän. Houkutus kertoo siis Bellasta, joka rakastuu Edwardiin. Pian selviää, että Edward on vampyyri ja janoaa Bellan verta. Aika kiinnostava asetelma, eikö? 

Houkutus oli tosi hyvä kirja, tajuan kyllä, miksi Twilight on niin suosittu sarja. Bellan ja Edwardin hahmot on kuvattu tosi tosi hyvin, romantiikkaa on sopivasti, Bellan hämmennys Edwardin vampyyreudesta sopii kaikkeen hyvin. Edwardin ja hänen 'perheensä' tarina on kiehtova, ja pidän tämän kirjoitustyylistä paljon. Loppu on myös sellainen, että seuraavan osan lukeminen on pakko aloittaa pian (joo, Uusikuu juuri aloitettu), ja koko kirjan juoni ja idea on vain niin hyvä! Mielenkiintoinen kuvaa tätä ehkä parhaiten, haha 😅 Kannattaa oikeasti lukea, jos et ole vielä lukenut - ja Ester on tyytyväinen, jos luet :)

Kommentit

  1. Oot hyvä kirjoittamaan kirjavinkkejä 😄

    VastaaPoista
  2. Kolme pahan perii on mulla kirjahyllyssä odottamassa lukemista, Kiltin tytön murhaoppaan haluaisin löytää jostakin, Armottoman unelman olen lukenut ja Twilightit pitäisi lukea. Mahtava postaus, Anni 💕 Siis ei sun paras, mutta hyvä :) En mä tiedä mitä sanoisin, mutta mun mielestä tästä postauksesta näkyy sun persoona tosi hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookoo, sun täytyy sitten kertoa mulle, mitä mieltä sä olet Kiltin tytön murhaoppaasta, KOSKA SE ON AIVAN MAHTAVA. Mulle ennakkotilattiin se seuraavan osan suomennos, mutta se tulee joskus kahdensadan vuoden päästä >:( Kiitos 💕💕

      Poista
  3. Hyvä postaus, mutta olisin ehkä kaivannut tähän vielä enemmän vinkkejä, haha :D En ole lukenut näistä mitään, mutta Armottoman unelman olen kyllä halunnut lukea Linin hehkutuksista asti. Niin, ja Let It Snow oli kyllä myös aika ihana 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - itse asiassa tämä jäi kesken, mun piti laittaa tähän vielä Let it snow, ja muita kirjoja en oikein lukenutkaan loka-marraskuussa. Kiitos kommentista 💙

      Poista
  4. UUSIA KIRJOJAAA. Mahtavaa. Ongelma on vaan se, että Kiltin tytön murhaopas mulla on jo valmiina, sain sen joululahjaksi, tosin enkuksi; Armoton unelma on Linin hehkutuksen ansiosta jo mun lukulistan... Öö, jossain kohtaa; Kolme pahan perii on jo luettu, mä olen oikeastaan aika samaa mieltä sun kanssa siitä; Houkutus on myös luettu, ja mä en aio jatkaa siitä... Siinä oli ihan kiva tyyli, mutta mä en vaan jaksa. Bella on niin uskomattoman raivostuttava ihminen, ja jotenkin se tarina ei vaikuta tarpeeksi hyvältä. Eli siis mä en saanut uusia kirjavinkkejä. :((( Mutta onneksi kohta tulee joulukuun vinkit, eikös vaan :))))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