Vaihto - versio kaksi

Moi ja tervetuloa uuteen postaukseen! đŸ’™   
Ihanaa, ettĂ€ pÀÀtit lukea tĂ€mĂ€n postauksen đŸ’™ Toivon, ettĂ€ pidĂ€t tĂ€stĂ€ tarinasta! Muistelen niin, ettĂ€ ainakin suurin osa piti sellaisista postauksista, joissa uudelleenkirjoitan jonkin vanhan, tĂ€ssĂ€ blogissa julkaistun tekstin. Selailin vanhoja postauksia lĂ€pi (ja olen edelleen sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ Ă€lkÀÀ menkö lukemaan niitĂ€. Olen tosissani.) ja löysin erÀÀn tekstin, jossa oli oikeasti ihan hyvĂ€ juoni ja jonka halusin ehdottomasti kirjoittaa uudestaan. TĂ€mĂ€n tekstin nimi on Vaihto, ja edellisen version pÀÀsette lukemaan tĂ€stĂ€. KĂ€ykÀÀ ehdottomasti vilkaisemassa tuo vanha versio, jotta nĂ€ette kunnolla, mitĂ€ kaikkea olen muuttanut! Vaihdon ideana on siis se, ettĂ€ ihminen nimeltÀÀn Linnea (vanhassa tekstissĂ€ Siiri) ja muurahainen nimeltÀÀn Pikku Pallo vaihtavat selittĂ€mĂ€ttömĂ€stĂ€ syystĂ€ kehoja keskenÀÀn. MitĂ€ siitĂ€ seuraakaan? 


”Huhuu? Onko tÀÀllĂ€ ketÀÀn? MissĂ€ minĂ€ olen?”
Pallo-niminen muurahainen henkĂ€isi kuullessaan ystĂ€vĂ€nsĂ€ ÀÀnen ja juoksi pimeyteen etsimÀÀn tĂ€tĂ€. Toivottavasti hĂ€neen ei ollut sattunut…
”Auts!” Ă€sken huutanut ÀÀni kiljaisi pian.
”Anteeksi, ei ollut tarkoitus juosta pÀÀllesi. Tuletko nyt ulos?” Pallo pyysi toiselta muurahaiselta.
”MitĂ€ ihmettĂ€, en minĂ€ nyt vieraiden mukaan lĂ€hde!” muurahainen huudahti pelokkaan oloisena. Pallo henkĂ€isi. Voiko muurahainen menettÀÀ muistinsa? MitĂ€ hĂ€nen ystĂ€vĂ€lleen oli tapahtunut?

”Lintu lensi ylĂ€puolellamme, ja sitten sinĂ€ kai sĂ€ikĂ€hdit sitĂ€ ja putosit tĂ€nne luolaan. Menetit varmaan muistisi tai olet vain shokissa. Nimesi on Pikku Pallo, jos et muista”, Pallo selitti nopeasti.
”Mutta mikĂ€ minĂ€ olen?” Pallon ystĂ€vĂ€ kysyi ahdistuneena ja juoksi ympyrÀÀ.  ”MitĂ€ jaloilleni on tapahtunut? NiitĂ€hĂ€n on kuusi… Ja missĂ€ ihmeessĂ€ minun selkĂ€ni on?”
”Olet muurahainen, kuten minĂ€kin. Ja miksi niitĂ€ olisi muuta kuin kuusi?” Pallo kysyi varovaisesti ja jatkoi sitten:
”Mutta lĂ€hdetÀÀn nyt pesĂ€lle.”
”Okei”, Pikku Palloksi nimetty muurahainen sanoi hiljaa. HĂ€n ei todellakaan tiennyt, missĂ€ oli, ja mitĂ€ Ă€sken oli tapahtunut.

 

”Apua! Kaksijalkainen hirviö!” Linnea-niminen tyttö kirkaisi nĂ€hdessÀÀn asfalttipihalla toisen tytön.
”MitĂ€…? Äiti, Ă€iti, Linnea haukkui minua!” tyttö huudahti. Linnea nĂ€ytti hĂ€mmĂ€styneeltĂ€.
”Miksi minĂ€ nĂ€ytĂ€n tĂ€ltĂ€?” hĂ€n kysyi pelĂ€styneenĂ€.
”MiltĂ€? NĂ€ytĂ€t ihan normaalilta ihmiseltĂ€ – tai no, ehkĂ€ vĂ€hĂ€n typerĂ€mmĂ€ltĂ€”, tyttö, joka oli sattumalta Linnean sisko, sanoi ja tirskahti.
”Okei…” Linnea sanoi hiljaa.
”Mutta leikitÀÀnkö nyt sitĂ€ hippaa?” sisko jatkoi.
”Hippaa? Siis… mitĂ€ se on?”

