Ilopisaran kuulumiset

 


Muistatko Ilopisaran? Se on kuvitteellinen paikka, jonka olen keksinyt. Kerron Ilopisarasta postauksessa, jonka linkki tulee tässä; https://annintarinablogi.blogspot.com/2021/07/ilopisara-ihmeellinen.html. Lue se, jos et ole vielä lukenut! Nyt saat lyhyesti kuulla, mitä pienen pieneen kastepisaraan, kaukana kaukana kuuluu! 


Ilopisarassa muuten hyvin nykyään menee, paitsi yksi asia on omituista; siellä on tapahtunut kummia, sillä joku on heilauttanut lehteä, jolla Ilopisara sijaitsee. Koko Ilopisara, joka on oikeastaan pelkkää kastetta, on tippunut maahan, ratamonlehden päälle. Ilopisaraa se ei onneksi hetkauta, vaan elämä siellä jatkuu. Mukaan on jo hypännyt eräs uusi tuttavuus, nimittäin hai. Hai on kiltti, ja sen nimi on Hari. Kukaan ei tiedä, ei se tiedä itsekään, kuinka Hari-hai päätynyt Ilopisaraan. Kukaan muukaan ei tiedä Ilopisarassa, miten pieneen kastepisaraan pääsee. Jotenkin sinne kuitenkin sisään hypätään, kun pohja-, pinta- ja pohjapintaeläimet siellä asustavat. Vain ja ainoastaan Ilopisara, itse Ilopisara tietää, miten sinne pääsee. Ja koska Ilopisara on vain pienen pieni kastehelmi pienen pienen lehden päällä, jossain kaukana kaukana, se ei sitä voi kertoa. Järvi se oikeastaan on, miten sen vain ottaa. Onneksi Ilopisara ei koskaan voi hajota, koska Ilopisaran ilo ja riemu on ikuinen. Kaikki siellä ovat onnellisia, koska kuten Ilopisaran nimikin kertoo, Ilopisarassa ollaan iloisia. Ystäviä riittää, ja päivät pitkät saa uiskennella iloisessa vedessä. Ilovettä se nimittäin onkin! 


Joskus, kauan sitten, Ilopisarassa kerrottiin tarinoita. Tarinoiden mukaan Ilopisarasta joskus tippuu pieni pisara, joka muodostaa oman Ilopisaransa. Onkohan se totta, monta Ilopisaraa? Onko niitä muitakin, kuin se yksi ja ainut, joka nykyään siellä nurmikossa, ratamonlehdellä elelee, jossa kaikki ihmeelliset Ilopisaran asukkaat asustavat. Sitäpäs ei tiedä kukaan. Eläimet pisarassa asustavat tyytyväisinä. Jos ratamonlehti lentää pois, päätyy Ilopisara seikkailuun! Nyt Ilopisaran kanssa toivotamme sinulle hyvää loppupäivää. Ehkäpä kuulemme Ilopisarasta vielä täällä? 

Kommentit

  1. Ilopisara vaikuttaa todella mukavalta paikalta. Mahtaako sillä olla mitään yhteistä Toholammin Härkänevalla sijaitsevan Lylyn Pisaran kanssa (lylynpisara.fi)?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mä arvostan sitä tosi paljon 💙