Lila Lila

 


kuva: minä

Helou 💜 Tällainen pieni teksti tänne väliin, romantiikkaa. Mä en nyt tiedä yhtään mitä mieltä oon tästä, enkä tiedä olisiko tätä ees pitänyt julkaista (älkää siis ihmetelkö, jos tää katoaa pian xd), mutta... edellisestä postauksesta on sen verran aikaa, että halusin julkaista jotain. Toivottavasti tää ei ole liian kauhea :D 💙Lilalla on aina jotain lilaa päällä. Se on söpöä. Usein lila paita, joskus lilat housut, välillä lilat sukat. Kerran sillä taisi olla kaikki lilat vaatteet pyykissä, joten sillä oli lila hiusdonitsi hiuksissa. Ai miten niin, luuletko että mä pidän kirjaa siitä, mitä lilaa Lilalla on päällä milloinkin? Äh, älä viitsi. Eikä mulla todellakaan ole erillistä Lila-vihkoa. Ei. Missään. Nimessä. 

Tai ehkä mulla ihan vähän on. 

Tänään mun Lila-vihkossa lukee: vaatteet: päällä sekä lila, paksu collegepaita, että lilat villasukat. puhuiko mulle: kyllä. sanoi, että älä murehdi, kun luokan pojat huuteli mulle jotain mun kasvissyönnistä. sanoi, että mä olen sen mielestä rohkea, kun kerron eläinten oikeuksista. sanoi, että olis kiva joskus jutella. sanoi, että mä vaikutan kivalta. fiilikset: mäkö. vaikutan. kivalta? 

Huomenna mun Lila-vihkossa lukee: vaatteet: sama lila paita kuin eilen ja ranteessa hamahelmistä tehty lila koru. puhuiko mulle: ei, mutta hymyili, kun kävelin ohi. fiilikset: aionko mä oikeasti jutella sille joskus? mitä jos multa loppuu happi kesken? 

Sitä seuraavana päivänä mulla ei ole havaintoja Lila-vihkoon, koska on viikonloppu. Eikä sitä seuraavanakaan. Mutta sitä seuraavana Lila-vihkon sivu on kirjoitettu jokaista riviä myöten täyteen Lilan puhelinnumeroa, ettei se vaan häviä. Koska sitten Lila voisi luulla, että mä ignooraan sen. Ja sitä mä en tahdo. 

Sitä seuraavana päivänä mun Lila vihkossa lukee: vaatteet: lilat housut. puhuiko mulle: kyllä. sanomiset liian pitkiä ylös kirjattavaksi. fiilikset: *kasa koko ajan sekavampia ja sekavampia sydämiä, joiden seassa on L-kirjaimia* 

Sitä seuraavana päivänä mä pakkaan Lila-vihkon mukaan reppuun, en tiedä miksi, ja lähden kouluun. Tunneilla mä en ymmärrettävistä syistä pysty keskittymään. Tuntien jälkeen, kun koulu loppuu, mä kävelen ulkona odottavan Lilan luokse. Se kysyy, haluanko mä tulla niille käymään. Ja mä sanon joo. 

Me syödään välipalaa, mä saan leivän ilman kinkkua ja Lilakin ottaa leivän ilman kinkkua, koska mä oon kuulemma innostanut sitä lihansyönnin vähentämiseen. Mun sydän heiluu. Siltä se tuntuu. Testaa vaikka itse. Sitten me mennään Lilan huoneeseen, jossa on lilaa. Liloja koristetyynyjä ja kaikkea ihanaa. Yllätys. Ja Lilalla on paljon kirjoja. Niin kuin mulla. 

Sitten se nappaa mun Lila-vihkon mun repusta ja mä alan kiljua. Sitten se avaa sen ja lukee yhden sivun ja kohottaa kulmaansa ja mun sydän… tekee jotain. Jotain outoa. Pomppii ylös alas. Sitten se alkaa hymyillä. Sitten mäkin alan hymyillä. Ja sitten se tarttuu mua kädestä. 

Sinä päivänä mun Lila-vihkossa lukee: vaatteet: lilat sukat ja lila ponnari. puhuiko mulle: kyllä. *kynän terän aiheuttamaa sotkua ja käsialan vaihdos*: puhui ihan vitsin paljon. sanoi, että mun pitäisi lopettaa sen sanomisten kirjoittaminen vihkoon, vaikka se onkin ihan vitsin söpöä, ja sen sijaan puhua sille. *uutta sotkua ja taas vihkon alkuperäisen omistajan käsialaa*: fiilikset: hyv ÄLÄ SOTKE MUN RAKASTA VIHKOA *taas toisella käsialalla*: en mä sotke vaan yritän lisätä vihkon päähenkilön mielipiteen. 