Linnean sisko tuijotti hÀntÀ silmÀt suurina hÀmmÀstyksestÀ. Esittikö Linnea vain vai oliko hÀnellÀ jokin oikeasti huonosti?
”Se leikki, jossa juostaan ja yritetÀÀn koskea toiseen?” Linnean sisko sanoi oudoksuen. Linnea vaikutti epĂ€varmalta, mutta lĂ€hti silti juoksemaan hitaasti. Kohta hĂ€n kuitenkin pysĂ€htyi.
”Ei kai tÀÀllĂ€ ole vihollisia?” hĂ€n kysyi nopeasti.
”No ei todellakaan ole, oletko sinĂ€ aivan sekaisin?”
Tuo ’ihminen’ ei kyllĂ€ ymmĂ€rrĂ€ vihollismuurahaisista yhtÀÀn mitÀÀn, Linnea ajatteli huolestuneena. Sitten hĂ€n huomasi seinĂ€llĂ€ jotakin kamalaa.
”HĂ€mĂ€hĂ€kki!” hĂ€n kiljaisi kauhuissaan ja juoksi toiselle puolelle asfalttia silmĂ€t selĂ€llÀÀn.
”MistĂ€ lĂ€htien sinĂ€ olet alkanut hĂ€mĂ€hĂ€kkejĂ€ pelkÀÀmÀÀn?” sisko nauroi ja antoi hĂ€mĂ€hĂ€kin kipittÀÀ kĂ€mmenelleen.

 

”Onko tĂ€mĂ€ siis se pesĂ€?” Pikku Pallo kysyi silmĂ€illen samalla muurahaispesĂ€n sisĂ€puolta.
”On. Kaikki koiraat lepÀÀvĂ€t tuolla, tietenkin, ja me työlĂ€iset elelemme tÀÀllĂ€ puolella pesÀÀ. Tai siis vain silloin harvoin, kun emme ole hakemassa ruokaa tai korjailemassa pesÀÀ”, Pallo kertoi.
”Olen lukenut siitĂ€ ympĂ€ristöopin kirjasta…” Pikku Pallo mutisi.
”Ai mistĂ€? MikĂ€ se ympĂ€… ympĂ€ristö… no, sen, kirja on?” Pallo kysyi kiinnostuneena.
”Ei mikÀÀn!” Pikku Pallo huudahti ahdistuneena. Miten hĂ€n, aivan normaali tyttö nimeltÀÀn Linnea, oli muuttunut yhtĂ€kkiĂ€ pikkuruiseksi muurahaiseksi?

ÄkkiĂ€ hĂ€n alkoi miettiĂ€, mitĂ€ oli ollut tekemĂ€ssĂ€ ennen kuin nĂ€in oli kĂ€ynyt. Juuri, kun hĂ€n oli saanut pÀÀhĂ€nsĂ€ haalean muiston itsestÀÀn juomassa mehua pihalla…
”Tule, mennÀÀn syömÀÀn!” kuului Pallon ÀÀni Linnea vierestĂ€. Linnea tuijotti maata. Kuinka hĂ€n pÀÀsisi pois tĂ€stĂ€ havunneulaskasasta?

 

Linnea, tai oikeastaan Pikku Pallo Linnean kehossa, kÀveli nurmikolla ja katseli murheen murtamana kohti muurahaispesÀÀ. PÀÀsisipÀ hÀn ÀkkiÀ pois tÀstÀ kamalasta, kaksijalkaisten hallitsemasta maailmasta. Pikku Pallo halusi ÀkkiÀ kotiin, pesÀÀn.

