Pääsiäispupun päivä - versio kaksi - Pääsiäisspesiaali 2022


 Moi! Hyvää (tosin jo mennyttä) pääsiäistä, ihanat lukijani <3 Tänään saatte lukea uudelleenkirjoitetun version vanhasta ja erittäin, erittäin huonosta tarinastani Pääsiäispupun päivästä. Apua, en melkein kehtaa laittaa tätä linkkiä tähän postaukseen :D Mutta, no, tästä pääset ensimmäiseen versioon... Näistä tarinoista huomaa niiiiiin hyvin kehittymiseni kirjoittamisessa! Toivottavasti pidät tarinasta, ja toivottavasti sinulla oli ihana pääsiäinen! <3Moikka kaikki, täällä aivan ihka aito ja oikea pääsiäispupu! Ja kuten ehkä tiedättekin, nyt on pääsiäinen. Pääsiäispupun tehtäviin pääsiäisenä kuuluu etenkin suklaamunien piilotteleminen. Niiden piilottamiseksi täytyy olla näkymätön, ettei kukaan vain huomaa. Ja nyt muutun - puff! 

Nykyään lasten vanhemmat ja muut aikuiset piilottavat pääsiäismunat itse, tai sitten niitä ei piiloteta laisinkaan. Se on aivan hirvittävää. Ja pääsiäismunat ostetaan kaupasta! Sen lisäksi niiden sisällä on täysin turhia muovinpalasia, joita täytyy yhdistellä saadakseen erittäin epälaadukkaan lelun. Oikeat suklaamunat ovat paljon, paljon paremman makuisia eikä niissä todellakaan ole muovia sisällä. Niitä myytiin ennen kaupoissa, mutta eipä enää myydä - ja minä olen sitä paitsi maailman ainut olento, joka tietää oikeita suklaamunia munivan kanan! Hänen nimensä on yllätys, yllätys Suklaa, ja hän on paras ystäväni. Olen yrittänyt kysellä Suklaalta, tunteeko hän tämän kanan, joka munii kaupan pääsiäismunat, mutta ei hän tunne. Tunnetko sinä? Jos tunnet, tule kertomaan minulle! Haluaisin sanoa hänelle pari valittua sanaa. 

Lähden tiirailemaan talojen ikkunoista sisään. Hyvältä näyttää, hyvältä näyttää... Ah, hyvä, lapset etsimässä suklaamunia! Mutta mitäs tuolla tapahtuu... Voi ei! Katsokaa! Vanhemmat vain nukkuvat, vaikka on pääsiäinen! Apua! Missä kaikki pääsiäismunat ovat? Eikö edes yhden ainutta kaupan krääsämuovimunaa? 

Eikä. En voi uskoa tätä. Koko talon ainoat suklaamunat ovat pienessä kipossa keittiön pöydän päällä. Tämä perhehän on käsittänyt pääsiäismunien tarkoituksen täysin väärin! Niitä kuuluu etsiä, eikä poimia kiposta pöydältä! Onneksi osaan tiirikoida lukkoja aika hyvin. Tuonne todellakin tarvitaan apua! 

Piilotin äsken ympäri taloa oikeita pääsiäismunia. Minä siis osaan taikoa niitä tyhjästä, tiesitkö sitä? Nyt saavat kyllä olla perheen aikuiset kiitollisia! Katso, katso... Nyt piiloon, lapset heräävät! Kiinnitin lasten makuuhuoneen oveen myös lapun, jossa lukee "Etsikää pääsiäismunat itse". Onpas tämä jännittävää! Voihan hitsi, isompi lapsi kävelee vain keittiöön ja alkaa voidella paahtoleipää. 

Mutta nyt nuorempi alkaa etsiä! Jes, onnistuin! Ensimmäinen muna löytyi. Ja vanhempikin lopulta innostui. Hei hei, pääsiäispupua ei tässä taloudessa enää tarvita! 

