Ilopisara ihmeellinen

 


Moi! Tässä on fiktiivinen tietoteksti, joka kertoo Ilopisarasta. Ilopisara on järvi, tai pisara. Tai niiden yhdistelmä. Lisää tietoa tästä ihmeellisestä maailmasta saat tietää tässä tekstissä! 

Ps. Toinen osa löytyy täältä; https://annintarinablogi.blogspot.com/2021/08/ilopisaran-kuulumiset.html


Kaukana, kaukana meidän tuntemastamme maailmankaikkeudesta, mutta silti sen sisällä, sijaitsee pienenpieni Ilopisara. Ilopisara on vain pienen pieni kastepisara, joka on jossain puun oksalla. Kukaan ei huomaa sitä, vaikka se on aina siinä. 


Kun mikroskoopilla Ilopisaraa tutkitaan, huomataan, että se on minikokoinen järvi. Järvessä asuu kolmenlaisia eläimiä. Pohjaeläimiä, joita on kolme. Star, joka on meritähti. Oranssi rapu, jonka nimi on Raisa. Kilpikonna, jonka nimi on Kilppis. Pohjapintaeläimiä, joita on itse asiassa yksi, vihreä, mulkosilmäinen, pilkullinen rapu. Sen nimi on Loiskis. Sen elimistö on sellainen, että se on välillä pinnassa, välillä pohjassa. Pintaeläimiä taas on paljon. Raita, vuokkokala. Ujo, kilpikonna. Mustekala, noh, mustekala! Kolme ankkaa, yksi iso, rouva Ankka, sekä oranssi ankka nimeltä Oo, ja vihreä ankka nimeltä Vee. Pintaeläimiä ovat myös delfiini Tuike sekä Ball, pallorapu, eli pallon muotoinen rapu. 


Eläimet elävät yhdessä rauhaisaa, hyvää elämää. Mustekala on heistä vanhin, ja yleensä vain istuskeleekin Ilopisaran pienellä rannalla. Välillä se kuitenkin hyppää järveen uimaan. Rouva Ankan on vaikea saada itsensä pysymään pohjassa, koska hän on niin iso, minkä vuoksi rouva Ankka ei usein käy pinnan alla. Sen sijaan pohjaeläimet istuskelevat hänen selässään tavatessaan ystäviään pinnalla. Star, eli se meritähti, ei pysty liikkumaan muuten kuin Ilopisaran jyrkkiä reunoja pitkin kiipeämällä. Se ei osaa uida. Raisa taas osaa uida ihan hyvin, mutta tykkää myös enemmän kiipeillä. Kilppis tykkää uida, ja on myös vähän ujo, kuten Ujo on. 


Kaikki eläimet ovat jotenkin lentäneet tai joutuneet Ilopisaraan. Siellä ne muuttuvat aivan pieniksi, ja niille tulee välillä omituisia ominaisuuksia. Tästä esimerkkinä on Ball-pallorapu, muita pallorapuja ei maailmassa ole. Myöskin Mustekala on vähän omituinen, koska se elelee enimmäkseen maalla. Rouva Ankalla taas on selässään tila, jossa kaikki voivat olla. Muillakin on omituisia ominaisuuksia. Kaikilla on yhteinen outo ominaisuus, joka on se, ettei kukaan heistä tarvitse ruokaa, ja he kaikki ymmärtävät toisiaan. 


Välillä Tuike, delfiini, kutsuu lapsikokouksen paikalle. Silloin kaikkien, paitsi rouva Ankan ja Mustekalan, sekä joissain tapauksissa pohjaeläinten, pitää tulla paikalle. Yleensä Tuike esittää jonkun ehdotuksen tai antaa muiden puhua. Kerran he keksivät rouva Ankalle sellaisen yllätyksen, että he menivät kaikki hänen selkäänsä, jotta rouva Ankka pysyi pohjassa. Siellä oli hänen mielestään aivan mahtavaa! 


Tämä teksti Ilopisarasta loppuu nyt, mutta Ilopisaran tarina ei lopu koskaan. Ehkä sinne joskus lentää ihminenkin? Tai jokin muu eläin? Ehkä se pysyy sellaisenaan. Ehkä se muuttuu. Mistäs me sen tietäisimme, kun Ilopisaraa näe emme? 


Kommentit