Pian muurahaiskeosta kipitti ulos pienen pieni muurahainen.
”Hei Nopsa!” Pikku Pallo hihkaisi unohtaen hetkeksi olevansa ihminen, joka saattaisi vahingossa tallata muurahaisen hennon kehon hetkenĂ€ minĂ€ hyvĂ€nsĂ€.
”Apua! Kaksijalka!” muurahainen kirkaisi kauhuissaan.
”EnkĂ€ ole!” Pikku Pallo huudahti epĂ€toivoisena ja kyykistyi ystĂ€vĂ€nsĂ€ puoleen.
”Hei, Nopsa, tule takaisin”, hĂ€n yritti huutaa takaisin pesÀÀn kipittĂ€vĂ€n muurahaisen perÀÀn, mutta se oli jo mennyt. Pikku Pallo nousi varovaisesti seisomaan ja tokaisi harmistuneena:
”Voihan mĂ€dĂ€ntynyt toukka.”

 

”Arvatkaa, mitĂ€ minĂ€ nĂ€in! PesĂ€n vieressĂ€ oli kaksijalkainen, joka osasi puhua. Se sanoi, ettĂ€ hei Nopsa”, Nopsa selitti kauhistuneena ympĂ€rillÀÀn kuhiseville työlĂ€ismuurahaisille.
”MitĂ€, sanoitko puhua?” kyselivĂ€t muut muurahaiset hieman epĂ€uskoisina.
”EivĂ€t kaksijalkaiset osaa puhua. Olet saanut auringonpistoksen tai jotakin”, huomautti Pallo.
”TĂ€mĂ€pĂ€ osasi, usko jo!”

Linnea tujotti edessÀÀn lepÀÀvÀÀ ateriaa inhoten vÀhÀn matkan pÀÀssÀ. HÀnen silmÀnsÀ kirkastuivat, kun hÀn ymmÀrsi, mitÀ muurahainen ringin keskellÀ puhui. Oliko hÀn vaihtanut paikkaa jonkun muurahaisen kanssa, joka nyt kuljeskeli hÀnen vartalossaan tuolla ulkona puhumassa muurahaisille?
”Voinko kĂ€ydĂ€ ulkona?” Linnea kysyi Pallolta.
”Tietenkin, mutta huuda sitten hĂ€tĂ€merkki, jos jotain tapahtuu”, Pallo vastasi. MikĂ€ ihmeen hĂ€tĂ€merkki, Linnea ajatteli kummastuneena, mutta pudisteli sitten pÀÀtÀÀn. Nyt hĂ€n ainakin pÀÀsisi pois syömĂ€stĂ€ tĂ€tĂ€ inhottavaa toukkaa!

Ulkona Linnea yritti olla pelkÀÀmĂ€ttĂ€ kipittĂ€essÀÀn pitkin vihreÀÀ nurmikkoa. Muurahaisen elĂ€mĂ€ssĂ€ oli niin paljon enemmĂ€n vaaroja kuin ihmisen elĂ€mĂ€ssĂ€ – joku saattoi astua pÀÀlle, lintu saattaisi napata suuhunsa, hĂ€mĂ€hĂ€kki saattaisi…

Linnean ajatus keskeytyi.

HÀnen edessÀÀn seisoi jÀttilÀismÀinen hÀmÀhÀkki.
”Apua!” Linnea kirkaisi niin kovaa kuin vain pystyi. Ei hĂ€n normaalisti hyönteisiĂ€ pelĂ€nnyt, mutta nyt, kun hĂ€n oli muurahainen, hĂ€mĂ€hĂ€kki voisi hotkaista hĂ€net yhtenĂ€ suupalana.
”Auttakaa!” Linnea jatkoi huutamista tĂ€yttĂ€ kurkkua, vaikka hĂ€n tiesi, ettei kukaan auttaisi. KetkÀÀn muut paitsi muurahaiset eivĂ€t ymmĂ€rtĂ€isi hĂ€ntĂ€.

Juuri, kun suuri hÀmÀhÀkki oli iskemÀssÀ terÀvÀt myrkkyhampaansa hÀneen, sen eteen heitettiin keppi.
”Ei!” kuului ihmisen sĂ€ikĂ€htĂ€nyt ÀÀni vĂ€hĂ€n matkan pÀÀstĂ€. Linnea huokaisi helpotuksesta. Sitten hĂ€n tajusi jotain: ÀÀnihĂ€n oli hĂ€nen omansa! Linnea oli pelastanut hĂ€n itse – tai siis Pikku Pallo. Tai Pikku Pallo hĂ€nenĂ€, niinhĂ€n se oli, jos Linnea arvasi oikein, mitĂ€ oli tapahtunut.