Mun kotona kirjoittama oikea versio Lila-vihkoon: vaatteet: lilat sukat ja lila ponnari. puhuiko mulle: kyllä. sanoi, että on ihastunut muhun. sanoi, että mä olen kaunis. sanoi paljon muutakin. fiilikset: mä rakastan maailmaa. 

Kommentit

 1. Taitavasti kirjoitettu teksti😊 Olet piirtänyt myös hienon piirustuksen!

  VastaaPoista
 2. Haha, mä jostain syystä rakastan tätä. Oikeasti... tää ei välttämättä ollut yhtä taitavasti kirjoitettu kuin suurin osa sun teksteistä, mutta tässä oli JOTAIN. :3

  Tai siis; se, että joku kirjoittaa kaiken sen ihastuksesta vihkoon + toisiks viimeinen kappale + onnellinen loppu + koko tää lila-juttu = ÄGSHÖKKNÄGMFMTPHQ!

  Mä en nyt osaa muotoilla tätä oikein, mutta ihan vaan tiedoksi; MÄ OLEN SUHUN ELÄMÄNI LOPPUUN JA IKUISESTI SEN JÄLKEEN PETTYNYT, JOS SÄ KEHTAAT POISTAA TÄN! 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei apua, kiitos 💜 Tää oli tosi ihana kommentti :3 Ja okei okei, en mä varmaan sitten poista tätä :D

   Poista
 3. Eihän tää oo yhtään huono! Tää idea - koko liilaisuus ja toi Lila-vihko - on ihan sairaan hyvä ja toteutus... Jotkut sanat tuntui laimeilta tähän tekstiin verrattuna (siis sanat, vain sanat ja se ei haittaa yhtään mitään), mutta muuten.. 💜R💜A💜K💜A💜S💜T💜A💜N💜
  Ja ihana kuva niin kuin sun kuvat aina (mutta nyt siinä on perhonen ja vieläpä yks mun lempiväreistä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liilaisuus, haha :D Ihana kiitos 💜💜 Perhoset on kyllä ihania :)

   Poista
 4. Apua, apua, apua, apua miten ihana 💜 Siis ihan käsittämättömän ihana. Mä rakastanrakastanrakastan. Kyllä mulla olisi vielä muutakin sanottavaa, mutta en ehkä viitti täällä julkisesti alkaa kertomaan mun kaikkia ajatuksia :) Okei mä sanon että tosta alusta huomaa, että se on just Annin kirjoittama (u know, what I mean?) Anyways ihana 💜💜💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sä osaat kirjoittaa niin ihania kommentteja? :)) Kiitoskiitoskiitos 💜

   Poista
 5. Tosi söde teksti<3 toivottavasti menee hyvin Lilan kaa

  VastaaPoista
 6. "Tai ehkä mulla ihan vähän on."
  - Hyvän mielen kohta :D
  Tää oli tosi ihana tarina/teksti/joku sen suuntainen. Oikeastaan just sellainen ihanan tavallinen, mutta ei-sittenkään-yhtään-tavallinen, ja se tekee siitä erityisen – joo, erittäin sekava selitys. Ja tämä sai mut hyvälle fiilikselle, varsinkin tuo loppu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pidin tosta kohdasta, haha :D Ihana erittäin sekava selitys, kiitos paljon 💜

   Poista
  2. Siis vaan rakastan tätäää ihastuminen... Toivon sitä lisää<3

   Poista
 7. Ja oot ihana testivelho

  VastaaPoista
 8. Tässä on niin kiva idea apua 💜💜 Toteutus toimii tosi hyvin, ei nyt maailmaa mullistava mut kiva ja ytimekäs ja söpö ja sujuva. Ehkä mä jättäisin tosta vikasta kappaleesta pois sen, mitä se TARKALLEEN OTTAEN sanoi, ja laittaisin jotain ✨mystisempää✨ - tai ainakin en sanois noin suoraan. Mut tää on tooooosi hyvä näinkin :))

  VastaaPoista
 9. Myöhässä, mut joo, tää oli ihana 💜 Etenkin noi kasvisruokailujutut :)) Ja Olivia se oli just se idea että ne sanottiin suoraan se oli hyvä 😭

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