Tietoa blogista

Jos olet uusi lukija tai tahdot muuten vain tietää lisää blogistani, tämä sivu on juuri sinua varten! Kerron alhaalla perustietoa Annin tarinablogista ja kaikesta siihen liittyvästä. Jos jokin kohta jäi mietityttämään tai sinulla on muuta yleistä kysyttävää blogistani, voit kommentoida joko tähän sivuun tai Lukijoiden omaan sivuun :) 


Mitkä Annin tarinablogin aihepiirit ovat? 

Pääosin tarinat, tarinablogihan tämä on. Joskus myös muita kaunokirjallisia tekstejä ja kirja-arvosteluja ilmestyy! Yhdellä sanalla kuvailtuna vastaus tähän on kirjallisuus. Julkaisen enimmäkseen tarinoita ja tarinanpätkiä, tarinablogihan tämä on, mutta joskus tulee vaihtelun vuoksi myös muita kirjallisuuteen (ja joskus harvoin myös johonkin muuhun) liittyviä postauksia. Nykyään olen alkanut kiinnostua enemmän runoista/runollisista tekstinpätkistä, joten sellaisia löytyy myös jonkin verran. Yritän julkaista sopivan määrän sekä tarinoita että muita postauksia 🙃 Annin tarinablogissa on siis kaikkea juuri sinulle, lukemis- ja kirjoittamisintoilija! 

Vanhempaa sisältöä voi totta kai käydä lukemassa, mutta jos haluaa lukea hyviä tekstejä, niitä löytyy enemmän uusista postauksista 😅 Olen kehittynyt viime aikoina todella paljon kirjoittamisessa, joten vanhojen tekstien perusteella ei myöskään kannata muodostaa käsitystä kirjoitustaidostani. Palauttelen välillä luonnokseksi huonoimpia tarinoita blogin alkuajoilta, joten kaikkein pahimpia et edes näe. 🙄

Kuka blogia pitää? 

Täällä kirjoittelee 12-vuotias suomalainen tyttö nimeltään Anni, joka on aina ollut todella innostunut kirjoittamisesta, lukemisesta ja sanataiteesta. Kirjallisuus onkin todella suuri osa päivittäistä arkeani! Unelmoin kirjan julkaisemisesta ja maailman muuttamisesta paremmaksi paikaksi ✨ Kirjoitan ja luen melkein joka päivä, ja eri tarinablogejakin seurailen aktiivisesti nyt, kun niitä on alkanut olla paljon enemmän. Oman blogin pitäminen oli ollut pitkään haaveenani, kunnes vihdoin vuonna 2021 maaliskuun 14. päivä painoin "Julkaise blogi" -painiketta! Olen aivan äärettömän iloinen, että tein sen silloin - blogi on tuonut elämääni niin paljon hyviä asioita ja on itse yksi elämäni parhaimpia asioita 💙 Lisää minusta voit lukea mm. 10 faktaa minusta -postauksista sekä Blogger-profiilistani. 

Millä blogialustalla Annin tarinablogi on?

Annin tarinablogi pyörii Bloggerilla, ilmaisella ja helppokäyttöisellä blogialustalla, joka sopii etenkin bloggaamista vasta aloitteleville ja helppojen asioiden ystäville. Blogger on muuten oikein hyvä alusta ja pidän siitä paljon, mutta kommentoinnissa on aina välillä ongelmia. Jos et saa kommentoitua postauksiini tai sivuihini, käy lukemassa tämä sivu ja jos mikään sen vinkeistä ei toimi, voit laittaa kommenttisi sähköpostilla osoitteeseen anni.lukutoukka@gmail.com! Sähköpostia voit laittaa ihan henkilökohtaisellakin tilillä, en missään nimessä kerro niitä eteenpäin :)

Kenellä tekijänoikeudet ovat? 

Tekstejä ei missään nimessä saa käyttää omanaan tai kopioida ilman lupaa suoraan blogista. Jos haluat jonkun, joka ei seuraa blogiani, lukevan jonkin tekstin täältä, lähetä hänelle linkki, mutta älä siirrä tekstiä kopioimalla. Tarinoiden ideoita ei saa suoraan käyttää, mutta inspiraatiota saa totta kai ottaa 🙃 Jos otat tietoisesti inspiraatiota blogistani ja aiot julkaista tekstin jossakin, olisi tietenkin ihanaa, jos mainitsit tämän blogin. Jos haluat tietää, saatko käyttää jonkin postauksen ideaa (tein vaikkapa kirjahyllyni esittelyn ja eräs tyyppi kysyi, saisiko tehdä myös sellaisen postauksen blogiinsa), voit kysyä sitä postauksen kommenttiosiossa. Kaikki postauksien alussa olevat kuvat sekä Blogger-profiilini profiilikuva on otettu vapaan lisenssin kuvapalvelusta Pixabaysta, eli niitä saa käyttää ihan vapaasti. Kuvia on välillä muokattu sovelluksella PicCollage - ja muokkaajana tietenkin minä 😅 

Minkälainen blogin julkaisutahti on? 