 

”Hei, kaveri, oletko kunnossa?” ihmis-Pikku Pallo kysyi huolestuneena edessÀÀn ruohikolla seisovalta muurahaiselta. ”MitĂ€ ih… SehĂ€n olen minĂ€!” hĂ€n huudahti hĂ€mmĂ€styneenĂ€ katsottuaan pelastamaansa muurahaista tarkemmin.
”YmmĂ€rrĂ€tkö minua?” Pikku Pallo kysyi sitten hiljempaa muurahaiselta.
”YmmĂ€rrĂ€n! Oletko sinĂ€… minĂ€?”
Pikku Pallo henkÀisi. HÀn ja tuo ihminen, joka oli tÀllÀ hetkellÀ jumissa hÀnen kehossaan muurahaisena, olivat vaihtaneet paikkoja? Miten ihmeessÀ se oli mahdollista?

 

Linnea tuijotti innoissaan itseÀÀn, joka nÀytti vÀÀrÀlle planeetalle joutuneelta siinÀ seistessÀÀn.
”Oletko sinĂ€ Pikku Pallo?” hĂ€n toisti Ă€skeisen kysymyksensĂ€.
”Olen, minĂ€ olen! Oletko sinĂ€ sitten… Linnea?”
”Vie minut ensin turvaan siltĂ€ hĂ€mĂ€hĂ€kiltĂ€”, Linnea pyysi. HĂ€ntĂ€ pelotti edelleen se jĂ€ttimĂ€inen hĂ€mĂ€hĂ€kki, joka oli juossut jonnekin pitkĂ€n ruohikon sekaan. Ruohonkorret nĂ€yttivĂ€t muurahaisten nĂ€kökulmasta puiden kokoisilta, eikĂ€ Linnea todella halunnut lĂ€hteĂ€ pujottelemaan niiden vĂ€leistĂ€ karkuun ylivoimaista vihollista.

Pikku Pallo ojensi jÀttimÀisen kÀmmenensÀ Linnea eteen ja tÀmÀ kipitti kÀdelle nopeasti turvaan saalistajilta. HÀn oli itsekin ihmisenÀ antanut hyönteisten kiivetÀ kÀdelleen turvaan, mutta nyt hÀn alkoi ensimmÀistÀ kertaa ajatella, miltÀ niistÀ ötököistÀ oli mahtanut tuntua. Oliko niitÀ pelottanut?

”MitĂ€ teit ennen kuin me – öö – vaihduimme?” Pikku Pallo kysyi nostettuansa kĂ€den kasvojensa tasolle. Linnea tarkkaili Pikku Pallon, tai siis itsensĂ€, kasvoja kummastuneena. HĂ€nen suunsa ja nenĂ€nsĂ€ nĂ€yttivĂ€t todella suurilta. SilmĂ€t liikkuivat nopeasti tapittaessaan Linneaa.
”Joitko sinĂ€kin sitĂ€?” Linnea henkĂ€isi yhtĂ€kkiĂ€ silmĂ€t suurina – niin suurina siis, kuin muurahainen nyt silmĂ€nsĂ€ saakaan. HĂ€n muisti nyt. Ja tajusi, mistĂ€ paikkojen vaihtumisen oli ollut pakko johtua. Linnea oli ollut juomassa vettĂ€, kun lasiin oli tipahtanut yli lentĂ€vĂ€n linnun suusta omituisen mallinen lehti. Vesi oli vĂ€rjĂ€ytynyt violetiksi, mutta hĂ€n oli silti ehtinyt hörpĂ€tĂ€ vettĂ€, ennen kuin lasi oli tipahtanut hĂ€nen kĂ€destÀÀn. Ja sitten hĂ€n oli ilmestynyt pieneen koloon ihan lĂ€helle seisomaansa paikkaa.

”Join”, Pikku Pallo sanoi hĂ€nkin silmĂ€t suurina. ”SitĂ€ oli yhden kolon edessĂ€ maassa, ja minĂ€ maistoin… Ja sitten olin Ă€kkiĂ€ kaksijalkaisena tuolla!” HĂ€n osoitti asfalttipihaa vapaalla kĂ€dellÀÀn.

Linnea henkÀisi.
”Miten me pÀÀsemme takaisin itseksemme?” he sanoivat yhtĂ€ aikaa kauhistuneina.