Kuuletko tuon puheen seinän läpi? Ai et? No, ei se mitään - minulla on superkuulo, voin tulkata sinulle. 
-Kiitos, äiti! 
-Jaa mistä?
-Suklaamunista, tietenkin. Ne oli ihan järjettömän hyviä! 
-Ai niistä pöydällä olevista...?
-No ei, kun piilotetuista! 
-Ei me mitään olla piilotettu, mitä te selitätte? 
-Ai jaa, kukas ne sitten piilotti? Pääsiäispupu vai? 
-En minä tiedä!
Okei, ehkä täällä on aiheutettu tarpeeksi hämmennystä. Pääsiäispupu rientää nyt seuraavaan taloon!

Mikäs homma tämä on? Työkokous pääsiäisenä? Ei, ei, ei, ja vielä kerran ei! Ei etenkään, jos pöydässä on vain vesilasit, ei edes yhtään pääsiäismunaa. Nyt kyllä tarvitaan jotakin piristystä. Odotapas hetki, niin taion pöydälle pari oikeaa pääsiäismunaa. Lausun nyt salaiset taikasanani - ne ovat niin salaiset, etten voi kertoa niitä edes sinulle. ---------- Hahah, nyt he ovat paljon onnellisempia, kun saivat kerrankin oikeita suklaamunia! 

Tämä on näköjään kauppa. Voin pomppia sisään huoletta, koska olenhan minä näkymätön. Missäköhän suklaamunahyllyt ovat? Haluan nähdä omin silmin ne tekopääsiäismunat! Tuollahan se on, paljon lapsiperheitä paikalla. Kuuntele! 
-Äiti, saadaanko me Kindereitä? Ole kiltti! 
Kindereitä. Mitä? Tätä en kyllä hyväksy! Paikalle täytyy saada heti eikä kohta oikeita suklaamunia! 

No niin, kuuntelepas nyt! Ihmiset ovat aivan täpinöissään - eikä ihme, oikeat pääsiäismunat ovat mahtavia.  

-Äiti, osta sittenkin noita! En tahdokaan enää mitään Kindereitä! 
-Iskä, voitko ostaa noita uusia? 
-Näyttääpä hyvältä! 
-Mitä nuo ovat? Maistetaan! 

Koko purkki on jo tyhjä. Pääsiäisen kunniaksi voisin tehdä palveluksen ja taikoa kaupan varastoon vielä pari rasiallista suklaamunia. Ne menevät varmasti kuin kuumille kiville! 

Olen nyt jo kotona, Suklaan vieressä lepäämässä. Olipas rankka päivä. Ensi pääsiäisenä taas nähdään, heippa! Kommentit

 1. Hyvää pääsiäistä teillekkin, Anni ja pääsiäispupu! Hauska tarina ja hurjasti oot kehittynyt kirjoittamaan :)Olisi kiva maistaa noita OIKEITA pääsiäismunia. Ei sillä, että kindereissä mitään vikaa olisi… Ne leluthan on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos pääsiäispupunkin puolesta :) Ihanaa että pidit ja kiva että huomasit myös kehittymiseni! Hahah, oikeat pääsiäismunat olisivat varmasti hyviä :D

   Poista
 2. Aww, tää oli ihana <3

  VastaaPoista
 3. Miten pääsiäispupu voi olla noi suloinen? Mahtava tarina! Nää uudelleenkirjoitukset oli tosi hyvä idea, sillä niistä huomaa, kuinka paljon sä oot kehittynyt!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastan itsekin tämän tarinan pääsiäispupua, se on jotenkin niin persoonallinen! Kiitos paljon, ihana <3 Kiva että sä pidät uudelleenkirjoituksista, koska niitä on todennäköisesti tulossa vielä lisää - olen koukuttunut :D

   Poista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan kirjoituksiani! Kiitos todella, todella paljon, jos kommentoit! Jokainen kommentti on minulle aivan äärettömän arvokas <3

Suosituimmat tekstit

Tarinaideoita

Annin lukupäiväkirja

Upea Amari ja yön veljet

10 faktaa minusta