Postauksia tulee silloin, kun saan niitä valmiiksi - eli n. 3-6 päivän välein. Joskus väli on pidempi, joskus lyhyempi, mutta pyrin siihen, ettei viikon taukoja tule usein. Yleensä myöskään peräkkäisinä päivinä postauksia ei ilmesty. Teen postauksia vain silloin, kun siltä tuntuu, en koskaan pakolla, joten joskus väli saattaa hieman venyä. Jos olen pitänyt vähän pidemmän tauon, voit totta kai tulla kommenteissa kyselemään, milloin olisi taas uuden postauksen aika! 

Mitkä blogit ovat linkinvaihdossa Annin tarinablogin kanssa ja mitä linkinvaihto tarkoittaa? 

Linkinvaihto tarkoittaa, että blogissani on linkki toiseen blogiin ja siellä on myös linkki minun blogiini. Näin molempien blogien lukijat löytävät tämän toisen blogin ja voivat käydä lukemassa niitäkin. Molemmat blogit hyötyvät tästä ja saavat uusia lukijoita! :)

Linkinvaihdossa kanssani olevat ihanat blogit ovat tällä hetkellä Tacon ja NEKUN blogi Tarinaplaneetta, Esterin blogi Olipa kerran - Esterin tarinoita, Olivian blogi Olivian tarinablogi, Fiksutyypin blogi Kotkottavaa elämää, Sammalen blogi Sammalen sanapolku sekä Kastehelmin blogi Kissat & kirjat. Näistä kuudesta upeasta blogista ja siitä, miten päästä linkinvaihtoon kanssani löydät lisätietoa tältä sivulta! Pidän paljon jokaisesta linkinvaihtolaisestani ja toivon, että käyt lukemassa niitä 💙


Mistä muualta blogin kirjoittajan Annin löytää? 

Wattpad-tilini löydät tästä ja Pinterest-tilini tästä. Sähköpostiosoitteeni, jonne voit halutessasi laittaa viestiä, on anni.lukutoukka@gmail.com. Olen myös mukana Monin sanoin -nimisessä blogissa, jota pitää moni eri tyyppi :)

Mitä blogin sivupalkissa olevat kategoriat tarkoittavat? 

Selitän nyt lyhyesti jokaisesta kategoriasta. 

Tarina: Tarinat ovat yksinkertaisesti tarinoita - niitä on totta kai eniten, sillä tämä on tarinablogi!
Vanha: Vanhat ovat vanhoja (ja näin myöskin todella huonoja) tekstejä, enkä hirveämmin suosittele klikkaamaan siitä napista...
Muut: Tähän kategoriaan lukeutuvat kaikki tekstit, jotka eivät sovi yhteenkään muista kategorioista.
Isosiskon elämää: Täällä ovat kaikki Isosiskon elämää -nimiseen jatkotarinaan liittyvät tekstit.
Runo: Runot ovat runoja, yllätys yllätys! :D
Spesiaali: Nämä ovat jonkin asian kunniksi tehtyjä, usein hieman erityisiä postauksia: jouluspesiaali, 20 000 näyttökertaa -spesiaali...
Tekstinpätkä: Tekstinpätkät ovat lyhyitä, ajatuksettomia tai ajatuksellisia tekstejä. Ne eivät siis ole tarinoita, vaan yksittäisiä pätkiä.
Tarinanpätkä: Tarinanpätkissä on jo juoni, mutta ne ovat silti paljon lyhyempiä kuin tarinat.
Yötaivas: Tästä kategoriasta löydät kaikki Yötaivas-postaustrilogiaan liittyvät tekstit.
Verhon takainen maailma: Tässä kategoriassa on kaikki Verhon takainen maailma -jatkotarinan osat. 

Nämä kaikki löytyvät vasemmassa yläkulmassa olevan kolmen viivan takaa, joten käypäs klikkailemassa! ✨

Tervetuloa lukemaan tarinoita ja muita tekstejä Annin tarinablogista! Toivon kovasti, että pidät 💙

Kommentit

Lähetä kommentti

Aivan ihanaa, jos aiot kommentoida! Jokainen kommentti on minulle todella tärkeä 💙 Kommentoi rohkeasti sekä positiivista että kriittistä palautetta, koska molemmat auttavat minua paljon. Jos kommentointi ei onnistu, käy vilkaisemassa tähän liittyvää sivua, joka löytyy Linkit-sivulta :)

Suosituimmat tekstit

Tarinaideoita

Annin lukupäiväkirja

Runokilpailu - 30 000 näyttökerran spesiaali

Talo metsän keskellä