”KyllĂ€ tĂ€mĂ€ tĂ€stĂ€ selviÀÀ”, Linnea yritti rauhoitella Pikku Palloa, vakka se olikin hyvin vaikeaa muurahaisena, koska koko hĂ€nen ÀÀnensĂ€ kuului vain juuri ja juuri ihmisen korviin.
”EhkĂ€ se lĂ€htee ajan kanssa”, Pikku Pallo toivoi, vaikkakin hieman lannistuneen oloisena.
”MennÀÀnkö vaikka keinuille odottamaan?” Linnea kysĂ€isi.
”Niin mihin…?”
Ai niin, eivÀthÀn muurahaiset tiedÀ, mikÀ on keinu, Linnea tajusi.
”Noihin tuolla”, hĂ€n sanoi ja yritti osoittaa keinuja toisella etummaisista jaloistaan, mutta horjahti ja muisti taas kauhukseen olevansa muurahainen. Lopulta Linnea nyökkĂ€si kohti keinuja.
”MitĂ€ noissa tehdÀÀn?”
”Keinutaan.”
”Siis mit…” Linnea keskeytti Pikku Pallon ennen kuin tĂ€mĂ€ edes pÀÀsi lauseensa loppuun. ”Istutaan vaan.”

 

”Hyi, miten te voitte syödĂ€ niitĂ€? Teko-oksentaisin, jos olisin ihminen!” Linnea kiljaisi. Pikku Pallo nĂ€ytti hetken hĂ€mmentyneeltĂ€, mutta pÀÀtti sitten olla kysymĂ€ttĂ€, mitĂ€ on teko-oksentaminen.
”Ne ovat ihania, toukat ovat lempiruokaani!” hĂ€n sen sijaan totesi. ”Mutta miten te voitte leikkiĂ€ jotain juoksemista? MeidĂ€n ainakin tĂ€ytyy sÀÀstÀÀ voimiamme.”
”MeidĂ€npĂ€ ei, meitĂ€ ei saalisteta”, Linnea huomautti. ”Ja tykkÀÀn hĂ€mĂ€hĂ€keistĂ€ omassa elĂ€mĂ€ssĂ€ni, usko tai Ă€lĂ€”, hĂ€n lisĂ€si.
”Ai, syötkö sinĂ€ niitĂ€? MiltĂ€ ne maistuvat?” Pikku Pallo kysyi kiinnostuneena.
”MitĂ€? Syönkö? Yök! Pelastan niitĂ€ asfaltilta ja teiltĂ€.”
”Pelastat? Juurihan sellainen yritti syödĂ€ sinut!” Pikku Pallo huudahti suu auki ihmetyksestĂ€.
”Olin muurahainen!” Linnea kiljaisi muka vihaisena. Ja olen edelleen, mutta toivottavasti en kauaa, hĂ€n lisĂ€si mielessÀÀn.

Pikku Pallo nauroi. HeistÀ oli tullut parissakymmenessÀ minuutissa jo hyviÀ kavereita.
”MitĂ€ te sitten syötte?” hĂ€n kysyi naurun laannuttua.
”Normaaleja juttuja. Kasviksia, perunoita, lihaa, makaronia, kalaa, jÀÀtelöÀ, suklaata… mitĂ€ nĂ€itĂ€ nyt on”, Linnea-muurahainen vastasi.
”En edes tiedĂ€, mikĂ€ on…”
Pikku Pallon lause jÀi kesken.

HĂ€n oli muurahainen. HĂ€n oli muurahainen!
”MinĂ€ olen ihminen!” Linnea henkĂ€isi. ”Olen ihminen! Oikeasti!” hĂ€n alkoi kiljua ja pomppi nurmikolla innoissaan.
”Hei, varo vĂ€hĂ€n, olen kĂ€dellĂ€si”, Pikku Pallo sanoi tiukasti, mutta oli oikeasti niin helpottunut ja iloinen kuin vain voi olla. HĂ€n oli taas ikiomassa kehossaan, pienenĂ€, kuusijalkaisena muurahaisena, eikĂ€ kömpelössĂ€ jĂ€ttilĂ€isen kehossa.
”Vien sinut takaisin”, Linnea lupasi ja laittoi toisen kĂ€tensĂ€ Pikku Pallon suojaksi.

 

”Heippa, Pikku Pallo”, Linnea toivotti ja pÀÀsti muurahaisen nurmelle muurahaispesĂ€n viereen.
”Moikka, Linnea”, Pikku Pallo sanoi ja kipitti pesÀÀnsĂ€.

Linnea huokaisi helpotuksesta. Kaikki oli taas normaalia, ja pian hÀn varmaan unohtaisi koko tÀmÀn jÀrjettömÀn tapahtuman. EhkÀ, hÀn lisÀsi mielessÀÀn.

 

”MissĂ€ sinĂ€ olit, Pikku pallo? Me luulimme, ettĂ€ hĂ€mĂ€hĂ€kki nappasi sinut!” Pallo hihkaisi nĂ€hdessÀÀn toverinsa astelevan pesĂ€n suuaukosta sisÀÀn.
”Pikku Pallo! HĂ€n palasi!” moni muukin huudahti.
”Mihin sinĂ€ menit?” Pallo kysyi ystĂ€vĂ€ltÀÀn vĂ€hĂ€n huolestuneena.
”No siis… Juoksin hĂ€mĂ€hĂ€kkiĂ€ karkuun ympĂ€ri pihaa”, Pikku Pallo sepitti. HĂ€n ei halunnut kertoa kenellekÀÀn Linneasta, vaikka eihĂ€n kukaan edes uskoisi sitĂ€. Pikku Pallo huokaisi. Kuinka ihanaa oli olla taas oma itsensĂ€.

 

”Linnea! MitĂ€ sinĂ€ seisoskelit siellĂ€ noin kauan? NĂ€ytti ihan siltĂ€, ettĂ€ olisit puhunut muurahaiselle”, Linnean pikkusisko Saana hihitti. Linnea olisi halunnut huutaa, ettĂ€ mitĂ€ se sinulle kuuluu pĂ€tkĂ€n vertaa, mutta se olisi varmaankin herĂ€ttĂ€nyt epĂ€ilyksiĂ€, koska hĂ€n ei ikinĂ€ huutanut kenellekÀÀn.
”Niin puhuin. Sen nimi on Pikku Pallo”, hĂ€n totesi ylimielisen kuuloisena.
Saana tuijotti hÀntÀ kuin hullua ja juoksi sisÀlle paukauttaen oven kiinni. Linnea arvasi, ettÀ tÀmÀ meni selittÀmÀÀn kavereilleen puhelimessa, mikÀ tÀysi idiootti hÀnen siskonsa oli. TietÀisipÀ, mitÀ tein Àskeisen tunnin ajan, Linnea ajatteli pyöritellen silmiÀÀn.

Linnea vilkuili toisella laidalla sijaitsevaan muurahaispesÀÀn vÀhÀn kaihoisasti. Oli ollut itse asiassa aika kivaa jutella Pikku Pallon kanssa.

Linnea juoksi muurahaispesĂ€n luokse ja vilkutti pesĂ€n suuaukon suuntaan. ÄkkiĂ€ sieltĂ€ kurkisti pienen muurahaisen pÀÀ.

Linnea katsoi pÀÀtÀ tarkemmin. Se oli Pikku Pallo!
”Moi!” hĂ€n sanoi mahdollisimman hiljaa, ettei kukaan ihminen kuulisi.
”Linnea!” Pikku Pallo kiljaisi ja astui ulos pesĂ€stĂ€.
”MennÀÀnkö taas sinne… koinuille?”
”Joo!” Linnea sanoi hymyillen.
”Ja se oli ihan tiedoksi vaan ’keinut’ eikĂ€ ’koinut’.”

Kommentit

  1. Eka!:D NÀÀ uudenlleenkirjotukset on ihan parhaita, sulla on uskomaton kehityskaari noiden vĂ€lissĂ€, ja no, tĂ€tĂ€ oli mahtavaa lukea, niinkuin sun tekstejĂ€ yleensĂ€kin! đŸ€ŽđŸ€✨ Tossa vikassa kappaleessa Pikku Pallo huutaa "Siiri!" Vaikka sen piti kai olla "Linnea"...? :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksisi on tĂ€ssĂ€, Taco: đŸȘ Jes, ihanaa, ettĂ€ pidit! 💙✨ MĂ€ en voi oikein itsekÀÀn uskoa, ettĂ€ olen kehittynyt kirjoittajana niin paljon vuoden aikana, haha 😅 Ja kiitos tuosta huomautuksesta, Ă€itini oli jo huomannut saman - korjasin sen nyt takaisin Linneaksi :)

      Poista
  2. Hauska tarina, jota hyvÀ adjektiivi kuvaamaan on pirteÀ... Tai positiivinen...? :) En oikein tiedÀ, mikÀ tÀssÀ iski, mutta tÀmÀ tosiaan piristi mun iltaa! Vaikka yleensÀ surulliset tarinat ovat enemmÀn mieleeni, tÀmÀ yllÀtti mut sillÀ... PirteydellÀÀn, ja sai minut tykkÀÀnÀÀn siitÀ! Erityisesti tuo kohta, jossa Linnea ja Pikku Pallo juttelevat, on positiivinen ja piristÀvÀ :) Ja hauska huomata kuinka paljon olet kehittynyt vÀhÀn yli vuodessa, nÀitÀ uudelleen kirjoitettuja tarinoita on ainakin omasta mielestÀni kiva lukea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon 💙 TĂ€stĂ€ tosiaan tuli aika sellainen pirteĂ€/positiivinen, ja on aivan ihanaa, jos tĂ€mĂ€ piristi sun iltaa :) Munkin yksi suosikkikohdista oli tuo, jossa Pikku Pallo ja Linnea juttelevat keskenÀÀn - mĂ€ rakastuin siihen niin paljon, ettĂ€ voitte ehkĂ€ odottaa lĂ€hiaikoina toista osaa tĂ€stĂ€, jossa Pikku Pallo ja Linnea oikeastaan vain juttelevat... 😅 Mutta kiitos vielĂ€, ihana Vilja 💙💙

      Poista
  3. Sori Annu, mutta Linnea. MIKSI JUURI LINNEA? Okei se oli erittÀin hÀiritsevÀÀ xd. Ja hei, mulla on ylpeyden aihe, mÀ löysin kirjoitusvirheen :) Tuolla yhdessÀ kohtaa semi alussa luki Linnea sisko, vaikka olisi pitÀnyt lukea Linnean sisko.
    Okei anyways, tykkĂ€sin, mutta ei sun paras postaus. NĂ€mĂ€ uudelleen kirjoitetut tekstit ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ ole ihan mun juttu, koska nĂ€mĂ€ eivĂ€t ole mun mielestĂ€ annimaisia. NĂ€mĂ€ ovat pikku-annimaisia :) Okei mitĂ€ hitsiĂ€ mĂ€ selitĂ€n 😅
    (Mun piti kommentoida siihen Ulkopuolinen -postaukseen, mutta unohdin, koska koulu ja lÀksyt ja treenit ja kaikki)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko tai Ă€lĂ€, aluksi vaihdoin Siirin nimen uudessa versiossa Oliviaksi. MĂ€ pÀÀtin kuitenkin, ettĂ€ Oliivi on jo saanut kĂ€rsiĂ€ ihan tarpeeksi Olivia-nimisistĂ€ hahmoista tarinablogien postauksissa, joten oli sun vuoro. :) Ja hei, korjasin nyt tuon kirjoitusvirheen, joten kiitos huomautuksesta! Jep, nuorempana mun kirjoitustyyli oli melko ei-annimainen, tai sellainen - öö - no, erilainen kuitenkin, joten tajuan, ettĂ€ nĂ€mĂ€ eivĂ€t ihan iske :) Kiitos kommentista, Lininen! 💙

      Poista
  4. EikÀ, U-P-E-A postaus! Rakastan nÀitÀ uudelleen kirjoitus tarinoita ihan hirveÀsti! Mutta tÀmÀ ei ehkÀ ollut ihan lempipostaukseni sinulta, mutta tosi hyvÀ postaus:D! En ainakaan löytÀnyt kirjoitus virheitÀ. Anteeksi ettÀ mÀ en saa nyt oikein hyvÀÀ kommenttia aikaiseksi, koska mun rullahiihto treenit meni eilen huonosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EikĂ€, i-h-a-n-a kommentti - haha 😂💙 Kiitos, kiva, ettĂ€ pidĂ€t tĂ€llaisista uudelleen kirjoitetuista teksteistĂ€! 💙 Ja kiva myös, ettei kirjoitusvirheitĂ€ löytynyt, koska pyrin aina siihen, ettĂ€ niitĂ€ olisi mahdollisimman vĂ€hĂ€n :) Ja tosi harmi, ettĂ€ sun treenit meni huonosti, toivottavasti sun tĂ€mĂ€ pĂ€ivĂ€ sujuu paremmin 💕

      Poista
  5. Upeaa, Anni! 💙 MĂ€ oikeesti tykkÀÀn tosi paljon nĂ€istĂ€ uudelleenkirjoittamisista, sillĂ€ on oikeasti huikeaa, kuinka paljon olet kehittynyt kirjoittajana. Tietysti nĂ€mĂ€ ovat vĂ€hĂ€n pikku-annimaisia, mutta uudelleenkirjoitus tuo mukaan aina sĂ€vĂ€yksen sitĂ€ nykyistĂ€ annimaisuutta 😅 No joo, pidin tarinan juonesta, ja tĂ€tĂ€ uudempaa versiota oli myös helpompi seurata. Vanhempi versio oli kyllĂ€ oikeasti suloinen, mutta tietysti tĂ€mĂ€ on ÄLYTTÖMÄN PALJON parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Ficiseni 💙 Uusi termi selvĂ€stikin otettu kĂ€yttöön pikku-annimaisuuden muodossa... Noh, ei se enÀÀ niin paljoa hĂ€iritse, kun on jo joutunut tottumaan annimaiseen *sarkastinen hymynaama* No, kiitos kuitenkin, ihana 💙

      Poista
  6. Ihana tarina! Kaikkein eniten rakastin tota Linnean tietÀmÀttömyyttÀ muurahaismaailmasta, tai no ei se ehkÀ ollu tietÀmÀttömyyttÀ, ymmÀrrÀt varmaan kumminkin itÀ tarkotan. Itse tarinan sijoitin mielessÀni enoni vanhalle talolle ja muurahaispesÀn otin kuvaan minun kotipihasta. Mut mÀ jÀin miettimÀÀn miten Linnea ja Pikku-Pallo tuli juttuun, vaik ne on toisiaan, mut kaipa mÀ sen jollain logiikalla ymmÀrrÀn. Puhumisesta enemmÀn mietitytti se, kun Linnea joutui hÀmÀhÀkin luokse ja siinÀ luki jotain ettei muut ymmÀrrÀ sitÀ, vaikka eikö se aluksi pystynyt jutella Pallon kanssa?

    Ja kommentoinnista sellainen fakta etten pysty kuin koneella kommaamaan ja kÀytÀn useammin puhelinta, joten siksi en kommaile niin usein. Ja jossain vaihees lÀhiaikoina mun koneen kommaaminen meni rikki, joten siks en kommannut pitkÀÀn aikaan. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiku skippasin sieltÀ yhden sana "muurahaiset". Se kukaan ei kuule -juttu kÀy jÀrkeen, kun löysin sen sanan :D

      Poista
    2. Oi, kiitos Oona! 💙 Mustakin oli hauska kirjoittaa siitĂ€ Linnean 'tietĂ€mĂ€ttömyydestĂ€', ja ehkĂ€ vielĂ€ vĂ€hĂ€n enemmĂ€n Pikku Pallon tietĂ€mĂ€ttömyydestĂ€ ihmismaailmasta :) MĂ€ ajattelin tĂ€mĂ€n tarinan omalle pihallemme, jossa ei tosin ole sellaista muurahaiskekoa - muurahaispesiĂ€ kyllĂ€ löytyy, tosin asfaltin ja nurmen ALTA... TĂ€mĂ€ ei muutenkaan ollut kovin looginen tarina, haha, siksi tuo nopeasti juttuun tuleminen. EhkĂ€ se, ettĂ€ he olivat samanluonteisia, ja se, ettĂ€ he olivat kokeneet tĂ€mĂ€n saman 'vaihtumisen' molemmat, auttoi asiaa? :) Ja harmi kuulla tuosta kommentointiongelmasta, mutta toki ymmĂ€rrĂ€n, ettĂ€ sen takia ei aina voi kommata 💕

      Poista
  7. Hauska ja hieno tarina 😄

    VastaaPoista
  8. MÀ en oikeastaan tiedÀ, mitÀ mieltÀ olen tÀstÀ - hauska ja hyvin kirjoitettu, mutta ei mitenkÀÀn erikoinen. EhkÀ yksi adjektiivi tÀtÀ kuvaamaan olisi veikeÀ. Joka tapauksessa kehitys selvÀsti erottuu!

    VastaaPoista

LÀhetÀ kommentti

Ihanaa, jos kommentoit, mĂ€ arvostan sitĂ€ tosi paljon 💙